Kirjoittaja Aihe: Nyt 20  (Luettu 21123 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18263
Vs: Nyt 20
« Vastaus #45 : 27.05.19 - klo:17:05 »
Kiva olo. Lujia klapeja on laavun alla peräkärryssä 1,5 heittomottia, ladossa neliömetrejä uusiokäyttöön sopivia maalilankkuja ja lustepellon polttopaikallekin riitti iso osa. Tällaista se on, kun haluaa auttaa toista, niin itsekin hyötyy. Kaarinan ystävätär oli naapurinsa kanssa suunnitellut niin, että pihaan tilataan kuorma-auto viemään puuroskat Haapavedelle, jolloin olisi pitänyt maksaa kaatopaikalle jotakin ja kuljetuksesta myös jotakin. Kaarina teki topakkana naisena kunnon intervention, mistä hyödyimme kaikki.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18263
Vs: Nyt 20
« Vastaus #46 : 28.05.19 - klo:10:25 »
Peipporämeellä näin hirven. Kurvasin yhteiseltä palstatieltä omalle sillalle ja nostin katsettani ajouran toiseen päähän, niin aika musta hirvi nousi makuulta pystyyn. Ei jäänyt minua kaverikseen odottelemaan, vaan laskeutui sinne jonnekin rämeen syleilyyn.
En kuitenkaan mennyt hirven makausta tutkimaan, vaan kävin ensin hakemassa eiliset pätkityt puut kyytiin. Katkoin seuraavaa kertaa varten aikani koivun runkoja ajouralta klapin mittaisiksi pölleiksi. Sitten moottorisahani otti hinkaisevat ylikierrokset sen merkiksi, että tankki tyhjeni. Keräsin kamppeeni ja ajelin kotiin.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18263
Vs: Nyt 20
« Vastaus #47 : 31.05.19 - klo:10:57 »
Kävin tuottavan työn retkelläni entisessä osoitteessa. Menomatkalla tuuli niin häjysti, että marssiosaston ainut kuljettaja oli saada savumyrkytyksen. Nämä vanhat idän ihmeet, vm-77 Zetori, eivät tavoistaan ole päässeet. Sitten aloin ajatella positiivisesti, että olisiko minusta ollut teit isäin astumaa-retkelle kauko-Karjalaan järeän patteriston stalinets-kuskiksi. Stalinetsejahan saatiin sotasaaliina kesän -41 menomatkalla, sellaisia telatraktoreita. Nekin olivat koppia vailla, mutta yksi traktori korvasi toista tusinaa hevosta, eikä väsy tullut, jos vain oli löpöä tankissa.
Täytyy tarut jättää ja lopuksi todeta, että ajourani on nyt auki rämeellä. Tiedä vaikka kävisin iltapäillä uuden retken.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18263
Vs: Nyt 20
« Vastaus #48 : 01.06.19 - klo:19:03 »
Kankaalan pirtin ympärillä on ongelma, koska oravan pesästä tulee poikanen toisensa perästä alas maahan ja Nepi-koira yrittää niitä nitistää. Pesä on ollut pirtin nurkassa ylhäällä jossakin, koska sieltä aina talvella krapsahti iso orava alas. Pitää koiraa vartioida, mutta toivottavasati ei päiväkaupalla. Nostelin kaksi jäntevää poikasta pesäaukolle ?, sinne jonnekin ne menivät. Olen myös ihmetellyt, kun samassa nurkassa maassa on ollut rastaan munan kuoria. Sitä luonnon omaa evästä tietysti.
Saisivat aikuiset oravat tehdä kunnollisen intervention ja mennä liittokuusikon kautta Väisälän metsään.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18263
Vs: Nyt 20
« Vastaus #49 : 02.06.19 - klo:15:46 »
Hyvin päättelin, kun oli niin rauhatonta pihassa, että oravaemo vie perilliset paremmille palkisille liittokuusikkoon. Olimme ongelle lähdössä, kun Nepi alkoi haukahdella narussaan, niin näimme koko joukolla emo-oravan johdattelevan kahta perillistään juuri liittokuusikkoon. Siellä on yksi oravan pesä ?, jossa voinee viipyillä. Arvelen kuitenkin, että suuriin metsiin punakaartilaisjoukko menee. Nimesin kaartin eläinten värin mukaan, sellaisia hyvin rusahtavia tällä kertaa.

Poissa donpate

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1441
Vs: Nyt 20
« Vastaus #50 : 02.06.19 - klo:23:15 »
Tulin juuri mökiltä ja sielä olen saanut taistella oravien kanssa jo vuosia. Pesivät lappeen alla villoissa ja lämpö karkaa lämmittäessä kun ovat tehneet omia reittejään sinne. Villa aiheuttaa kuulemma myös sokeutta oravanpoikasille mutta minkäs niille mahtaa, kun ovat sielä 24/7 touhuamassa.
Joku sanoi että orava on kuin rotta mutta se on markkinoinut itsensä paremmin, siksi se on yleisön suosiossa.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18263
Vs: Nyt 20
« Vastaus #51 : 03.06.19 - klo:08:28 »
Kyllähän asia on noin, mutta en ole halunnut oravaa syyllistää, koska se on kotoperäinen laji ja on taantunut.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 11544
Vs: Nyt 20
« Vastaus #52 : 04.06.19 - klo:00:23 »
Odotan onnessani kun sssssaaaaaaan lasituksen terassille, sisar kertoi  että on olemassa lämmittimiä, minun kun oli pakko antaa makuuhuone noille peräkamaripojille. Tehtiin oikeen luksuskaappi pikku hattikselle, kun hän on semmoinen huostaanotettu siili. Asui ensin kasvattajan luona kuntoutettavana ja kun osasi syödä siiliksi ja tottui ihmisen käsittelyyn muutti tänne.

Se viihtyy välistä sylissä, mutta sanoo selvin sanoin tai ilmeisin tuhinoin, milloin ei hutsita. Saan mont a neliöö asuintilaa siitä ja oon onnesta repeemässä tässä. Hattis on juoksupäällä ja pyörä vinkuu ja pienet tassut sanoo tamtamtam, toisesta kaapista kuuluu rahinaa kun Magnus kaivaa kuoppaa hiekkalaatikkoonsa. Se oli jo poikasesta hiekkasiili.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Paikalla Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32241
Vs: Nyt 20
« Vastaus #53 : 09.06.19 - klo:15:45 »
Nyt on lähdettävä ostamaan makkaraa !   Olen taistellut taidottomuuttani vastaan, eikä tähän nyt ole muusta apua !

 :098:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18263
Vs: Nyt 20
« Vastaus #54 : 12.06.19 - klo:20:37 »
Lämmitin saunan ilmaisilla kökkäpuilla. Kaarina jäi vielä löylyyn.
Kävin vaaallakin ja saan kirjoitta, että kyllä tali sulaa. Tällä menolla syksyllä mennessäni rämeelle niin ei näy kuin korvanlehteni koivun rungon takaa, jos seison suorana.

Poissa vn

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21606
Vs: Nyt 20
« Vastaus #55 : 13.06.19 - klo:13:44 »
Huomaan että aika kuluu varsin nopeasti...vuoden takaiset tapahtumat tuntuu kuin
olisi eilen olleet.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18263
Vs: Nyt 20
« Vastaus #56 : 13.06.19 - klo:16:09 »
Käväisimme hankinnoilla Oulussa. Samalla vaihdoin pojalle ehyen ruohonleikkuukoneen ja otin korjattavaksi häneltä rikkimenneen. Aisa poikki, kait sen jotenkin saa kolvatuksi.
Lämmin sää on palannut.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18263
Vs: Nyt 20
« Vastaus #57 : 15.06.19 - klo:14:53 »
Vanhaa ruohonleikkuukonetta ei kannata rungon vuoksi korjauttaa, sillä se on töisevä juttu. Moottorista saa kuin uuden vaihdattamalla kaasuttimeen sisuskaluja.
No pojalla on entinen Strattoni korjattuna ja minulla paikat jäykkinä, mutta opin taas uusia niksejä ja sain hyvänmielen kiksejä.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 11544
Vs: Nyt 20
« Vastaus #58 : 15.06.19 - klo:19:15 »
Koetan vartoa kärsivällisyydellä, että Hattivatti päättää nukkua jollain toisella hyllyllä kuin juuri sillä likaisimmalla jotta pääsisi sitä pesemään. 

Toisaalta siilistiystävä totesi siiliensä etsivän lattialta juuri sen likaisimman paikan ja mikäli sille oli oivaltavasti aseteltu sanomalehteä, ryömivän niiden alle. Tarjolla on vaihtelevanpuhdasta fleeceä, runsas valikoima pesiä, mutta ei kelpaa. 

Hellää sydäntäni riipoo ajatus:  Juuri kun olet päässyt makeimpaan uneesi, löytänyt sopivan asennon ja mukavat tuoksut sinuun tarttuu kourrrra ja siirtää sinut sinne, mihin et tahdo. Tuhise siinä sitten.

Magnus Prinssi Werraton on saanut kasvattajalta hyväksynnän nukkua ihan missä lystättää.  Se siis koisaa hiekkalaatikossa, elää ja touhuaa hiekkalaatikossa, mutta huussinsa se perusti jo poikasena hiekkalaatikon taakse.  Matot on mykkyrässä ja tavarat sikin sokin, mutta sisäsiisti se on, synnynnäisesti. Olisin tahtonut hankkia sille suuren laatikon ja perustaa pienen Saharan tänne entiseen makkariini, mutta kasvattaja arveli Magnuksen olevan onnellinen vähemmästä.

Toisinaan se poikkeaa olkkarissa, mutta lätsähtää vatsalleen ja toteaa: Thuh.  Tai vain  Uh.  Perehdymme kirjallisuuteen, se on jo saanut kannet irti ja vaahtoaahan se siitä kirjasta.  Mutta näin helteellä deittailen Hattiksen kanssa enemmän, se konttaa ja ryömii petivaatteissani innoissaan ja nukahtaa johkin laskostetun peiton sisälle.

Että miten siili vaahtoaa?  Se hommaa ärsytystä sylkirauhasilleen, niin että suuhun pursuu sylkivaahtoa.  Sen se levittää piikeilleen.  Kukaan ei tiedä syytä, onko semmoisella paremmat sanssit siilideittitarjonnassa vai jämäköittääkö se puolustusta. Kylvyn jälkeen siili vaahtistelee, tai siihen on kova tarve.

Hoh, pitkälle päästiin tämän hetken harmista:  Oi pieni rakas Attiatti, sopisko unia alemmalla hyllyllä, kun niitä nyt riittää?
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18263
Vs: Nyt 20
« Vastaus #59 : 15.06.19 - klo:21:23 »
Sanoisin, että yksilöistä kirjoitat. Siili on luonnossa täällä pohjoisempana maalla harvinainen. Oulussa olen niitä tavannut. Voisihan tännekin niitä esivallalta salaa tuoda. En sellaiseen ryhdy, kun olen esivallan tarkkailevan luupin alla ihan muuten vaan.