Keskustelu > Yleinen keskustelu

Sananvapaus

<< < (3/3)

Riitta-mummi:
Minä ajattelen että kyöstikarjalainen esittelee tietojaan. Tämä on vaikea keskustelun aloitus. Mitä muuta tähän voi sanoa kyin että Eläköön sananvapaus. Suomessa se on, vaan ei kaikissa maissa.

                  :109: :109: :109:

Rajan poika:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 08.04.23 - klo:07:24 ---Ihmettelen edelleen tämän sananvapauskeskustelun sävyä. Koetaanko niin, että perusteltu vastaväite on sananvapauden kieltämistä?

--- Lainaus päättyy ---

Tämä näkyy monella olevan ajatustapa. Esim. ylempänä mainittu Tapio Puolimatka on saanut paljonkin vastaväitteitä vaikkapa jakaessaan kasvatustieteilijän osaamisella lääketieteen puolelle menevää rokotuskriittistä aineistoa. Ja silti hän saa sanoa.

Samoin viidennellä suunnalla on olevinaan kova huoli: "Raamattua ei saa siteerata, uskovia vainotaan..." ym ym. Ja samaan aikaan järjestöt pitävät jumalanpalveluksia, julkaisevat verkossa materiaalia ja kustantavat kirjoja, mahdollisuuksia on enemmän kuin koskaan.

Suhteellisuudentaju ei näytä olevan vahvimpia puolia.

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 08.04.23 - klo:08:27 ---Minä ajattelen että kyöstikarjalainen esittelee tietojaan. Tämä on vaikea keskustelun aloitus. Mitä muuta tähän voi sanoa kyin että Eläköön sananvapaus. Suomessa se on, vaan ei kaikissa maissa.

                  :109: :109: :109:

--- Lainaus päättyy ---

Suomessa tietyillä on, tietyillä ei.

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: karjalaisenkyösti - 07.04.23 - klo:22:04 ---Tuli tässä eräästä seikasta mieleeni jo suljetussa ketjussa, että olisiko sittenkin hyvä, että annettaisiin tekoälyn ratkaista, mitkä kirjoitukset pääsevät julkisuuteen ja mitkä eivät?
Jos suoltaa liikaa faktatonta tai muuten siihen rinnastettavaa tarinaa, pääsisi koulutukseen.

Preppauskurssille joutuneet ja päässeet kirjoittajat voisivat vängätä tekoälyn kanssa niin kauan, kuin haluaisivat.
Kun teksteissä alkaa olla riittävästi logiikkaa ja muuta sellaista, mitä niissä pitää olla, niin sitten kirjoittaja pääsisi julkisuuteen koeajaksi.

--- Lainaus päättyy ---

Ei mitään tekniikkaa tarvita. Jokainen ymmärtää, että jos joku esim. kääntäisi SV englanniksi ja joku paheksu tekoa sanoin kamala ja kuvottava, niin olisi sopimatonta rajoittaa sellaisen sananvapautta. Jos kukaan ei reagoisi siihen, niin ylläpito voisi ystävällisesti huomauttaa, että se voisi olla kääntäjälle loukkaavaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta