Keskustelu > Yleinen keskustelu

Presidentti 2006

(1/34) > >>

m.k:
Näin vaalien lähestyessä ajattelin pykätä gallupin, toivon mukaan myös perusteluita omalle valinnalle irtoaa. Alla olevan lainasin eräältä toiselta foorumilta, mutta omaa tekstiä on. En nyt vain jaksanut ruveta uudestaan samaa kirjoittamaan...


Kallista, Laxia tai Niinistöä äänestän. Kallis oikeastaan taitaa pudota, kun oli eräässä vaalikoneessa sitä mieltä että pääministerin nimitysoikeus pitäisi palauttaa presidentille. Laxin ja Niinistön välillä valinnan siis teen, mutta toisaalta Kalliksen mielipide pääministerin nimityksestä on yhdentekevä koska en usko että hän voisi asiaa miksikään muuttaa. Laxia ajattelin lähinnä Nato-myönteisyyden vuoksi, mutta Niinistönkään suhtautuminen ei ole ehdottoman kielteinen. Ensin haluaisin kuitenkin katsoa, kuinka EU:n turvallisuusyhteistyö toimii ennen kuin hakisin Naton jäseneksi. Presidenttihän ei toki asiaa päätä, mutta silti presidentin mielipide monesti painaa vaakakupissa jonkin verran.

Vanhanen on mielestäni turhan vaisu vaihtoehto presidentiksi, minkä vuoksi en häntä tule äänestämään. Presidentillä pitäisi silti olla karismaa, koska hänen roolinsa on lähinnä toimia seremoniamestarina. Tehtävään sopii mielestäni paremmin lupsakka seuramies kuin jäyhän oloinen absolutisti. Lax epäilyttää myös tämän asian suhteen, häneen ja Kallikseen pitäisi tämän suhteen tutustua. Niinistö on mielestäni sopiva vaihtoehto, jos haetaan seremoniamestarin rooliin sopivaa miestä. Vaimo olisi tietysti plussaa, mutta sen puute ei toki miinusta.

Halonen on mielestäni kaudellaan onnistunut korkeintaan tyydyttävästi. Suomen Pankin johtokunnan nimittäminen pitäisi siirtää ehdottomasti eduskunnalle, eduskunnan pankkihan Suomen Pankki kuitenkin on. Valtaoikeuksiaan Halonen ei siis ole ylittänyt, mutta mielestäni johtokunnan jäsenten nimittämisissä eduskunnan yli käveleminen on ollut arveluttavaa toimintaa. Myös globalisaation näkeminen lähinnä negatiivisena seikkana sekä muutenkin tohuaminen enemmän kansainvälisten kuin kansallisten asioiden parissa on herättänyt närää minussa. Muutenkaan en mielelläni vasemmistolaista äänestäisi, Lipposta saattaisin sentään harkita kun ei niin vasemmistolaisen oloinen ole.

Timo Soini on mielipiteineen minusta lähinnä huvittava. Luulisi jo loppuvan tuon EU-vouhkaamisen. Kyllä jäsenyys on Suomelle ollut onnenpotku, olkoonkin että negatiivisiakin puolia on. Euro on valuuttana huomattavasti markkaa vahvempi, ja kaikinpuolin helpompi. Suomen itsenäisyys ei ole hävinnyt minusta mihinkään, vaikka EU määritteleekin jossain määrin myös maamme sisäisiä asioita. Ilman EU:ta menisi Suomessa paljon heikommin kuin nyt, sanokaa mitä sanotte.

Hautalaa en äänestä, koska kuuluu Vihreään liittoon. Lahti taas muuten vaikuttaa hieman hassulta ehdokkaalta, ei kiinnosta minua.

Niinistöä napsautin noista vaihtoehdoista, koska se on todennäköisin, joskaan ei varma valinta. Pitää vielä tutustua ehdokkaisiin, ja sitten tehdä lopullinen päätös. Jännää mennä ensimmäistä kertaa äänestämään :)

Eevi:
...ja syvimmät anteeksipyyntöni ettei perusteluita irtoa mutten jaksa alkaa väkertämään mielipiteitäni postauskelpoisiksi.

peppilotta:
Jaa-a. En edes tiedä, yksikään ehdokas ei sykähdytä erityisemmin. Tuossa listassa voisi muuten olla vaihtoehtona myös tyhjä tai äänestämättä jättäminen, vaikka en itse tunnusta sellaista harrastavani.

m.k:
Kysymys kun kuuluu ketä aiot äänestää, ei minusta tarvitse laittaa vaihtoehdoksi äänestämättä jättämistä. Se on jokaisen omassa harkinnassa, mutta en kyllä ymmärrä miksi jotkut eivät käy äänestämässä. Nämä samat sankarit vielä äänekkäimmin vaahtoavat poliitikkojen typeryydestä ja asioiden perseelläänolosta, vaikka eivät viitsi muutaman vuoden välein kävellä kotoa äänestyspaikalle. Eli turpa kiinni jos et edes äänestämässä käynyt, omahan on valinta...

PekkaV:
Koska vanhassa vara parempi. Keskusta on keskitie. Keskitie on ääriliikkeiden välissä. Keskimmäinen juuri on pääjuuri. Pääjuuri pitää pystyssä pitkän miehen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta