Keskustelu > Yleinen keskustelu

Tietoturva-asiaa

<< < (2/6) > >>

Viisveisaaja:
Tietoturvasta vielä sen verran, että hermo menee gmailin kanssa, kun tulee roskapostia vaikka kuinka ilmoitan roskapostiksi.

Kumpa tekoäly nyt alkaisi moderoimaan postilaatikko pian.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Viisveisaaja - 24.11.23 - klo:16:18 ---Jos joku kuvittelee jo Venäjän tiedustelun etsivän körttifoorumilta epäilyttäviä henkilöitä, niin oikeaan paikkaan on tullut. Tai CIAn tai SUPOn . täällähän meitä on vaarallisia radikaaleja.

--- Lainaus päättyy ---
Suurimman uhan muodostavat yli viisi vuotta vanhat reitittimet, joihin ei saa enää tietoturvapäivityksiä. Tällaisia laitteita on suomalaiskodeissa satojatuhansia. Jos kotona on verkkoyhteyteen kiinnitetty suojaamaton laite, voi ulkopuolinen taho päästä sen kautta tunkeutumaan Suomen tietojärjestelmiin.  :icon_xmaseek:

Sadoissatuhansissa suomalaiskodeissa kansallinen tietoturvauhka – Toimi välittömästi näin
https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/7b80abaa-feb4-4b66-8b41-653225c7495b

Viron poliisi varoittaa tuntemattomasta numerosta tulevista huijauspuheluista. Puheluiden perimmäisenä tarkoituksena on viedä uhrilta tietoja tai rahaa.  :icon_xmaseek:

Tuntemattomaan numeroon vastatessa on syytä olla tarkkana myös Suomessa.

Viron poliisilta vakava varoitus: Katkaise puhelu välittömästi, jos kuulet nämä sanat
https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/45a2ad80-db05-42de-97ae-693eb3ec378b

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 24.11.23 - klo:15:57 ---Tätäkö pelkäät leikkiessäsi kanssamme piilosillaoloa? Mitä salattavaa sinulla on (viittaan myös edelliseen trollikommenttiini).

--- Lainaus päättyy ---
Minut saa vapaasti bannata täältä, ja se olisi jopa toivottavaa, sillä en ole somessa kuin täällä körttifoorumilla.  :icon_xmasbiggrin:

Olemme puolisomme kanssa päivittäneet tietoturvamme kattavalla digi-turvalla, jolla torjutaan tietoturvauhkat ja yksityisyydensuoja. Olemme myös uusineet reitittimen, koska suurimman uhan muodostavat yli viisi vuotta vanhat reitittimet, joihin ei saa enää tietoturvapäivityksiä.

Kun nyt kirjaudun körttifoorumille, päivitetty digiturva varoittaa : “Yhteys sivustoon (foorumi.h-y.fi) ei ole turvallinen.  Näet tämän varoituksen, koska sivusto ei tue HTTPS:ää.”  :icon_xmaseek:

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Viisveisaaja - 24.11.23 - klo:16:18 ---Kuinkahan paljon ihmisistä tulee netin takia vainoharhaiseksi ja muuten vaan sekaiseksi?

Jos joku kuvittelee jo Venäjän tiedustelun etsivän körttifoorumilta epäilyttäviä henkilöitä, niin oikeaan paikkaan on tullut.
Tai CIAn taiSUPOn . täällähän meitä on vaarallisia radikaaleja.

--- Lainaus päättyy ---
Jos kotonasi on verkkoyhteyteen kiinnitetty suojaamaton reititin, voi ulkopuolinen taho, kuten muun muassa Venäjän hakkerit, päästä tunkeutumaan Suomen tietojärjestelmiin aiheuttamaan palvelunestohyökkäyksen. 

Palvelunestohyökkäyksessä pyritään estämään verkkosivuston tarkoitettu käyttö. Tavallisimmin tämä toteutetaan kohdistamalla verkkosivustolle niin paljon liikennettä, että tämä kaatuu eikä kykene palvelemaan asiakkaitaan. Venäjän hakkerithan siis pystyvät kaappaamaan suomalaisten kotien suojaamattoman reitittimet, ja niiden kautta tunkeutumaan Suomen tietojärjestelmiin tekemään palvelunestohyökkäyksia.  :icon_xmaseek:

karjalaisenkyösti:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 28.11.23 - klo:13:14 ---Minut saa vapaasti bannata täältä, ja se olisi jopa toivottavaa

--- Lainaus päättyy ---

Tämä olisi varsin ei-toivottavaa ja jopa vahingollista Körttifoorumille.

Tässä asiassa meillä vallitsee voimakas mielipide-eroavaisuus.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta