Keskustelu > Yleinen keskustelu

Ilotulitteista

(1/11) > >>

HeinoM:
Täälläpäin rakettien paukuttelu alkoi jo eilen 27.12? Laskin eripuolilta kuuluvia paukahduksia n. 10.  Mitä mieltä Foorumilla yleensä ollaan rakettien käytöstä? Häiritseekö paukuttelu ja onko touhu muutenkin turhaa?

Itse en oikein ymmärrä koko touhua yksityisten ihmisten osalta. Kaupunkien ja kuntien järjestämänä se on ok, vaikka veroeurojahan siinä haaskataan taivaan tuuliin. Homma on kuitenkin valvottua.

Pena:
Paukauksia pelänneen koiramme muistaen toivoisin, että ilotulitukset saataisiin rajoitetuksi mahdollisimman lyhyeksi ajaksi vuodenvaihteen keskiyölle. Oli surullista nähdä muuten iloisen olennon vapisevan päivätolkulla saunanlauteiden alla. Taitaa kuitenkin olla turha toive, kun muidenkin asiaan liittyvien sääntöjen valvominen näyttää olevan vaikeaa. Ilkivalta- ja turvallisuuskysymykset ovat taas jokavuotiseen tapaan esillä.

Laura:
Kaupungissa uutta vuotta viettävänä voin rehellisesti myöntää joka vuodenvaihde pelkääväni henkeni puolesta, tai ainakin silmien ja muiden ruumiinosien, kun paukuttelu tuntuu aina karkaavan käsistä. Parina vuonna olen myös todistanut "hauskaa" papattisotaa, jossa kuin ihmeen kaupalla ei kuitenkaan ole pahemmin ikinä sattunut. Joillain ihmisillä ei tunnu sen vertaa järki päätä pakottavan, että tajuaisivat, ettei raketteja ammuta asutusalueen keskellä tai ihmisjoukossa.

Kun raketit ammutaan asiaankuuluvasti tarpeeksi etäältä ja varovasti ei asiassa mielestäni ole mitään ongelmaa, jos joku haluaa rahansa taivaalle ampua, niin siitä vain. Valitettavan usein alkoholilla on osuutta asiaan ja joka vuosihan näitä sokeutumisia ja muita tapaturmia tapahtuu. :(

minttu:
Ilotulitteet on ahterista:

1) vaara. Kaikista viranomaisten ohjeista huolimatta ilotulitteita käytetään surutta väärin ja toisia ihmisiä huomioimatta. Selitys ei voi olla se, että "meidän masa 12vee ei tarkoittanu mitään pahaa" kun naapurin hilmaa, 78vee, viedään silmälääkäriin lyhyeksi jääneen päiväkävelyn jälkeen. Sen sijaan iskä pena 42vee saisi mennä itseensä, mitäs antoi alaikäiselle pojalleen turpomekamätkyn ja tikut. Ja maksaa hilman lasisilmän. Ja parasta kaikesta: vahingon todellakin piti sattua juuri omassa pihapiirissä, ennen kuin jäljellejääneet silmät aukesivat.

2) saasta. Ei voi sanoa, että ilotulittaminen olisi mitenkään ympäristöystävällinen pikku harrastus. Lisäksi maahan jääneet ilotulitteiden osat ovat myrkyllisiä (mikä lemmikkien ja pienten lasten omistajien kannalta aiheuttaakin oikein mukavasti säpinää tulittamisen jälkeisiin päiviin).

3) haitta. Tuntuu olevan itsekunkin oikeus tulittaa missä vaan, milloin vaan, mihinkä suuntaan vaan. Ja vaikka sitten sillä veneen viimeisellä hätäraketilla.

4) raha. Senkin olisi voinut antaa aafrikan köyhille eikä ampua päin naapurin penan uutta pemaria.

seppos:
Meilläpäin paukkuu. Kun Helsingissä on ollut pitkään kielto rakettien ampumiseen niin tänne maalaiskuntaan tullaan räiskimään ja kyllä täällä paukuukin.

Meille tulee runsaasti vieraita perinteiseen tapaan (vaimon synttärit), joten täytyi minunkin paukkuni käydä ostamassa. Viimevuosina en ole ostanut varsinaisia keppiraketteja vaan maassa olevia ylös ampuvia. Ne ovat helpompia hoitaa ja siivota ammunna jälkeen. Pikkuisen kyllä katsoin kauhulla, kun edellä oleva mies osti parilla sadalla suurimpia raketteja (liekkö voittanut lotossa)

Kun ilotulitus on ohi pidämme meillä pienet siioninvirsiseurat, kun hyviä puheenaiheita on vähän.

En koe pientä paukuttelua synniksi varsinkin, kun on perhejuhla. Aina meillä on köyhät keskuudessamme.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta