Äänestys

Abortti

hyväksyn abortin
10 (37%)
en hyväksy aborttia missään tapauksissa
0 (0%)
en osaa sanoa
1 (3.7%)
riippuu syystä mitä varten abortti tehdään
16 (59.3%)

Äänestäjiä yhteensä: 26

Äänestys päättynyt: 03.05.05 - klo:21:06

Kirjoittaja Aihe: Abortti  (Luettu 44565 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3736
Vs: Abortti
« Vastaus #75 : 13.09.19 - klo:12:48 »
Jarruta sentään, kun ammattikunta on Suomessa tähän vedoten ehtinyt juuri kieltäytyä eutanasiasta, ja sanonut että kouluttakaa siihen hommaan sitten ihan eri tekijät, me ei ruveta.

Tästä nyt ei kaikki tykkää, esimerkiksi ne, joita pelottaa toisten armoille jääminen, se kun saattaa merkitä armottomuuteen hylkäämistä. Ajankohtaisinta on meidän pitää siitä huoli ettei niin käy. Mitä sekin edusti se ” jos potilas putoaa sängystä klo 5 jälkeen, ei kutsuta apuun partiota eli väkeä auttamaan se takaisin vuoteeseen, vaan peitellään siihen” .

Vaikka Suomen Lääkäriliitto suhtautuu kielteisesti eutanasian laillistamiseen, niin maassamme lääkäreillä ei ole lakiin kirjattua omantunnonsuojaa olla osallistumatta abortteihin, koska vuonna 2015 eduskunta torjui kansalaisaloitteen omantunnonvapaudesta. Onneksi eduskunta hylkäsi lukemin 129-59 eutanasian laillistamiseen tähdänneen kansalaisaloitteen. Silti mielestäni kyse oli vain torjuntavoitosta, sillä maassamme on pitkään keskusteltu eutanasian laillistamisesta. Silloinhan asetettiin työryhmä pohtimaan elämän viimeisten vaiheiden hoitoa ja saattohoitoa. Siinä oli myös eutanasian kannattajia, ja siksi meidän kristittyjen tulee turvata armomurhan sijaan armollinen elämä ihmisille loppuun saakka  myös kestävyysvajeessa.

Lähteet

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/StVM_9+2015.aspx

https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/eutanasia-kansalaisaloite-ainoa-kasittely.aspx

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201805042200922357
« Viimeksi muokattu: 13.09.19 - klo:12:58 kirjoittanut luterilainen »

Paikalla Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 11269
Vs: Abortti
« Vastaus #76 : 13.09.19 - klo:13:39 »
Eli poliittinen ongelma on kyseessä, kuten onkin.  Tässä vedotaan kahden suuren ryhmän taholta eutanasian puolesta, toinen pelkää avuttomuutta, toinen kipuja.  Kivuttomuuden eteen tehdään kaiken aikaa tutkimustyötä, uneen vaivuttamisra parempia vaihtoehtoja etsitään, mutta avuttomuuden pelkoa vastaan on vaikea kamppailla, jos psykiatri ei kelpaa. 

Eikähän se kelpaa.

En sanoisi että jokaisen tien päässä on risti, kuten päihdekurssilla suunnilleen ja nyt sanasanaisesti näin.  On autettava myös niitä jotka eivät ole kristittyjä.  Professori Jorma Palo, joka kuoli syöpään ja kirjoitti paljon aivan kuolinvuoteella, kirjoitti, ettei ole koskaan kyennyt uskomaan, vaikkei hänellä olisiollut mitään vastaan.

............

  Avuttomuuden pelko olisi hyvä selvittää koska avuttomuutta saattaa kohdata paljon ennen kuolemaansa. 

.........

Eikä yhden ammattikunnan kategorinen kieltäytyminen siinä auta, joku saattaa vielä tarttua tuohon ” kouluttakaa erikseen pyöveleitä”.  On maita jossa sen jo saa.  Toinen juttu on, että takaa löytyy paradoksaalinen hillitön kuolemanpelko.  Sitä se syvin. avuttomuuskin taitaa olla.  Minä saatan vaikka kuolla.  Johan sitäkin on vastustettu että runsaalla kipulääkinnällä elämä lyhenee eikä ihmine; oikein hiffaa että kävi tässä Leenakin kukkia tuomassa, kun nukkuu niistä.  Vanhempieni ystäville on tarjottu tätä vaihtosehtoa, olla niin unessa että vain liukuvat siitä hiljaa rajan yli. 


..............

Ei siitä kaikki sivusta katsojat ole pitäneet..... mennään lyhentämään elämää joka tapauksessa, vireys vielä erikseen...    Minä mietin, kuinka syöpäklinikalla jaksaa henkilökunta ja kysyn heiltä aika nöyränä, miten voitte?  Kuinka te kestätte? 
..............
Olin itse, siis sain puuhata välillä muuta, kuin eturintamapsykiatriaa, ja tällä en tarkoita sairaaloita, siellä ollaan niin lyhyt aika ja potilas useimmiten lähtee....  Tarkoitan poliklinikoita. Menin takaisin ja tapasin vanhan kaartin, eikä se ollut entisellään —- ja muutos oli pahempaan. 

On syvää tuskaisuutta, joka pääsee aina liian iholle, masennusta, kipua ja ne ovat sivusta seuraten jotain kamalaa, sillä myötätunto on tunne- elämän raskain taakka.  Niitä ei voi edes täysin ymmärtää eikäehkä kuvitella, ne vaikuttavat siksi vielä pahemmalta.

Mutta vaara säästää rahaa ja yhteisiä kuluja on kyllä oivallettu, eli ole hyvilläsi, et sinä sitä ainoana hoksannut. Natsien teot ovat liian lähellä ja liian hyvin muistettuja, kun aikalaisia on elossa. 

 
« Viimeksi muokattu: 13.09.19 - klo:13:49 kirjoittanut Leena »
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Paikalla Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 11269
Vs: Abortti
« Vastaus #77 : 13.09.19 - klo:13:51 »
Rakastakaamme veroja. Siitä se lähtee.  Joka mummolla ei ole lähintälähimmäistä.  Kannatta muistaa, että vanhemmat saavat nykyisin paljon entisiä enemmän tietoa mahd vamman tukiryhmistä ja hoidosta ja kuntoutuksesta, eikä kaikkea voi todeta, ei laskea turhaksi synnytyksen osuutta. 


Se kysyy pätäkkää.  Kun kaikki kiljuvat, multa ei kyllä enää killinkiä veroja,niin totta. Heikommasta päästä väkeä on karsittava.  Kai sitä pelkää.  Tuottamattomia kun ollaan. 
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3736
Vs: Abortti
« Vastaus #78 : 14.09.19 - klo:18:28 »
Rakastakaamme veroja. Siitä se lähtee.  Joka mummolla ei ole lähintälähimmäistä.  Kannatta muistaa, että vanhemmat saavat nykyisin paljon entisiä enemmän tietoa mahd vamman tukiryhmistä ja hoidosta ja kuntoutuksesta, eikä kaikkea voi todeta, ei laskea turhaksi synnytyksen osuutta. 


Se kysyy pätäkkää.  Kun kaikki kiljuvat, multa ei kyllä enää killinkiä veroja,niin totta. Heikommasta päästä väkeä on karsittava.  Kai sitä pelkää.  Tuottamattomia kun ollaan.
Valitettavasti nyt näyttäisi siltä, miten pääministeri Antti Rinteen (sd) hallitus jättää vaalilupauksensa lunastamatta, ja siitä kärsivät erityisesti huonokuntoiset vanhukset eikä synnytysosastojenkaan tulevaisuuskaan näytä valoisalta syntyvyyden jatkaessa laskuaan. Alhainen syntyvyys näkyy lapsikielteisyytenä, joka  näkyy lasten tappamisina kohtuun naisen oikeutena, joka kuvaa hyvin suhtautumista aborttiin. Jos sama tahti jatkuu, niin viimeinen suomalainen syntyy vuonna 2067.  Kun synnytysten määrä jää alle tuhanteen vuodessa, niin silloin ollaan Sosiaali- ja terveysministeriön  asettaman rajan alapuolella, ja synnytystoiminta on lakkautettava.

Vanhusväestön lisääntymisen takia maamme onkin pian kuin suuri vanhainkoti väkiluvun kasvaessa ainoastaan maahanmuuton takia. Työikäisten väheneminen ja vanhusten määrä kasvu on tikittävä aikapommi ikääntyneiden hoito- ja hoivamenojen kasvuun. Ihmisen elämän viimeisten vuosien hoidot muodostavat merkittävän osan koko eliniän aikaisista terveydenhuoltokustannuksista. Johtaako tuo tulevaisuudessa passiivisen eutanasian sairaaloissamme yleiseksi käytännöksi?

Lähteet

https://yle.fi/uutiset/3-10623146

https://www.verkkouutiset.fi/hoitajamitoitus-vesittyi-kyse-on-lopulta-arvovalinnasta/
« Viimeksi muokattu: 14.09.19 - klo:18:42 kirjoittanut luterilainen »

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3736
Vs: Abortti
« Vastaus #79 : 14.09.19 - klo:18:43 »
Ennen vaaleja SDP Antti Rinteen suulla oli äänekkäästi lupaamassa vanhusten hoivan hoitajamitoitusten kirjaamista lakiin vähimmäistasolla 0,7.  Nyt Rinteen hallituksella olisi ollut mahdollisuus toteuttaa lupauksensa, mutta se jätettiin tekemättä.« Viimeksi muokattu: 14.09.19 - klo:18:53 kirjoittanut luterilainen »

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16667
  • http://www.samila.1g.fi
Vs: Abortti
« Vastaus #80 : 14.09.19 - klo:21:02 »
Ennen vaaleja SDP Antti Rinteen suulla oli äänekkäästi lupaamassa vanhusten hoivan hoitajamitoitusten kirjaamista lakiin vähimmäistasolla 0,7.  Nyt Rinteen hallituksella olisi ollut mahdollisuus toteuttaa lupauksensa, mutta se jätettiin tekemättä.


Kehotan tutustumaan Rinteen historiaan.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3736
Vs: Abortti
« Vastaus #81 : 15.09.19 - klo:11:08 »

Kehotan tutustumaan Rinteen historiaan.

Median mukaan Antti Rinteen raha-asioissa on ollut epäselvyyksiä, hänet on tuomittu 2300 euron sakkoon ja 11 000 euron korvauksiin oikeuskuluista vuosien 2009-2010 laittomista lakoista, vuonna 2009 Rinne sai finanssivalvonnalta moitteet siitä, että hän oli ilmaissut puhelinkeskusteluissa sisäpiiritietoa laittomasti, Rinne joutui lähtemään AKT:n lakimiehen paikalta vuonna 1996 tehtyään samoja matkalaskuja kahteen kertaan. Vuosina 1995-96 Rinne joutui maksamaan entiselle taloyhtiölleen 25 000 markan vahingonkorvaukset. Isännöidessään taloyhtiötä Rinne maksoi taloyhtiön rahoilla omat puhelinlaskunsa, ei toimittanut lainkaan vuoden 1991 tositteita, piti taloyhtiön rahaliikenteestä kirjaa puutteellisesti ja aiheutti yhtiölle taloudellisia vahinkoja. Rinne on myös syyllistynyt vihapuheeseen.

Kansalaisaloitteella vaaditaankin nyt Rinteen hallituksen luottamuksen mittaamista perustuslain 60§:n täyttymättömyyteen ministerien kelpoisuudesta. Perustuslain 60§ mukaan "Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia". Antti Rinteen hallitukseen on nimitetty ministereiksi kaksi henkilöä - itse pääministeri Antti Rinne sekä puolustusministeri Antti Kaikkonen - joita EI voi pitää rehellisinä ja taitavaksi tunnettuina kansalaisina.

Lähteet

https://vapaasana.net/2014/01/22/antti-rinne-tyomarkkinahairikko-ja-talouskelmi-sdpn-puheenjohtajaksi/

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4966

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 31620
Vs: Abortti
« Vastaus #82 : 15.09.19 - klo:11:29 »
Onko mielestäsi rehellistä että kansalaisia lähestytään sp-viestein kannattamaa ( antamaan tukea ? ) Päivi Räsäselle adressi.com-sivuilla ?
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 17946
Vs: Abortti
« Vastaus #83 : 15.09.19 - klo:11:52 »
Politiikassa on kaikki periaatteessa mahdollista. En tiennyt pääministerin rahojen hoitamisesta, omien ja muiden sitä, mitä luterilainen näkyviin lainasi.


Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3736
Vs: Abortti
« Vastaus #84 : 15.09.19 - klo:16:04 »
Onko mielestäsi rehellistä että kansalaisia lähestytään sp-viestein kannattamaa ( antamaan tukea ? ) Päivi Räsäselle adressi.com-sivuilla ?
En tiedä, mutta näyttäisi siltä, miten suomalaisten alhaisen syntyvyyden tärkein syy on nuorten individualismin ja hedonismin kasvu eikä ketään enää kiinnosta saada vauvoja, sillä elämä tuntuu merkitykselliseltä ilman lapsiakin. Uraelämä ja pitkään jatkuva nuoruus bileineen on tärkeämpää. Tällaisiin asioihin on mahdotonta vastata politiikalla, jolloin valtiolla on varsin vähän keinoja lisätä suomalaisten syntyvyyttä.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16667
  • http://www.samila.1g.fi
Vs: Abortti
« Vastaus #85 : 15.09.19 - klo:17:17 »
En tiedä, mutta näyttäisi siltä, miten suomalaisten alhaisen syntyvyyden tärkein syy on nuorten individualismin ja hedonismin kasvu eikä ketään enää kiinnosta saada vauvoja, sillä elämä tuntuu merkitykselliseltä ilman lapsiakin. Uraelämä ja pitkään jatkuva nuoruus bileineen on tärkeämpää. Tällaisiin asioihin on mahdotonta vastata politiikalla, jolloin valtiolla on varsin vähän keinoja lisätä suomalaisten syntyvyyttä.

Täsmälleen näin ja ei vain Suomessa vaan muissakin maissa.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3736
Vs: Abortti
« Vastaus #86 : 15.09.19 - klo:20:05 »

Kehotan tutustumaan Rinteen historiaan.
Antti Rinne kannusti suomalaisia synnytystalkoisiin, mutta sanavalinta ihmetytti demarinaisia. Sanavalinnasta nousikin pian kohu sosiaalisessa mediassa.

Lähteet

https://yle.fi/uutiset/3-9795006

https://www.youtube.com/watch?v=mrJKVPFHPcA


Paikalla Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 11269
Vs: Abortti
« Vastaus #87 : 15.09.19 - klo:22:17 »
Olen täällä muistaakseni maininnut kiinnittäneen huomiota Rinteen heikkoon verbaliikan, ja ilmaissut kunnioitukseni sitä kohtaan, ettei -  ja nyt huomio, tarkkaavaisuutta— suuressa vaalikeskustelussa tästä häntä nälväilty.  Itse totesin monta paikkaa johon olisi päässyt näpsäkästi kiinni.  Olisiko niin, että tämä on tiedettyä ja tunnettua? 

Pyydän erityishuomiota, koska viimeksi kehkesi vallan valtava ryöppy:  Ai jaa!  Ettei politiikassa nälväillä?,  jopas olikin väite!  Siellä ja siellä ja tuolla ja tuolla..... Yhtä nälvintää! 

No kyllä, on niinkin.  Yhtä nälväilyä. 

En tiedä, haluammeko sitä tänne?  Minä en.


Jonkun ” synnytystalkoot” saa suustaan nopeammin, kuin ”lapsiperheiden toimeentuloa monipuolisesti tukeva ja siten lasten hankintaan kannustava elämäntapa, myös perheen perustamisen mahdollisuus vaikka opinnot jäisivätkin kesken...”

Ja niin, en siis ole demari, täällä on joskus ollut politiikka- ketju erikseen, ennen kaikkea Rinteen rooli lakkojen sovittelijana ja neuvottelijana tietysti voidaan vetää kehiin, mutta kuinka se liittyy abortin etiikkaan, sitä en tiedä. 
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Paikalla Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 11269
Vs: Abortti
« Vastaus #88 : 15.09.19 - klo:22:29 »
En tiedä, mutta näyttäisi siltä, miten suomalaisten alhaisen syntyvyyden tärkein syy on nuorten individualismin ja hedonismin kasvu eikä ketään enää kiinnosta saada vauvoja, sillä elämä tuntuu merkitykselliseltä ilman lapsiakin. Uraelämä ja pitkään jatkuva nuoruus bileineen on tärkeämpää. Tällaisiin asioihin on mahdotonta vastata politiikalla, jolloin valtiolla on varsin vähän keinoja lisätä suomalaisten syntyvyyttä.

Sinulta jäi sitten kysymykseen vastaamatta.

Miksikäs ei.  Pakottaa kun ei voi.  Omituisin väite kuitenkin oli että nainen kieltäytyy synnyttämästä ” kun kerran miehen ei tarvi” .  Tätä mieltä oli noin 65- vuotias viidesläinen kirkkoherra evp jota olisi ollut parempi olla vaan vastustamatta, sitä sai melkoisen kakkamyrskyn niskaansa kun suoraan kirjoitti, nyt sie Sakke höpsit höpöjuttuja, mue en tuommosta eläissäni ole kuullu.   

Seurailen tässä neljää veronmaksajaksi kasvatettua nuorta läheltä.  Kasvattivat niin hyvin, että ottavat vastuun jälkeläisestään jotenkin vanhanaikaisesti, eli sitten - kun- valmistutaan-ja- voidaan - ne- elättää. 

Että semmosta hedonismia täällä meillä.  Yksikään ei biletä, mainittakoon vielä.  Ongelmallisinta on ollut opintojen pitkittyminen siitä, mitä niihin vielä edellisen sukupolven aikaan kului. Ja kun sinne haluttiin sulloa vielä poikalapsen armeija, sinne ennen- kuin.  Ja jokin varmuus siitä, että tämä on nyt suhde joka kestää. 

Mutta tottahan on että otos on pieni. Abortteja ei ole tarvinnut pohtia.
« Viimeksi muokattu: 15.09.19 - klo:22:35 kirjoittanut Leena »
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3736
Vs: Abortti
« Vastaus #89 : 16.09.19 - klo:10:38 »

Jonkun ” synnytystalkoot” saa suustaan nopeammin, kuin ”lapsiperheiden toimeentuloa monipuolisesti tukeva ja siten lasten hankintaan kannustava elämäntapa, myös perheen perustamisen mahdollisuus vaikka opinnot jäisivätkin kesken...”

Ja niin, en siis ole demari, täällä on joskus ollut politiikka- ketju erikseen, ennen kaikkea Rinteen rooli lakkojen sovittelijana ja neuvottelijana tietysti voidaan vetää kehiin, mutta kuinka se liittyy abortin etiikkaan, sitä en tiedä.

Tutustuin sepposin kehotuksen mukaisesti Antti Rinteen historiaan. Rinteen "synnytystalkoista" nousikin pian somekohu erikoisesti juuri naisten pahoittaessa mielensä muun muassa "synnyttämisen olevan isänmaallinen talkootehtävä valtiolle, mutta minun kohtuni on minun". Ensin oma demarinaisväki repesi raivoon, ja Liisa Jaakonsaarenkin mieleen synnytystalkoista tuli kolmas valtakunta ja kansallissosialismi.

Tosiassa Rinne oli huolestunut alhaisesta syntyvyydestä. Rinteen mukaan syntyvyyden aleneminen on otettava vakavasti poliittisessa päätöksenteossa.

–  Suurten ikäluokkien syntymän aikoihin perheitä kannustettiin sloganilla "neljäs isänmaalle". Hyvä kiteytys. Nyky-Suomessa jo puoletkin tästä määrästä olisi huomattava parannus nykytilaan.

Rinne muistutti, että jos alkuvuoden syntyvyyskehitys jatkuu loppuvuonna, Suomessa voi syntyä tänä vuonna ensimmäisen kerran sitten 1860-luvun nälkävuosien alle 50  000 lasta.

Lähde

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/152982?fb_comment_id=1596291693778867_1596298170444886