Keskustelu > Yleinen keskustelu

Halloween

(1/3) > >>

Johannes:
Ajankohtainen aihe elikkäs mitäs foorumilla ollaan mieltä halloweenista? Törmäsin aiheeseen ortodoksisella foorumilla ja sai aika tylyn tuomion.

Omakin mielipiteeni on, että pyhäinmiestenpäivän perinne istuu Suomeen paljon paremmin. Ei meidän tarvitse kaikkea kopioida Amerikasta. Vaalitaan omia perinteitämme. Ihanhan se Halloween on semmoista harmitonta hauskanpitoa, mutta silti jokin siinä etoo minua. En osaa sanoa mikä. Suomessa ei ole oikein saanut jalansijaa. Tiimari tietysti on pullollaan kaikkea, mutta käytännössä en ole nähnyt mitään pippaloita, ovelta ovelle kiertelijöitä tms. Entä muut? Oletteko tavanneet? Viime vuonna nousi paikallislehdessämme kohu, kun joku koululuokka oli viettänyt "hirviöiltaa". Kyllä se minustakin meni vähän yli. Tavalliset naamiaiset nyt vielä sopii kouluun, kunhan ei sotketa pyhäinpäivään, mutta osallehan ei pyhäinpäivä merkitse mitään, niin en osaa sanoa, mikä olisi oikea ratkaisu.

Kalistaja:
Kekri riittää... Halloween on kummallista Amerikan herkkua, johon meidän muutenkin tulisi suhtautua varauksella. Kotikutoiset suomalaisasiat ja perinne täällä on inhimillisesti katsottuna usein aika lailla "oikeaa" moneen tuontitavaraan verrattuna.

Salis:

--- Lainaus käyttäjältä: "Kalistaja" ---Kekri riittää... Halloween on kummallista Amerikan herkkua, johon meidän muutenkin tulisi suhtautua varauksella. Kotikutoiset suomalaisasiat ja perinne täällä on inhimillisesti katsottuna usein aika lailla "oikeaa" moneen tuontitavaraan verrattuna.
--- Lainaus päättyy ---Pidän käsittämättömänä, että meillä Suomessa vietetään Halloween-viikkoja. Eivät kuuluu mitenkään suomalaiseen elämänmuotoon.

An-na:

--- Lainaus käyttäjältä: "Salis" ---Pidän käsittämättömänä, että meillä Suomessa vietetään Halloween-viikkoja. Eivät kuuluu mitenkään suomalaiseen elämänmuotoon.
--- Lainaus päättyy ---


Ei minusta yhtään käsittämätöntä, jos ajattelee ketkä siitä hyötyvät: kaupat. Yksi kaupallinen juhla lisää, jee, ja saadaan lisää asiakkaita, vaikka systeemi ei Suomen kulttuuriin mitenkään sopisikaan. No, kai kaupat saavat lisätä myyntiään ja markkinoida itseään tavalla kuin tavalla, vastuu on enemmänkin kuluttajalla, lähteäkö siihen mukaan. Onhan äitien- ja isänpäivä sekä ystävänpäivä kaikki jenkeistä (?) tulleita ja suomalaiseen kulttuuriin omaksuttuja. Ehkäpä Halloweenille käy samoin, mutta voi olla myös, että suomalaiset eivät tätä juhlaa kulttuuriinsa omaksu lainkaan. Se nähdään varmaan vasta pidemmällä aikavälillä. Itse en lämpene Halloweenille, kun ei siitä oikein mitään "iloa" kenellekään ole (vrt. äitien-, isän- ja ystävänpäivä). Sitäpaitsi karkkeja saa suomalaislapset kolkutella ovilta jo palmusunnuntaina tai pääsiäislauantaina asuinseutunsa mukaan. Uskon, että siihen systeemiin ei Halloween-jutuissa Suomessa lähdetä laisinkaan (tai ainakin toivon niin).

llwyd:

--- Lainaus käyttäjältä: "An-na" ---
--- Lainaus käyttäjältä: "Salis" ---Pidän käsittämättömänä, että meillä Suomessa vietetään Halloween-viikkoja. Eivät kuuluu mitenkään suomalaiseen elämänmuotoon.
--- Lainaus päättyy ---


Ei minusta yhtään käsittämätöntä, jos ajattelee ketkä siitä hyötyvät: kaupat. Yksi kaupallinen juhla lisää, jee, ja saadaan lisää asiakkaita, vaikka systeemi ei Suomen kulttuuriin mitenkään sopisikaan. No, kai kaupat saavat lisätä myyntiään ja markkinoida itseään tavalla kuin tavalla, vastuu on enemmänkin kuluttajalla, lähteäkö siihen mukaan.
--- Lainaus päättyy ---


Näinpä. Onhan meillä sitä paitsi kristillisen perinteen mukaisesti pyhäinmiestenpäivä ja pakanallisesta (tai ainakin ei spesifisti kristillisestä) perinteestä löytyy kekri. Eli vain kaupallinen tarve ja USA:n populaarikulttuurin ylivalta on tuomassa halloweenia tänne. Toivottavasti ei iske itseään läpi. (T. nimim. jo ystävänpäivää inhoava...)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta