Keskustelu > Yleinen keskustelu

H-Y:n uudet sivut

(1/2) > >>

Penanpoika:

--- Lainaus käyttäjältä: "mannaryyni" ---
--- Lainaus käyttäjältä: "Johannes" ---
Näköjään on herättäjäyhdistyksen sivut uusittu.
--- Lainaus päättyy ---


Niinpä näkyy! Viime viikolla ainakin olivat wanhanmalliset, mutta mukavalta näyttää leveä virne
--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus käyttäjältä: "seppos" ---
Kiitos uusista sivuista. Näytti todella hyvältä.

--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus käyttäjältä: "jude" ---
Musta jotenkin toi Herättäjän logo pienenä sivun yläkulmassa (ainakin mun Operassa) vaikuttaa tosi hyökkäävältä, mustalta ja ryppyotsaiselta, kun se on niin tiivistetty. Muuten ovat sivut mainion oloiset!
--- Lainaus päättyy ---


pieniä yksityiskohtia voisi vielä hioa.

mm. minun selaimellani ja näyttöni resoluutiolla 1440*900 yläotsikoiden alla olevat taustakuvat ovat monilla sivuilla liian lyhyet.

jään myös kaipaamaan sivupalkista linkkiä alkuun tai edelliselle sivulle. (laiska ei jaksa kivuta selaimen paluunapille Laughing )

kokonaisuutena uudistus on mainio ja raikas.

ps. saako keskusteluketjuja perustaa näin... olen näes vasta "körttiläisyyden jäljillä"

Johannes:
Jos ei ole entistä ketjua, niin siitä vaan.  :wink:

Liisa:
Herättäjä-Yhdistyksen uudet sivut on tosiaan julkaistu, tiistai-iltana tämä tapahtui. En siitä aloittanut tänne silloin aihetta - ajattelin antaa väen ne itse löytää ja jättää samalla paremmin tilaa johdattelemattomille kommentoinneille. Liitänpä tähän nuo muutkin testauspuolelle (eli "höpinäpuolelle") kirjoitetut kommentit, ennen kuin vastaan kysymyksiin.


--- Lainaus käyttäjältä: "Johannes" ---Näköjään on herättäjäyhdistyksen sivut uusittu. Piristi kummasti, kun tulin taas käymään, nyt vain innolla tutkimaan lisää!

Pääpiirteissään oli äkkiseltään ok, mutta tuo körttifoorumin linkki voisi olla vähän toisella tavalla, kun en meinannut itse ensin löytää sitä. Johtuu varmaan tottumuksesta, mutta kuitenkin piti etsiä sitä vähän aikaa ennen kuin tajusin. Tiesinhän sen jossain olevan. Mietin vain, että semmoinen joka tulee sivuille vierailemaan ekaa kertaa, niin ei äkkiseltään välttämättä löydä linkkiä, sillä ainakin itse katsoisin ensin linkit vasemmalla ja en kiinnittäisi paljoa huomiota tuohon "mainokseen" eli foorumi linkkiin. Se on niin erinäköinen ja eri paikassa kuin kaikki muu. Muuta en osaakaan näin äkkiä sanoa, mutta kiva selata täysin "uusia" sivuja.

Unohtui, mutta onko nuo sivut uusittu kauankin sitten? Mulla on suosikeissa linkki suoraan tänne foorumille, niin vasta nyt tajusin tuon homman. Pitää kysyä, etten nolaa itseäni tyyliin "ne on uusittu jo kesällä...". Wink

Mutta hirmu fiksut sivut kuitenkin. Oli hienoa tehdä uusi tutkimusretki ja huomata, mitä kaikkea sivuilla on.
--- Lainaus päättyy ------ Lainaus käyttäjältä: "seppos" ---
--- Lainaus käyttäjältä: "jude" ---Musta jotenkin toi Herättäjän logo pienenä sivun yläkulmassa (ainakin mun Operassa) vaikuttaa tosi hyökkäävältä, mustalta ja ryppyotsaiselta, kun se on niin tiivistetty. Muuten ovat sivut mainion oloiset!
--- Lainaus päättyy ---


Ei minun Operassa ole pientä logoa kuin URL:n edessä eikä se haittaa. Expolerer 6 ei näytä sitä merkkiä, jos et halua sitä katsella. Netscape 8 ja Firefox näyttävät sen näin omalla koneella tehdyllä pikavertailulla. Siis ymmärsit, minulla on neljä selainta samalla koneella.
--- Lainaus päättyy ---

Liisa:

--- Lainaus käyttäjältä: "Penanpoika" ---mm. minun selaimellani ja näyttöni resoluutiolla 1440*900 yläotsikoiden alla olevat taustakuvat ovat monilla sivuilla liian lyhyet.
--- Lainaus päättyy ---


Tämä ongelma oli tiedossa. Jos taustakuvan leveys on niin suuri, että täyttää suurimmillakin resoluutioilla koko tilan, leikkautuu kuva vastaavasti pienemmillä resoluutioilla niin paljon, että herkästi jää jotain oleellista näkymättömiin. Jos taas kuvan leveys jätetään niin lyhyeksi, että se mahtuu kokonaan näkymään yleisimmillä resoluutioilla, jää isoilla resoilla ympärille ylimäärätilaa, tai kuvaa voidaan toistaa vaakasuunnassa. Päädyttiin jälkimmäiseen; hieman yleisimpiä resoluutioita leveämpi kuva, joka toistuu suurilla resoluutioilla. Pitänee viilata kuvien rajaa.


--- Lainaus käyttäjältä: "Penanpoika" ---jään myös kaipaamaan sivupalkista linkkiä alkuun tai edelliselle sivulle. (laiska ei jaksa kivuta selaimen paluunapille Laughing )
--- Lainaus päättyy ---


Tähän on ajateltu avuksi ns. murupolkua, joka on kullakin sivulla otsikkopalkin ja sisältöalueen välissä. Siitä voi navigoida aiemmille tasoille. Myös joka sivun otsikkopalkissa toistuva Herättäjän logo vie etusivulle.


--- Lainaus käyttäjältä: "Johannes" ---Pääpiirteissään oli äkkiseltään ok, mutta tuo körttifoorumin linkki voisi olla vähän toisella tavalla, kun en meinannut itse ensin löytää sitä.
--- Lainaus päättyy ---


Tässä on sitten käytävä rajanvetoa tilankäytön suhteen. Vasen laita on jo aika täysi. Ehkä auttaisi, jos foorumin logolinkin väri vaihdettaisiin?


--- Lainaus käyttäjältä: "jude" ---Musta jotenkin toi Herättäjän logo pienenä sivun yläkulmassa (ainakin mun Operassa) vaikuttaa tosi hyökkäävältä, mustalta ja ryppyotsaiselta, kun se on niin tiivistetty. Muuten ovat sivut mainion oloiset!
--- Lainaus päättyy ---


Tarkoitat siis selaimen yläpalkissa (tai välilehdissä), sekä suosikiksi/ kirjamerkiksi tallennettaessa kirjanmerkkipalkkiin ilmestyvää kuvaketta, ns. faviconia? Jaa-a, hm, tottuiskohan siihen? Herättäjän logohan se on.

Vielä kerrottakoon, että uudistus on jossain määrin kesken. Materiaalia lisätään sivuilla nyt melko jatkuvalla syötöllä, jahka sitä kertyy.

Penanpoika:
Saattaa olla, että taideopiskelijana olen visuaalisissa asioissa nipo, mutta en voi uskoa, etteikö sellaista kuvaa tästä maailmankaikkeudesta löytyisi, joka ei tällaisessa yhteydessä toimisi sekä pätkänä että pitkänä. :)

Silloin kuva on luonteeltaan tekstuurinomainen tai muokattu niin, että kuva-aiheen toistumiskohdaassa on sulava ja huomaamaton vaihdos.

seurapenkkiväkirivistö jatkuu suht samannäköisenä esim etusivulla, mutta siionin virret -sivulla rajan jo huomaa.

Toki oudon reson käyttäjänä olen herkistynyt huomaamaan kyseessä olevia tahattomalta vaikuttavia yksityiskohtia. Myös tehdessäni omia vaalisivujani srkvaaleihin törmäsin samankaltaisiin ongelmiin.

tsemppiä päivitysurakkaan!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta