Keskustelu > Seuratupa

Abortti

(1/25) > >>

Jenna:
Ajattelin laittaa äänestyksen abortista, koska teen siitä lopputyötä. Aihe ei mielestäni ollut kovin kiva, mutta todellisuus on rankka. Suomessa raskauden keskeytyksiä tehdään vuosittain noin 10 000. Mitä mieltä te olette abortista? Onko se mielestänne oikeutettua ja millaisissa tapauksissa?

Kristian:
Minusta abortti on oikein tasan kahdessa tapauksessa.
1. Jos nainen on raiskattu ja hän ei halua pitää raiskauksen seurauksena saatavaa lasta, niin abortti on oikeutettu.
2. Lääketieteellisistä syistä. Jos äidin terveydelle aiheutuu synnytyksestä todella suuri haitta, joka on hengenvaarallinen, abortti on oikein.

m.k:
Minä hyväksyn abortin täysin, aivan tapauksesta riippumatta. Lapsi tarvitsee oikeasti rakastavat vanhemmat. Jos aborttia ei ole tehty vain, koska se on laissa kiellettyä, niin aito rakkaus lasta kohtaan on silloin nähdäkseni kateissa.

Tietysti pitää olla joku raja raskausviikoissa, mihin asti abortin saa tehdä ja mistä eteenpäin ei. Nykyiseen käytäntöön siis olen täysin tyytyväinen, eikä siinä minusta ole aihetta muutoksiin.

Toki ensisijainen vastuu näissä asioissa on aina pariskunnilla itsellään. Jos ei haluta että tulee lapsia, niin käytetään sitten ehkäisyä! Järki siis päässä kaikilla, kun ruvetaan näihin kukka+mehiläinen hommiin...

Pinni:
Välikysymys.

Sallitteko abortin, jos ehkäisyä (luotettavaa) on käytetty, mutta raskaus on silti alkanut?
Raskaus ei ole toivottu, ja se on yritetty estää, mutta on sattunut niin, että se pieni (esim. alle prosentin) mahdollisuus tulla raskaaksi on tullut juuri kohdalle.

Miten on?

Sanneli:
Hyväksyn abortin juuri tuossa raiskaustapauksessa tai jos valittavana on äidin tai lapsen henki ja myös silloin, jos äiti on alaikäinen. Mutta en todellakaan hyväksy aborttia silloin, jos ehkäisy on pettänyt. Abortti on tosi rankka kokemus äidillekin, ja siitä voi potea syyllisyyttä vaikka koko loppuelämänsä.

Tämän kysymyksen voisi laajentaa siihenkin, mistä katsotte ihmiselämän alkavan. Hedelmöityksestä? Syntymästä? Sikiöksi asti kehittymisestä? Vai jostain muusta?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta