Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: shuichi - 25.11.05 - klo:23:45

Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: shuichi - 25.11.05 - klo:23:45
hei.. kun äsken kirjoitin tonne yhden oman juttuni niin tuli vaan mieleen, että kun täällä on jo tuo kirjoittaen.. pistäkää jokin esimerkki jota olette kirjoittanut, mikä ikinä lie onkaan.. itse kirjoituksilleni ei ole nimea, joten kutsun niitä nimettömiksi teksteiksi. mutta siis jos viitsitte, olisi kiva lukea minkälaisia tekstejä kaikki kirjoittelee, vaikkei olisi edes runoja...  ne on vaan tällä muiden iloksi!!
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Lentoaura - 26.11.05 - klo:02:14
päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä  päärynä päärynä päärynä    päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä    päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä   päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä   päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä   päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynäpäärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynäpäärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä päärynä
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: osmo - 26.11.05 - klo:13:38
Tosi hienoa tekstiä, lentoaura. Olennainen on koko ajan läsnä. Hieman ennen loppua päärynä-teema kristalloituu yhdysanaan "päärynäpäärynä". Kertakaikkiaan nerokasta. Jään odottamaan hedelmäsarjan huipentumaa, joka lienee "Vesimeloni".
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Teme - 26.11.05 - klo:17:09
En ala copy+pastettaan, mutta yksi teksti on "Kohtaamisia matkan varrelta" ja löytyy blogistani http://blog.janoinen.net/teme/2005/11/25/kohtaamisia_matkan_varrelta

Sen äärellä olin ahdistuneena taas kerran ja kirjoitin sitten muutamista ihmisistä, joita olen kohdannut ja joita muistan.

Tai sitten... ääh.. olis toisella koneella yksi lastensatu. Tarvii joskus laittaa tänne, kunhan senkin koneen saa taas pitkästä aikaa verkkoon. Ja monet muut kertomukset sensuroin ihan oma-alotteisesti...

Teme
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Lentoaura - 26.11.05 - klo:21:38
Osmoposmolle:

Tänään söin taas sellaisen pienen mandariinin näköisen hedelmän. Se oli kitkerä ja maistui ihan venäläiseltä karkkilikööriltä. Minun mielestä klementtiinisatsumamandariini-mitänytonkaan hedelmät ovat suorastaan pöyristyttäviä, sillä niissä ei piile sitä yleista hedelmäin kauneutta eikä sitä filosofista itua josta mitä ilmeisimmin koko kokeellinen geometria on saanut alkunsa. Seksuaalivulkanologiasta puhumattakaan!
  Nuo pienet oranssit tekohedelmät ovat antiperfektionistisen sydämellisen appelsiinikansan vitsaus. Jos kaipaatte tarkempaa seontekoa satsumain ällöydestä, kohdatkaa kasvokkain minut.

Vesimeloni on koominen juttu. Sen avulla herätellään ihmisiä (konkreettisestikin). Sen mehun valuessa pitkin kaulaa, muodostamme hetkeksi yhteisön tuon kokemuksen kautta. Toin saareen vesimeloneita sosiaalisista syistä. Ja tokihan ne ovat rakastettavia
   Hedelmäin huipentuma on kuitenkin appelsiini:

