Kirjoittaja Aihe: Näin elokuvan 3  (Luettu 7751 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa sivullinen

 • Fiilistelee h-juhlien jälkimainingeissa
 • Viestejä: 380
Vs: Näin elokuvan 3
« Vastaus #60 : 18.02.21 - klo:15:01 »
Eurooppalaiset sotajoukot liittoutuivat tuolloin intiaanikansojen kanssa. Näin ranskalaisten liittolaiset olivat briteille 'pahiksia' ja päinvastoin. Olen lukenut James Oliver Curwoodin kirjan Kirottu laakso, joka kertoo Kanadan rajalla olevan Champlain-järven seudun tapahtumista.

Luin jostain, että ranskalaiset turkismetsästäjät olisivat olleet ekoja eurooppalaisia seudulla? Olikohan 1500-luvulla? Itään rannikolle tuli myös hollantilaisia, joiden kerrotaan olleen erikoisen raakoja alkuperäisasukkaita kohtaan. Mm. muuan hollantilainen upseeri aloitti päänahkojen ottamisen intiaaneilta ja siitä kai tuli sitten yleinen muoti-ilmiö.

Enemmän olen lukenut preerialla vaeltaneista heimoista kuten assiniboinet, mustajalkojen eri ryhmät (niitä oli kolme, joista pohjoisin Kanadassa), siouxien eri kansat tai heimot (paljon), molemmat cheyenneiden kansat (eteläinen ja pohjoinen), comanchet, kiowat, viimeksi mainitut jo osittain apachien mailla etelässä jne. Cheyenne-soturit olivat tarkkoja pitkästä tukastaan ja sitten kun saivat valkoisilta taskupeilejä, niin välillä taistelussakin katsoivat peilistä onko tukka hyvin  :icon_wink: 

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 28935
Vs: Näin elokuvan 3
« Vastaus #61 : 02.04.21 - klo:20:00 »
Olen Netflixin kautta nähnyt muutamia turkkilaisia tv-sarjoja ja nyt aivan loistavan lämminhenkisen elokuvan  Mucize, joka kertoo opettajasta joka opetti koko sydämellään vuoristokylän lapsia ja yhtä miehen ikään ehtinyttä kehitysvammaista
Azizea. Kunhan oli ensi saatu koulurakennus.

Rakkaus oli keskeinen teema, monellakin tapaa.

Mucice:
https://www.netflix.com/fi/title/80134420


Tässä hyvät arvostelut saanut sarja, Ethos:
https://www.netflix.com/fi/title/81106900
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Mörtti-57

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1207
Vs: Näin elokuvan 3
« Vastaus #62 : 26.04.21 - klo:08:50 »
Elizabeth on kadonnut https://areena.yle.fi/1-50482534

Vaikka elokuva näytti olevan aiheeltaan kovin ankia, niin se imaisi laadullaan mukaansa heti alkuminuuteista.
Samaa lähiomaisen tuskaa, voimattomuutta, ymmärryksen puutetta ja siitä johtuvaa hermostumista/syyllisyyttä tuli koettua oman äitini kohdalla, kun vanhuudesta johtuva muistisairaus sai otteen hänestä.
Kolmisen vuotta äiti sinnitteli kotonaan, kunnes paha kaatuminen pakotti muuttamaan vanhusten palvelutaloon. Palvelutalossa äiti eli viitisen vuotta ja Laskin vierailleeni siellä sinä aikana n. tuhat kertaa.
Äitini unohti käyntini samalla hetkellä, kun suljin hänen huoneensa oven.
Oman henkilötunnuksensa ja kaikki vanhat asiat ihmisineen hän muisti, mutta aktiivinen käyttömuisti oli nolla.
Pahalta tuntui ajatella hänen pelkotilojaan ja kauhua, kun hän heräsi aina uuteen aamuun muistamattomuuden mustassa aukossa, jossa ei ollut mitään tuttua ja turvallista.
Pidin hänen huoneessaan vieraskirjaa ja siitä tuli hyvä mieli minullekkin, kun näin äidilleni tuttujen ihmisten vierailleen hänen luonaan.
Lukuisten käyntieni vuoksi moni vanhus tuli juttu tutuksi palvelutalossa ja hyvin muistan ne odottavat katseet, kun tulin palvelutalon ovesta sisälle, että olisinko juuri hänen omaisensa, joka tulee häntä tapaamaan.
Hyvin vähän siellä vieraita kävi katsomassa ikääntyneitä läheisiään.
Toivoisinkin, että palvelutaloja ei käytettäisi vain turvallisina vanhusten säilytyspaikkana, johon heidät voi unohtaa hyvillä mielin.
Paree ymmärtää pikkuusen oikeen ku palio väärin.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10910
Vs: Näin elokuvan 3
« Vastaus #63 : 04.05.21 - klo:04:19 »
Solariksen olen lukenut. Se on muistaakseni Strugatskin veljesten kirjoittama. Meinasin ottaa DVD:n tänään kirjastosta, mutta nyt on omiakin kirjoja lukematta. Tarkovskin Peiliäkin olen harkinnut katsottavaksi, vaikkakin olen kuullut sen olevan hyvin vaikeatajuinen elokuva?

Solariksen näin nuorena Medioman kellarissa, jossa oli mainitun asuntolan yhteistelkkari, kurssikaveri huomautti tulevaksi joten menin ja näin.  Muistan vain järkytyksen, en muuta koko elokuvasta. 

Sen takia tahtoisin nähdä mistä menin joks tolaltani :icon_cool:

Puuttuu se lisälaite jolla voi katsella dvd itä läppärillä nykyään, harmikseni.   
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18413
Vs: Näin elokuvan 3
« Vastaus #64 : 04.05.21 - klo:06:17 »
Pidän Solarista hyvin hengellisenä elokuvana. Neuvostofilmien tapaan se sisältö välittyy lähinnä kuvakerronnan kautta; käsikirjoituksenhan piti läpäistä viranomaisten ideologinen seula. Kuvia ei osattu sensuroida. Filmi loppuu tuhlaajapojan kotiinpaluun näkymään.

Kirja on Stanislaw Lemin kirjoittama

Poissa sivullinen

 • Fiilistelee h-juhlien jälkimainingeissa
 • Viestejä: 380
Vs: Näin elokuvan 3
« Vastaus #65 : 05.05.21 - klo:13:02 »
Viime aikojen hauskin näkemäni leffa oli kyllä telkkarista tullut Neljät häät ja yhdet hautajaiset. Ei monesti satu, että ääneen naurattaa, mutta siinä oli sellaisia kohtia. Jäi hyvä mieli leffasta.