Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleinen keskustelu / Vs: Linnut 34
« Uusin viesti kirjoittanut sivullinen tänään kello 13:41 »
Tänään pari hyvänkokoista parvea: tilhi 300 paikallista/kiertelevää ja räkättirastas 80 kiertelevää/paikallista. Lisäksi vihdoin vuodariksi punatulkun ääntä ja yksinäinen korppikin kierteli kraakkuen.
22
Yleinen keskustelu / Vs: Metallimusiikkia 2.
« Uusin viesti kirjoittanut sivullinen tänään kello 13:37 »
Omalta kohdaltani voin sanoa, että en arvostele death metallia siksi, että en tunne sitä musiikin lajia tarpeeksi. Minulla ei ole arvosteluperusteita. Sanoitukset näyttävät usein olevan kokoelmia synkänsävyisistä ilmaisuista. Edellä mainitun kappaleen sanoista ei löytynyt mitään kuohuttavaa, lähinnä alakuloa.

Death metallin sanoitusten kuuluukin olla alakuloisia. Ei se muuten deathia olisikaan. No, itse kuuntelen sitä kokonaisuutena, enkä sanoista niin perusta. Soittotaito heillä on yleensä hyvä ja hienoja videoita katselen mielelläni. Death- ja progemetallin tyypeillä soittotaito on hyvä, verrattuna esim. black metalliin, joissa sekä soitto on huonoa ja jos sanoituksista jotain kuohuttavaa etsii, niin siellä sitä on. Itse en "bläkkistä" kuuntele ollenkaan (poikkeuksena joskus Mayhemin kipale "Freezen Moon" eli "Jäätyvä kuu". Se on aika hieno monenkin mielestä, joka ei Black metallista perusta.

En erityisemmin ilahdu, jos jotain musiikin lajia haukutaan pelkästään musiikin lajin takia. Kaikesta löytyy jotain hienoa. Esim. Siionin virsistä  :)
23
Yleinen keskustelu / Vs: Tuleeko sota ?
« Uusin viesti kirjoittanut Thomas McElwain tänään kello 13:35 »
Kalmarin unioni II.

Mites kun osa näistä kuuluu Natoon ja osa ei? Ja eri valuuttakin on.

Joskus luin spekulatiivista pohdintaa, se oli joku sarja jossa mietittiin, miten olisi jos historia olisi mennyt toisin. Vuorossa oli osa, jossa Suomi olisikin jäänyt osaksi Ruotsia. Puhuisimme ruotsia, oikeuslaitos, vähänkään korkeampi opetus ym. olisivat ruotsinkielisiä, ja suomi olisi jäänyt köyhien maalaisjunttien vähemmistökieleksi.

Ja olisitte ehkä kykeneviä tulemaan toimeen toisten ihmisten kanssa. Osaan ruotsia huonosti, mutta pystyin tulemaan siellä toimeen. Olin vuosikymmeniä yliopistossa työssä. En muista mitään konfliktia, edes pientäkään. Puhun hyvin suomea. Moni ei huomaakaan korostusta. Mutta suomalainen ei pysty puhumalla saavuttaa sopua. Sinunkin mielestä oli aivan ok kun minua julistettiin täällä perseennuolijaksi, silloin kun en ollut vielä kovaa sanaa käyttänyt. Jos olisitte vielä Ruotsin vaikutusvallassa, niin luultavasti osaisitte ymmärtää, että on sopimatonta ruveta koko ryhmänä haukkumaan humanistista työtä.
24
Yleinen keskustelu / Vs: Metallimusiikkia 2.
« Uusin viesti kirjoittanut armonkerjäläinen tänään kello 13:33 »
Körttiläiset eivät ole ansainneet tätä toistuvaa perusteetonta haukkumista. Ylläpito voisi tehdä jotakin asian suhteen.
25
Yleinen keskustelu / Vs: Humanismin diktatuuri
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen tänään kello 13:30 »
tarina humanismin diktatuurista ei ole tuulesta temmattu.

Mikä tästä tekee diktatuurin, kun lait kuitenkin säätää demokraattisesti valittu eduskunta?

Tuomioistun tekee aikanaan päätöksensä. Vielä sitä ei ole. Saahan sitä syytteitä yrittää nostaa.
26
Yleinen keskustelu / Vs: Metallimusiikkia 2.
« Uusin viesti kirjoittanut Thomas McElwain tänään kello 13:28 »
Selvä on. Unohdetaan, että vanhat Siioninvirret on joskus käännetty. Jatkakaa vaan. Mutta koko touhu tuntuu teeskentelevältä. Olisi ollut hieno tilaisuus pitää ne täällä rauhassa näkyviin, niin kuin tehtiin vuodesta 2014 vuoteen 2020. Mutta hyvä tahto puuttui Körttifoorumilta.
27
Yleinen keskustelu / Vs: Tuleeko sota ?
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen tänään kello 13:25 »
Olen pohjalaisen ystävän kanssa miettinyt hypoteettisen ratkaisun. Me olemme tulleet siihen johtopäätökseen, että voitaisiin skandinavian maat (mm. Ruotsi, Norja, Tanska ja kiikun kaakun Islanti) ja Suomi yhdistää. Sauli I olisi kuningas.

Kalmarin unioni II.

Mites kun osa näistä kuuluu Natoon ja osa ei? Ja eri valuuttakin on.

Joskus luin spekulatiivista pohdintaa, se oli joku sarja jossa mietittiin, miten olisi jos historia olisi mennyt toisin. Vuorossa oli osa, jossa Suomi olisikin jäänyt osaksi Ruotsia. Puhuisimme ruotsia, oikeuslaitos, vähänkään korkeampi opetus ym. olisivat ruotsinkielisiä, ja suomi olisi jäänyt köyhien maalaisjunttien vähemmistökieleksi.
28
Yleinen keskustelu / Vs: Metallimusiikkia 2.
« Uusin viesti kirjoittanut Thomas McElwain tänään kello 13:17 »
En tule tänne aloittamaan mitään. Jos kirjoitan, reagoin johonkin. Sivullinen selvästi kehui death metallia täällä provosoinnin nimissä. Hän halusi näyttää, että hän saa sitä täällä julistaa eikä kukaan häntä häiritse, vaikkeivät arvostaisikaan sitä musiikkia. Hän haluaa näyttää, että täällä saa vapaasti harrastaa death metallia, vaikka hän on saanutkin pois "kamalat" ja "kuvottavat" vanhat virret. Jokainen sen tiesi ja huomasi. Seppos olisi voinut poistaa sen tai huomauttaa jotakin. Sivullinen on osittain vastuussa, että vanhat virret on poisettu. Mutta ei. Minua varoitetaan KISSAN kokoisilla kirjaimilla ja poistetaan osia minun kirjoituksista. Körttifoorumilla on vihamielisyyttä vanhojen virsien kääntäjää kohtaan ja suojellaan, rakastetaan, ja kehutaan death metalli edustajoa. Mihin on herännäisyys mennyt?
29
Yleinen keskustelu / Vs: Metallimusiikkia 2.
« Uusin viesti kirjoittanut Thomas McElwain tänään kello 13:07 »
Ilmoitan, että haluaisin olla hyvissä väleissä körttien kanssa. Mutta se edellyttää erilaista asennetta. Niin kauan kuin täällä saa esittää halveksuntaa vanhojen Siionin virsien kääntämisestä ilman ylläpidon puuttumista asiaan, niin emme pysty arvastamaan toisiamme. Koska tämä olisi ollut itsestään selvä sääntöjen mukaan, olen ymmälläni miksi minua kääntäjänä vielä ei ole arvostettu samalla tavalla kuin muut. Ylläpito puuttuu asiaan, jos haukutaan toista tai sen kirjoituksia. Ainoastaan Siionin virsien käännöksiä on saatu arvostella vapaasti. Ylläpito ei ole kertaakaan, edes kohteliaalla huomautuksella puuttunut asiaan. Ei edes moitittu sitä, joka sanoi minua perseennuolijaksi, aikana jolloin en ollut puolustautunut vielä enkä sanonut kovaa sanaa.
Mutta samahan se. Englanninkieliset ja ranskankieliset käännökset eivät ole enää olemassa.
Täällä saa esittää death metallia vapaasti ja jokainen arvostaa niitä, jotka esittävät sitä. Hyvä on. Pitäisi olla vanhojen virsien kääntäjällä sama oikeus. Mutta ei ole. Huudetaan isoin kirjaimin. Sitä ei ole tehty death metallipuolustajalle. Hän on pyhä lehmä. Hän saa julistaa virsien "kamaliksi" ja "kuvottaviksi" ja häntä puolustetaan. Minä saan kääntää 10.000 riimitettyä riviä vanhoja virsiä ja kukaan ei minua puolusta. Onko se oikein? Ei ole.
30
Yleinen keskustelu / Vs: Tuleeko sota ?
« Uusin viesti kirjoittanut Thomas McElwain tänään kello 12:52 »
Stalin yritti ottaa sen, minkä Lenin antoi.

Niinpä.
Minut nyt erotetaan foorumista. Ei voitu tulla toimeen vanhojen Siionin virsien kääntäjän kanssa. Asia ei olisi ollut niin vaikea kuin Stalinin kanssa sopiminen. Olen pahoillani, että haluatte olla vihollisia minun kanssani. Olen tehnyt minkä voin. Olisin ollut mielelläni körttien ystävä, mutta sitä ei ole sallittu.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10