Ehkä se on sitä vain että niiden pyöreys ja selittämätön oranssisuus(joka silmiä kirveltää) tekevät niistä hankalan rakastettavan. Siis ilmaisun suhteen.Se ei mitään ,  niitä silti rakastanhan. Jopa sitä kun puree(kaunista vaikka sattuu. Tarinoita isältäni) se kieleen. Ei, ei...eihän ympyrä sama ole kuin pallo. Pallo materiaa on , totta ,olevaisuutta, mutta ympärä(O) on käsite pelottava asioista joita ymmärrä ei.
 Kuinkahan se  niin erityinen(rakas) onkin. Erityinen tavalla havaittavalla . Kaikki tietävät että ne  erityisiä ovat. Joskus sen sanotaan jumalallinen tai pelottava olevan. Vaikeasti lähestyttävä(niinkuin vesisellainen). Sille nimeäkin monta on  (rakkaalla lapsella on monta nimeä) riippuen siitä kuka puhuu, ja mielessä missä , ja tietysti milloin (pleistoseeniajalla se mm. Uskaga oli, mutta eihän se tietenkään enää ole).
  Se on luonut maailmaan paljon käsitteitä (tärkeimpänä tietysti kokonaan uusi väri) ja sanoja. Paljon sillä on symbolisia merkityksiä jne...eivät ne minua (kuka se on?)kiinnosta.
  Kun sellaisen ostan(rahaa kuluu),en sitä suihini syö, vaan pyörittelen ,hyörittelen(kuin nukkuvaa lasta) ja kintaissani puhallan("Tuulee!"). Otsassani jo syntymähetkellä oli kohta, johon painaa voin sen(lukea ajatuksia[omiani] sileästi ja hiljaa).
   Lopulta sen kuitekin syön(jotta se olisi osa minun vertani. Jotta minun vereni olisi sitä). Se, mitä minä kutsun Appelsiiniksi maistuu muistoilta ja rakkauksilta(joita yhä on) ja silloilta kulkijoineen. Se on terävä maultaan niin, että ei uskoisi ihmisten ajattelevan sen pallo olevan. Toisinaan siinä on kyyneliä(minun silmistäni). Toisinaan tukehdun nauruun. Se toimii, toimii, ehkä kuten sydän(minun sydämeni on appelsiini) ja keuhkot. Ehkä kuten ilmiöt ja verkostot(hämähäkin).
Ehkä se TIEtää(eli osaa TIEn), Ehkä se KÄSIttää (kaikilla käsillään kohti kurottaa, koskettaa), Ehkä se YMMÄRtää (Muodostaa ympyrää suurta). En minä tiedä. Tehtävänäni on vain syödä se ravinnokseni, elää siitä ja sen ansiosta. Kiittämättä, miettimättä, toimia symbioosin lenkkinä ja olla onnellinen senkin puolesta.Appelsiini ulottuu sellaisiinkin kolkkiin, joihin ei mielettöminkän mieli yletä(kurkotakaan),

ps. muistakaa syödä c-ja d-vitamiinipitoisia hedelmiä runsaasti näin syksyllä, ettette masennu/nukahda ikiuneen!
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Jaakkoopuukkoo - 27.11.05 - klo:00:49
Aura ei ole ilmaisukeinoissaan kovin trenditietoinen, mikäli Ylioppilaslehden yli- aliarvostuslistaan on uskominen (sulkeet olivat siellä aliarvostettuja).

Laitetaan nyt yhteiseen pöytään yksi sanoitus. Useimmat sanoituksen ovat teinillistä synkistelyä, mutta olen päättänyt olla häpeämättä sitä. Tämä nyt ei kuulu varsinaisesti siihen sarjaan, mutta samaa sisäänpäinkääntynyttä kokemisen filosofointia tämä on. Sentään sisältää hiukkasen itseironiaa. Saamari kun näyttää pitkältä.


Harhanäky

Piru kertoi mulle toissapäivänä
ettei hetkien välillä oo yhteyttä
ei älä usko jatkumon harhaan
se on vain tuotetta Siionin kukkatarhan näkyjen
...harhanäkyjen...
Jotkut sanoo, elä hetkessä
Ettei oo elämää muualla kuin tässä
Mut mä sanon, että ei oo elämää
ilman eilistä
ilman eilistä

Mene pois mene piru mun päästäni
mene pois mene pois mene pois

Vastaani tulee ihmisiä
pelkkiä kasvoja vailla nimiä
ainoastaan itse oon merkittävä
minäkin vain siksi että olen tässä
että olen tässä
Rakastan rakastan rakastan sinua nainen
mut tämä tunne on täynnä tyhjyyttä
vailla ulottuvuutta siis samanlainen
kuin minä ja mun paska elämä

Onanoin surusta
itken
tai onanoin surusta

Voi kun saisin kiinni ajasta
Voi kun saisin kiinni ajasta
Ja löytäisin hukkaamani eilisen
Ja uskoisin taas kerran ihmisen

Menis pois menis piru mun päästäni
tekis sinne vähän tilaa
voi jos piru mut kerran säästäisi
ja antais hengittää taas ajan ilmaa

Niin mä itkisin surusta
itkisin
ja huutaisin surusta
niin mä itken ja huudan ja itken ja huudan ja itken ja huudan ja itken ja huudan ja itken ja huudan ja itken ja huudan ja itken ja huudan ja itken ja huudan
surusta
puhtaasta surusta
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: ice girl - 27.11.05 - klo:12:59
taivas välähtelee yllä
kaikki kääntyy ylösalaisin!

It´s just a dream where I die
white secret without any shame...

nähdään yhdessä mitä se tuo
anna minun elää ilman rakkautta

behind the mask
the blue eyed boy

kuolin kerran ja toisen
mutta ei se mitään, elämä on vain elämää

shadow in your eye
I smile with blood tears

kävelin kauan eteeni katsomatta
ja käännyin, pakenin, juoksin

I smile again in your arms
I´m saved

katsoin taivaalle nähdäkseni enkelin
vihreät loimut kajastivat taivaanrantaa

see who you really are
I have no shame to say this

hyppäsin yli tulen enkä nähnyt enää mitään,
riehakas valo leikki kanssani yli rytmin

words are meanless with this,
I screamed in your eyes

valkoiset kirsikkpuun kukat
kevyesti laskeutuivat hiuksilesi kuin kevät maahan.

mä kirjoitan paljon tälläsella tyylillä tehtyjä tarinoita, niissä on kaksi eri tarinaa jotka kuitenkin ovat yksi. tarina on enemmänkin jotenkin runo muodossa eikä silti ole runo.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Sanneli - 28.11.05 - klo:15:46
Jaa. Lauluja olen tehnyt paljon, varsinkin pienempänä.

Äitienpäivälaulu:

Äiti mun, äiti mun
päivä tämä olkoon sun

äiti mun, äiti mun
lahjat kaikki olkoon sun.

By: Sanna tyyliin 5-vee.

Ja ihan pelkkiä sävellyksiä on paljon. Mutta niitä on vaikea tähän kirjoittaa :(
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Miina - 01.12.05 - klo:10:49
Eliza: Tuo alkuhan on ihan oikea biisi!

Äiti mun, äiti mun,
päivä tämä olkoon sun.
Keltaruusun ojennan
yhden ainoan.
Antaa sulle tahtoisin
mä paljon enemmänkin.
Kaiken sen viisauden,
jonka sulta sain.

(Tai jotenkin näin).

Viime äitienpäivänä kirkossa järjestettiin joku äitienpäiväkonsertti, jossa tämän biisin lauloi sellainen 7-9-vuotiaitten tyttöjen kuoro. Sitten pari niistä tytöistä vei ton laulun aikana ruusut omille äideilleen. Liikutuin ihan.

Sori off-topic.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: An-na - 01.12.05 - klo:13:32
Lainaus käyttäjältä: "Miina"
Viime äitienpäivänä kirkossa järjestettiin joku äitienpäiväkonsertti, jossa tämän biisin lauloi sellainen 7-9-vuotiaitten tyttöjen kuoro. Sitten pari niistä tytöistä vei ton laulun aikana ruusut omille äideilleen. Liikutuin ihan.


En yhtään lukenut, kuka edellisen viestin kirjoitti, ja mietin, että hassua, mulla oli viime äitienpäivänä ihan samanlainen kokemus, että ne pikkutytöt vei ruusut ja mua liikutti se tosi paljon. Ja että kuinka sattuikaan, muuallakin on ollut tällainen tapahtuma. Ja sitten huomasin, että se olikin Miina :D (siskoni, eli oltiin samassa tapahtumassa.)
Otsikko: Muisto
Kirjoitti: omituinen otus..<3 - 06.12.05 - klo:14:35
Sä olit silloin siinä, kun sua tarvitsin
Sä kuuntelit ja ymmärsit mun huoliain
sulle saatoin kaiken kertoo, tiesin suhun luottaa voin
Jos en muuta SIITÄ kesästä muistais muistaisin sut

Sen kesän ja sut muistan
sä jaksoit välittää
Toivon ystäväksi aina jäät.
Jos muuten unohtaisin sen kesän,
sun muisto elää sydämessäin.

Sen tiedän että jään sua kaipaamaan,
voi kestää kauan ennenkuin tunne se helpottaa.
Mutta sydämessäni sä oot ja muisto susta säilyy sielussain.

Kirjoitan laulun sanoja...
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: shuichi - 06.12.05 - klo:15:57
*alkaa taas vaihteeksi itkeä* voi ihana rakas kulta pikkuiseni!!!!!! vitsit että sä olet NIIIIN paras!!! <333333 LOVE YOU!!!
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: omituinen otus..<3 - 06.12.05 - klo:17:41
Älähän nyt..  :oops:  mennään joulun jälkeen tekeen se levy.. sitte saat kuunnella sitä...:)
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: mannaryyni - 06.12.05 - klo:18:42
Minun runojani voi lukea täällä (http://www.rakkausrunot.fi/runoilija.php?runid=20224), jos kiinnostaa.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Eevi - 06.12.05 - klo:23:25
varsinkin se salmiakkiruno ^^ eevi tykkää @w@
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Hölkänen - 17.03.06 - klo:12:35
Et sä hei oikeest oo nii paha ku luulet vaik sut vei myrskyt ja vastatuulet silmäs kii painaa voimaas syö sä tajuut et sä haluut et päättyis yö ja se mitä et saanu tulis viel etees eikä lähtis sä pelkäät mut oo rauhas ja tee se minkä sydän tietää parhaaks ja oikeeks eikä sua satu ku mä oon sun kanssas hei sä oot helmi oot mulle ihan v***n rakas.

Kaikkea se rakkaus ihmisellä teettää.  :shock:
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Pinni - 21.03.06 - klo:19:27
Tämä runo syntyi joskus aamun aikaisina tunteina, kun jossain toisella keskustelupalstalla pyydettiin kirjoittamaan kaikenlaisia tarinoita ja runoja liittyen Tolkienin tuotoksiin. Olin hyvin närkästynyt kun Gwaihirille ei tehty minkäänlaista ylistysrunoa :P
Voi sitten miettiä, että paransiko tämä yhtään asiaa...Nämä ovat Kotkan sanat.
Tuulenruhtinaan, Gwaihirin.

Ensimmäinen joka näkee aamun.
Ensimmäinen joka näkee päivän.
Viimeinen jolle ilta saa.
Lähimpänä Kotkaa ovat pimeydessä taivaan valot.
Lähellä Kotkaa ovat henkien tulet.
Taivaan asuja näkee kaikki päivän ja yön värit.

Korkealle olen rakentanut taloni,
korkealla hengitän.
Taivaiden korkeus madaltaa ylpeyteni,
en ole nähnyt taivaiden päättyvän.
Minua kannattelee näkymätön,
ja näkymättömälle olen elämäni uskonut.

Palvelen vain tätä taivasta.
Mitä teen, on se ilmoille annettava.
Korkealta olen nähnyt myös maan.
Jos minut siihen sidotaan, kuolee henkeni.
Alas laskeudun vain jos minut kutsutaan.
Korkeudesta laskeudun vasta kun kuolen.

Olemme yhtä, minä ja veljeni.
Yhtä olemme minä ja taivas.
Kotkien suku jos joskus sammuukin,
koskaan eivät sammu taivaan tulet.
Kotkan henki lentää tuulena korkeudessa.
Veljeni lentävät aina kanssani.

Nämä ovat Gwaihirin sanat.
Tuulenruhtinaan, korkeuden kuninkaan.Nyt luettuanne runon, pyydän teitä huomoimaan harkitut tyylikeinot, joita myös te voitte lainata vapaasti lyyrisiin teoksiinne.

Esimerkki 1.
Kun sijoittatte "kun ilta saa"  runoonne, nostatte sen tasoa erinomaisesti.

Esimerkki 2.
On hyvä herättää lukijassa hämmennystä ristiriitaisuuksilla. Se stimuloi lukijan ajatteluelimiä, ja tämän vuoksi hän aina mielellään muistaa  runoanne mieltä virkistävänä, ja palaa sen äärelle yhä uudelleen.
Tässä runossa ristiriitaisuuksista on esimerkkinä kohta kotkan laskeutumisesta.  Kuoleeko kotka kun se kutsutaan ja kun se laskeutuu? Onko olemassa jonkinlainen kuoleman laskeutumiskutsu? Vai voiko kotka todellakin laskeutua kuolematta halutessaan, vaikka uhitteleekin kuolevansa laskussa? En ymmärrä. Mitä tämä kohta oikein tarkoittaa? Täytyy lukea runo uudelleen, jotta ymmärrän tämän.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Maija - 21.03.06 - klo:20:57
Kiva psalmi.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Pinni - 21.03.06 - klo:21:00
Kivat sulle.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Maija - 21.03.06 - klo:21:05
Rakentavaa kritiikkiä on aina ilo antaa!
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Pinni - 21.03.06 - klo:21:09
Ja vastaanottaa!

Maija spämmää! Tarttukaa nyt joku äkkiä asiaan!
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: An-na - 21.03.06 - klo:21:30
Rauhoittukaa, siskokset! :wink: (ennenkö Minttu älähtää asiaan!)
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: minttu - 22.03.06 - klo:17:19
Änggghhhh.. harvinaisen rakentavaa palautetta.. Lievää vieraskoreutta havaittavissa.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: shuichi - 31.03.06 - klo:21:03
KOSKA mua ärsyttää nyt ihan suunnattomasti ei mikään pieni asia, muutenkin kaikki hajoaa käsiin ja olen ihan sekopäinene kaikelle niin tässä tälläsen kirjoitin tänään ei ehkä merkkaa kellekkään YHTÄÄN mitään mutta mulle sanat on maasta taivaaseen ja kartottaa mun oman olemikseni maan päällä ja antaa mulle tarkoituksen olla se mitä olen eli kamala melankoolikko jota joka toinen ihminen nimittää teini angstiksi mutta mä vosiin sanoa niille ihmisille että te ette vaan tajua, sanottaisko että mä olen kirjoittanut sellasta tekstiä jo paljon paljon pidempään kuin olen edes ymmärtänyt mitä ne oikeesti tarkoittaa joten ne jotka sanoo mua angstiksi niin painukoon HIITEEN! *antakaa anteeksi mun luonteeni ja tapa käsitellä asioita muut ei välttämättä ees ymmärrä*

Can´t you just give me myself back?
sometimes it seems so unreal.
why cn´t you stay away from me?
oh, why do you even care?

sometimes I just have to remeber how to breathe
sometimes I just have to remeber how to stey away.
soemtimes I just have to remember how to scream pain out.

I can´t stand you anymore...
watching how you cut my heart in pieces
why can´t you let me be?
living without the matters.

sometimes I just have to remeber how to breathe
sometimes I just have to remeber how to stey away.
sometimes I just have to remember how to scream pain out.

all the memories have changed me
give me my life back!
I trusted only you, once I even loved you
you were the only one for me...

sometimes I just have to remeber how to breathe
sometimes I just have to remeber how to stey away.
sometimes I just have to remember how to scream pain out.

wasting my life without love,  
seeing how sunlight dissapears, feel the pain.
can´t you just go away leave me as I´am??
why do you love me so deeply?

sometimes I just have to remeber how to breathe
sometimes I just have to remeber how to stey away.
sometimes I just have to remember how to scream pain out.

I felt like I could tear myself apart.
take all what you get! why suffer?
`cause I don´t care anymore.
you can´t understand me, do you?

sometimes I just have to remeber how to breathe
sometimes I just have to remeber how to stey away.
sometimes I just have to remember how to scream pain out.

Only one more day, only one more word
you are wasting my life!! go away, go away!
I wished you could forget, you hurt me so deeply.
are you blind minded, are you deaf to my words?

sometimes I just have to remeber how to breathe
sometimes I just have to remeber how to stey away.
sometimes I just have to remember how to scream pain out.

I wanted just scream at myself never letting go.
I wanted to be alone for a moment.
can´t you hear what I´m screaming? let it go.
I had nothing to lose anymore why waste a life?

sometimes I just have to remeber how to breathe
sometimes I just have to remeber how to stey away.
sometimes I just have to remember how to scream pain out.


ja mulla on näit' 3 vihollista kotona j tästä vielä ptkälle eteenpäin aina viimeisiinhenkäyksiin kuoleman vereen saakka että joku vois haluta pistää mut sairaalaan näistä.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: An-na - 01.04.06 - klo:17:24
Usko tai älä, mä ymmärrän sua. Kirjoitit sen ulos, mitä mä 17-vuotiaana tunsin. Pidin tekstistäsi, eikä se ollut angstinen. Se oli tunteen ilmaisua, mitä mielestäni ihan turhaan vähätellään. Ehkä olen myös jokseenkin sekavassa olotilassa myös itse, joten tekstisi kolahti.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: shuichi - 01.04.06 - klo:17:37
hehe.. osuvasti, itse täytä tänä vuonna 17 vuota -_-´ dead boring.... mutta kiitos^^
Otsikko: Deitti-ilmoituksia. ;)
Kirjoitti: Hölkänen - 10.08.06 - klo:22:30
Arvoisa Rouva Tasavallan Presidentti,

Olen aivan tavallinen kansalainen Keski-Suomesta. Lähestyn teitä näin kirjeitse, koska en tiedä kuka muu enää voisi auttaa. Äänestin teitä toisella kierroksella, koska mielestäni ymmärsitte pienen ja vähävaraisen ihmisen ongelmat paremmin kuin se raha-asianajaja. Toivottavasti ette ole minulle enää vihainen, että annoin ensimmäisellä kierroksella ääneni Heidi Hautalalle.

Arvostan vankkaa järjestötaustaanne. Olette minulle esikuva, joka saa uskomaan mahdollisuuksiini vaikuttaa elinympäristööni ja koko maailmaan. Viime aikoina olen kuitenkin tuntenut olevani kuin muurahainen hunajapurkissa. Elämä on oikein makeaa, mutta olen siinä jumissa.

Kaikki alkoi siitä, kun eräs suloinen rastapoika hymyili minulle supersöpösti neljä vuotta sitten kävellessäni kouluun. Silloin minulle tuli suunnaton himo rastoihin. Ajattelin, että se menisi seuraavana päivänä ohi kuten liikennemerkkifetissini (älkää ikinä kokeilko, miltä hellä hetki kärkikolmion kanssa tuntuu), mutta vielä mitä. Pian aloin kiihottua pelkistä pullottavista pipoista. Olen joutunut moneen noloon tilanteeseen taipumukseni takia, eikä terveydenhuoltohenkilöstö ota minua tosissaan. Psykologi kehotti minua muuttamaan takapajuiselle seudulle ja menemään töihin varuskuntaan. Mutta sekään ei auttanut: tahtomattanikin kuvittelen, miltä kaikki hyvännäköiset sotilaspojat näyttivät ennen inttiä: tietenkin kuvittelen kaikille rastat.

Kokeilin kesällä siedätyshoitoa ja menin reggae-festivaaleille. Se ei ollut hyvä idea. Päädyin kierimään maassa huutaen, että lopettakaa väkivalta ja leikatkaa hiuksenne pois. Reggae-pojat nauroivat minulle valoisasti ja ottivat valokuvia. Se oli tuskallista ja nöyryyttävää.

Hyvä Tasavallan Presidentti, en enää tiedä mitä teen. En aio ottaa rastoja itselleni, koska rakastaisin sen jälkeen itseäni liikaa, ja - kuten tiedätte - itsensä liiallinen rakastaminen on kaiken pahan alku. En voi matkustaa Jamaikalle, koska siellä pääsisin hengestäni. Reggae-tapahtumiinkaan en enää mene. Pyydän teitä vetoamaan julkisesti sen puolesta, että joku hyväsydäminen rastapoika huomaisi ahdinkoni ja ottaisi asiakseen helpottaa oloani.

Kiitän, että jaksoitte uhrata arvokasta aikaanne lukeaksenne tämän. Toivon teille terveyttä ja kärsivällisyyttä haastavaan tehtäväänne.

Kuorevedellä 10.8.2006,
Hermanni Riikonen
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: mies valaan vatsasta - 11.08.06 - klo:09:07
Runoja oon kirjotellu omaks ilokseni muutaman vuoden ajan, mutta niitä en julkaise. Enimmäkseen olen siirtynyt jo aikoja sitten humoristisempaan kirjoitustyyliin, ja ensimmäisiä viitteitä siitä voi alkaa etsiä kotisivuiltani. (http://koulut.liperi.fi/viinijarvi/oppilaat/tktk/tktkry)(Ne on kyllä vielä aika torsoja sen takia ettei koulussa kannata kirjottaa parhaita vitsejä.)  
Myös pieniä novlleja syntyy.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: PekkaV - 13.08.06 - klo:07:46
Opintoni keskeytyivät aikoinaan osin, koska halusin kirjailijaksi. Olen enimmälti kirjoittanut, kun olen kirjoittanut, päiväkirjaa lukioajoista alkaen, siis yli neljäkymmentä vuotta lähes päivittäin. Siinä lienee syy kirjoitusteni sekavuuteen. Putken katkaisi muutama kuukausi sitten nettisivusto nimeltä Körttifoorumi.
Ainut kansien väliin päässyt tekstini on työnantajani järjestämä kirjoituskilpailu. Kaikki lähetetyt kirjoitukset julkaistiin. Yksi juonne kirjoitusharrastuksessani on pyrkimys yhdistää kiinnostus kirjoittamiseen ja ansiotyössä osa-alue, jossa voin hyödyntää valmiuttani ilmaista asioita kirjoittamalla.
Olen peittänyt vaatimattomat saavutukseni selityksellä, että kun ei tullut (tule! hiukka optimismia pittää aina olla, sanoi kissa hietikolla. Päälle pienen tarpeenteon veti sievän santakeon, Lauri Viitaa mukaillen) kirjailijaa, tuli materiaalin keräilijä - jälkisukupolville.
Kun selitämme asian parhain päin, olen mukautunut palvelijan rooliin elämässä Lasihelmipelin (Th. Mann) päähenkilö Knechtin tapaan. Vanha Aatami-ihminen pitää huolen kiukkuilusta, katkeruudesta, masentamisesta, turhauttamisesta ja kaipuusta sekä kateudesta. Kiitokseen on kuitenkin niin paljon aihetta, että V.A. Ihminen saa kiitettävän usein painua mutisten päiväunille.
Kuten edelläolevasta ilmenee lauseeni liittyvät heikosti toisiinsa. Väleihin kuuluisi inhimillisyyden ja ymmärrettävyyden nimissä kirjoittaa selityksiä ja siltoja, mutta en kehtoo. Sen verran kuin runoudesta ymmärrän - väärin tai oikein -, ymmärrän, että ajatuksenvirta on eräs sen tunnusmerkeistä. Runoilijan ammatti on arvoasteikossani ykkösenä. Toisena tulee presidentti.
Keskustelevuus on mielenkiintoinen asia eikä aikalaisuus ole kaukana siitä. Aikalaisuus, samasukupolvisuus, jossa ihmiset ovat kokeneet nuoruuden herkät hetkensä yhdessä, on antanut heille tukevan alustan rakentaa samanlaisia kieliä näppäillen.

.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Teme - 13.08.06 - klo:11:36
Olis kyllä kiva kirjoittaa muutakin kuin foorum- ja blog-tekstejä. Mutta miten saisi aikaa ja jaksamista pitkäjänteiseen kirjoittamiseen? Ideoita kyllä olisi ja oletan, että myös taitoa kirjoittaa. Netti tuo myös monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia fiktionkirjallisuuden toteuttamiseen, mutta netin avulla ei siitä kirjoittamisesta tahdo kyllä elantoa saada.

Teme
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: mies valaan vatsasta - 13.08.06 - klo:13:54
Lainaus käyttäjältä: "Teme"
Olis kyllä kiva kirjoittaa muutakin kuin foorum- ja blog-tekstejä. Mutta miten saisi aikaa ja jaksamista pitkäjänteiseen kirjoittamiseen? Ideoita kyllä olisi ja oletan, että myös taitoa kirjoittaa. Netti tuo myös monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia fiktionkirjallisuuden toteuttamiseen, mutta netin avulla ei siitä kirjoittamisesta tahdo kyllä elantoa saada.


Teme. Kannattaa kokeilla ensin semmosta että kirjottaa aina kun on aikaa. Vaikka kun oot koneen ääressä.  :smt024
Muutama rivi aina ylös. Ja kun ei oo muuta tekemistä eikä konetta lähellä niin kynä käteen ja ajatuksia ja muistiinpanoja paperille. Sitten kun inspistä riittää enemmän niin niistä kokoilee helposti pitempiäkin juttuja.
Ja vielä parempi jos ideoita riittää. Itselläni ei aina. Niitä kannattta aina kehitellä eteenpäin ennen nukkumaan menoa kun makoilee vuoteessa tai on muuten vaan tylsää.  :-k  Sitten jos oikein kova inspis iskee niin iskee sen paperille.
Nää ei välttämättä kovin hyviä ideoita oo, mutta oon itte niitä jonkin verran soveltanu.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Jouni75 - 04.10.06 - klo:22:56
Miks taida en suorana seistä!

Mit on ne voimat,
jotka painaa poveen maan,
jotka sielun rauhattomaks saa?

Mit on ne  voimat,
jotka elon hengen poistaa,
ruumiin kylmän
sulkee poveen maan?

Mit on ne voimat,
synnyn elon,
kuolon päivän?

Mit on ne voimat,
huokaa suu,
suojaks sielun heikon.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: tosikkoko - 08.11.08 - klo:08:52
muistokirjoitus-aihetta kirjoittaessa tuli mieleen tämä (loppusoinnut rules):
Ei saa enää urheilutalkoolaiset makkaraa paistaa,
ja yleisö väliajoilla mitään haistaa ja maistaa.
Mutta toki jäähalleissa olutta voidaan myydä.

Kieltää verottaja porukkaa osallistumaan talkoissa,
sillä voisihan kaikki viettää vapaa-aikansa alkoissa.
Siitä saataisiin yhteiseen kassaan paljon hyvää.

Mitä valtiovarainministeriö sitten tuumaa,
kun koko kansa itsensä viinalla huumaa.
Käskisikö tehdä jotain yhteisöllistä?
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: eeva-kaisa - 08.11.08 - klo:09:31
Lainaus käyttäjältä: "tosikkoko"
Ei saa enää urheilutalkoolaiset makkaraa paistaa, ---


Loistava runo! Tuo pitäisi säveltää, niin saisi Verokapina-laulun.

M. A. Numminen kertoo aina keikoillaan seuraavanlaista välispiikkiä: Hän soitti ystävälleen Unto Monoselle ja pyysi tätä säveltämään erään tekstinsä, mutta suhtautui epäillen sävellyksen onnistumiseen: "Kun tämä on proosatekstiä, ei runoa." Unto vastasi: "Voi Mauri, sinulle minä sävellän vaikka puhelinluettelosta." Syntyi tango Naiseni kanssa Eduskuntatalon puistossa.

Mutta Unto Mononen on kuollut. Joku muu genre voisikin olla osuvampi Verokapinalle kuin tango.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Mauno - 10.11.08 - klo:12:54
Hei! Tässä pari välähdystä Evon retkeilyalueelta kuukausi sitten:

Suopursu

Suopursu lehdet on taittanut,
kesähetkensä takana nyt.
Luonto valmistautuu talveen, kuoloon.
Entä sitten, kun mä pois oon?


Evajärven rantasaunassa

Lämmitin saunan, kannoin veden,
olo on kevyt, nauran, itseni pesen.
Kuistilla istun ja nautin, katson länteen.
Näen rantapuun ja tintin, valon säihkeen.

Oli tuolla communikaattorissa näköjään kolmaskin:

Muurahaispesä

On muurahaispesät hiljenneet, valot sammutettu.
Talveksi työt tauonneet, pää tyynyyn asetettu.
Vielä tulee kevät , kesä - lämmin!
Menen maastoon, turhaan emmin.

t. Mauno
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Johannes - 12.11.08 - klo:00:36
Kandivaiheen työtä pitäs tehdä, mutta kun ei tunnit riitä kellossa...
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: PekkaV - 12.11.08 - klo:05:16
Liisa[/color]
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: Pena - 12.11.08 - klo:08:09
Minusta tuo on korkeintaan slogan, ei aforismi.
Otsikko: Mitä te kirjoitatte? - esitelkää
Kirjoitti: jUHOMA4 - 12.11.08 - klo:10:09
Körttifoorumi Hooiii  :!:   :?: