Kirjoittaja Aihe: Verokapina  (Luettu 47267 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa llwyd

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 766
  • http://stockholmslender.blogspot.com/
Re: Keskustelun muuttunut luonne
« Vastaus #195 : 13.11.08 - klo:13:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Yrittäjäkörtti"
Totta kai keskustelun luonne muuttuu, kun esitetään kritiikkiä menneestä ja esitetään eriäviä malleja tulevaisuuden toimintavaihtoehdoista.

Keskustelun luonne muuttuu, kun tulee uusia keskustelijoita. On täällä lupailtu, että uudet keskustelijat ovat tervetulleita. Ja uudet ajatukset.
Keskustelufoorumin tarkoitus ei liene olla samanmielisten toisiaan paapomisosasto. Tai teologian teoreettinen väittelykenttä. Kansanliikkeessä pitää kaikkien äänen antaa kuulua, vaikka ei se omaa arvoisaa persoonaa miellytäkään.

Olenko esim. käskenyt jotain lopettamaan keskustelun täällä. Sen sijaan voimme kaikki paneutua siihen, kuinka asiamme esitämme. Mutta toisaalta ei saisi lukea kuin piru raamattua joka rivinväliä. Koskee myös itseäni. Sen tiedän.


Jaa, eiköhän tosiaan tämän keskustelun kulku ole aika selvä ja aika selvä on myös, että useita eri luonteisia asioita on paketoitu yhteen tavalla, joka on viemään debattia hyvin korkeisiin sfääreihin ja pois alkuperäisestä fokuksestaan. Konkreettinen linja-erimielisyys lienee siitä, miten paljon Aholansaaren ja yhdistyksen toimintaa on kaupallistettava ja ammattimaistettava. Ja tietysti siitä, miten läheiset siteet Aholansaarella tulee olla siihen Nilsiän kaikkein pyhimpään paikkaan eli Tahkon huvittelu- ja laskettelu-keskukseen. En oikein ymmärrä, mitä tämä laajempi linja-erimielisyys tekee ketjussa, jossa keskustellaan tästä spesifistä veropäätöksestä ja sen oikeellisuudesta. Ymmärrän että asiat eivät tietenkään ole vailla yhteyttä, mutta väittäisin että tässä on todella lavennettu puheenaiheetta niin laajalle että keskustelu selvästikin karkaa käsistä. On karannut jo.
Opeta tälläisena luoksesi tulemaan

Poissa Rheespu

 • Yhtyy veisaamaan: Koska valaissee...
 • Viestejä: 63
Re: Asiat on hyvin hoidettu?
« Vastaus #196 : 13.11.08 - klo:14:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Yrittäjäkörtti"


Hymistely siis jatkukoon. Pidetään entisiä "pitoja". Tuttu talkoolainen kertoi eilisillan seuroissa viime kesän kokemuksia. Viikko saaressa talkoolaisena ja töitä sen verran, että ne olisi tehnyt päivässä. Kuuden tunnin työpäivä sisältää kahvi- ja ruokataukoja. Kuusi päivää töissä ja seitsemäs on lepopäivä täydellä ylläpidolla. Nauroi makeasti päälle. Itsekin tekisi mieli sellaiselle lomalle lähteä. Yrittäjän korviin kuulosti houkuttelevalta. No, ei kaikki tietenkään tee sellaisella työtahdilla, vaan löytyy varmasti enemmän niitä ahkeria. Mutta ei tämä yksiselitteiseltä tunnu.


Vaikka keskustelu on edennyt tämän kommentin jälkeen vaikka minne, haluan kuitenkin pikkuisen pistää omaakin lusikkaani soppaan, kun kerrankin koen jostakin voivani sanoa tähän ketjuun jotain muuta kuin epämääräistä mututuntumaa ja pahaa oloa.

Periaatteessa talkoolaisilla on Saaressa kuuden tunnin työpäivät. Ruokatauot ovat vapaa-aikaa, eivätkä sisälly edelliseen. Lepopäivä ansaitaa kuuden päivän töillä, käytännössä usein sinä päivänä lähdetään kotiin ja aika kuluu pakatessa ja omaa majapaikkaa siivotessa.

Aholansaarella ei ole mahdollista palkata sellaista määrää talkoopäällikköjä, että he ehtisivät vahtia jokaisen talkoolaisen perään ja laskea mitä kukakin on tehnyt, vaan useimmiten työtekijät hoitavat oman hommansa ohessa ohjeistuksen ja yrittävät luottaa siihen, että ainakin aikuisten oma omatunto huolehtii työn määrästä.

Käytännössä ihmiset toimivat kuitenkin toisin. Jotkut (onneksi harvat) luistavat päiväntyömäärästä joko laiskuuttaan tai vaan oma-aloitteisuuden puutettaan. Kaikille kuitenkin yritetään keksiä heille sopivaa työtä. Kädestä pitäen ohjaus ei kuitenkaan yleensä onnistu, ainakaan jos talkoolainen ei osaa sitä pyytää. Ja sitten on niitä, josta siivoavat vessat ennen aamupalaa, eivät muista käydä lounaalla töidensä ohessa ja illalla viimeisenä vielä uurastavat. Ja kaiken päätteeksi haluavat maksaa "oleilustaan" tai ainakin ostavat Aholansaarituotteita tuliaiseksi koko suvulle.

Nuorten kohdalla talkootoiminta vaati(si)ikin sitten enemmän ohjausta ja lähtökohtana on työnteon opettelu ja uusien talkoolaissukupolvien kasvatus, minkä takia siihen saadaankin jonkin verran tukea olikohan se nyt opetusvirastolta tms. Toivottavasti Saarella on jatkossakin mahdollisuus palkata kesäksi nuorille tärkeä oma talkoopäällikkö tai mieluummin useampi. Nuoria talkoolaisia on myös hyvinkin erilaisia. Joillekin kavereiden näkeminen ja yöt läpeensä valvominen on pääasia ja työ pakollinen lisä. Toiset taas pitää illan hämärtyessä lähes repiä pois traktorin kopista kymmentuntisen päivän jälkeen, ohjausta sekin.
Hän nosti selkäänsä paperisiivet
-ja lensi pois

Poissa Salis

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4415
 • Körtti
Re: Keskustelun muuttunut luonne
« Vastaus #197 : 13.11.08 - klo:14:20 »
Lainaus käyttäjältä: "llwyd"
Konkreettinen linja-erimielisyys lienee siitä, miten paljon Aholansaaren ja yhdistyksen toimintaa on kaupallistettava ja ammattimaistettava.


Tulkintasi erimielisyydestä lienee lähellä oikeaa, mutta korjaisin sitä siten, että erotetan kaupallinen elinkeinotoiminta järjestötoiminnasta, jotka kummatkin voisivat saada sijansa Aholansaaressa.
Acta, non verba.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16302
  • http://www.samila.1g.fi
No niin.
« Vastaus #198 : 13.11.08 - klo:14:21 »
Eiköhän me olla jauhettu tätä jo yllin kyllin tuomatta enää mitään uutta peliin. Palkokasvin siemeniä on vedetty sieraimiin ja väärinymärretty toisiamme tarpeeksi. Juna jatkaa kulkuaan.

Laitan tämän keskustelun poikki tässä kohden, kun tämä on venynyt ylipitkäksi ja uuden samasta aiheesta voi aloittaa jos haluaa. Tämä ei siis ole keskustelukielto vaan tekninen toimenpide. Kaikki olemme tahtoneet vilpittömästi Aholansaaren parasta ja eniten tilannetta helpottaa raha tilille kuten Juhoma on neuvonut.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Liisa

 • ex-ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1137
  • kotisivu
Re: Kiitos ja "näkemiin"
« Vastaus #199 : 13.11.08 - klo:23:59 »
Kerta kiellon päälle (eli aiheen sulkeuduttua), tämän verran:

Melkoista tekstiä on taas kirjoitettu. Puuttuu kunnioitus puolin ja toisin.
Jospa onnistuttaisiin jatkamaan rauhallisemmin aiheen kakkososassa.
Llwyd on tosiaan pyytänyt "eroa" moderaattorin nimikkeestä, se hänelle suodaan, vaikka jatkaakin olisi sopinut.

Lainaus käyttäjältä: "Yrittäjäkörtti"
Voitte tietysti jättää tämän aihepiirin alle ne kirjoitukset, jossa ihastellaan omaa viisauttanne ja toimintaanne. Keskinäinen keskustelukerho oman navan ympärillä.  Herättäjän kustantamilla sivuilla.


Kiitos näistä sanoista...
(Olet vapaa kirjoittamaan. Ehtoina ovat asiallisuus, muiden kirjoittajien kunnioittaminen - puolin ja toisin, sekä herännäishenkisyys tai se, ettei kirjoituksilla tahallisesti pyritä herännäisyyttä vahingoittamaan. Rajaa en näe ylitetyn, vaikka kahden ensimmäisen kohdan täyttämisessä voisi sparrattavaa ollakin. Niin kuin itse kullakin aina välillä.)

Herättäjä muuten ei Körttifoorumia erityisemmin kustanna. Tämä työ tehdään talkoovoimin, tämäkin työ.