Keskustelu > Seuratupa

Ortodoksisuus 3

(1/29) > >>

Riitta-mummi:
Ortodoksisuus :

Ortodoksisen kirkon historia

https://www.ortodoksi.net/index.php/Dimitri_Tarvasaho:_Ortodoksisen_kirkon_historia

Riitta-mummi:
Hiljennyn nyt tähän:

https://www.youtube.com/watch?v=JeR73YJ23Tg

Hyvää yötä kaikille !   :059:

Riitta-mummi:
Rukous: Romanian ortodoksikirkon  piispa Sebastian

https://www.youtube.com/watch?v=92QfdG2HEUU

luterilainen:
Ortodoksit eivät syö verta, koska Raamatun mukaan veren syöminen on kiellettyä.  :eusa_clap:

"Pyhien apostolien sääntö 63:

Jos joku piispa, presbyteri, diakoni tai ylimalkaan joku papiston luetteloon merkitty syö lihaa, jossa on sen sielun veri tai kuolleeksi raadellun tai itsestään kuolleen (eläimen lihaa), erotettakoon hänet virastaan, sillä laki on tämän kieltänyt. Jos maallikko niin tekee, pidätettäköön hänet kirkollisesta yhteydestä.

Säännön selityksestä: “Tätä sääntöä noudatti ankarasti koko kirkko, niin itämainen kuin länsimainenkin, kuten siitä on paljon todistuksia isiltä ja kirkonopettajilta. Ortodoksisessa kirkossa tätä noudatetaan vielä nykyäänkin.” – – “Veren käyttäminen ravinnoksi todistaisi raakaa ja armotonta aistillisuutta ja, kuten kokemus osoittaa, sillä on tuhoisa vaikutus ihmisen henkisiin ominaisuuksiin.”
Viides-kuudennen ekumeenisen kirkolliskokouksen sääntö 67:

Jumalallinen kirjoitus on käskenyt meidän pidättäytyä verestä ja tukahutetusta ja haureudesta. Niitä siis, jotka ahneen vatsansa vuoksi jollain keinoin valmistavat minkä tahansa eläimen verta syötäväksi ja sitten tätä syövät, me rankaisemme asianmukaisesti. Jos siis joku tästä hetkestä alkaen tavalla tai toisella yrittää syödä eläimen verta, erotettakoon hänet, jos hän on kleerikko, virastaan, jos taas maallikko, pidätettäköön hänet kirkollisesta yhteydestä."

Riitta-mummi:
Onko lähteesi Suomi24 keskustelu ?

Minä noudatan Paavalille annettua näkyä, missä mikän mikä menee suusta sisään ei saastuta.

Peda.net linjaa:

 
Ruokasäädökset vaikuttavat usein eläinkunnan tuotteiden kuten lihan tai maitotaloustuotteiden käyttöön. Kristinusko ei rajoita ruoanvalintaa. Periaatteessa kristityt voivat syödä mitä haluavat. Kuitenkin eri kulttuureihin sidonnaiset käsitykset ruoaksi kelpaavista raaka-aineista vaihtelevat.[/i]

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta