Keskustelu > Yleinen keskustelu

Tietoturva-asiaa

(1/6) > >>

luterilainen:
Sosiaalisessa mediassa ja kaikkialla netissä liikkuessasi jätät aina eli datajälkiä eli tietoa toiminnastasi. Näin on myös körttifoorumilla.

Voit päätyä digihuijauksen kohteeksi tai haittaohjelman uhriksi. Verkkopalvelut profiloivat sinua ja ystäviäsi tarkemmin kuin ehkä haluaisitkaan.

Tulevaisuudessa tietosi saattavat päätyä myös sellaisiin käsiin, jotka käyttävät niitä sinua vastaan.

Nettihuijaukset eli digihuijaukset ovat kyberrikollisuutta ja ne kuuluvat niin sanottuihin tietoverkkoavusteisiin rikoksiin. Supon mukaan kybervakoilussa voidaan hyödyntää puutteellisesti suojattuja kuluttajalaitteita.

Tavallinen suomalainen itse tuskin on esimerkiksi Venäjän tai Kiinan kybervakoilun kohteena, mutta huonosti suojattu laite voi silti päätyä vakoilukoneiston osaksi ja näin kansalainen saattaa tietämättään avustaa rikollisten aikeiden toteutumisessa.

Lähteet

Kyberturvallisuuskeskus https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi

Nettihuijaus voi tapahtua kenelle tahansa https://www.riku.fi/erilaisia-rikoksia/nettihuijaus/

Saatat olla osa Venäjän vakoilu­koneistoa – Tämän laitteen pohjaan on syytä kurkata
https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/b85f5bb8-4bc0-4705-b391-dc010fafea84

Tähän ketjuun keskustelua tietoturvasta.  :eusa_pray:

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 24.11.23 - klo:14:51 ---Saatat olla osa Venäjän vakoilu­koneistoa.

--- Lainaus päättyy ---

Nettikeskusteluun saattaa soluttautua trolli, joka provosoi tarkoituksella muut keskustelijat avaamaan varomattomasti  kantojaan polttaviin kysymyksiin. Tieto näistä voidaan sitten välittää siitä kiinnostuneelle taholle. Kukahan tällä sivustolla voisi olla tällainen kiistojen nkylväjä?

luterilainen:
Suurin tietoturvariski ovat ihmiset, joten äläkä paljasta itsestäsi liikaa verkossa. Se koskee myös Körttifoorumia.  :icon_xmasneutral:

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 24.11.23 - klo:15:46 ---Suurin tietoturvariski ovat ihmiset, joten äläkä paljasta itsestäsi liikaa verkossa. Se koskee myös Körttifoorumia.

--- Lainaus päättyy ---

Tätäkö pelkäät leikkiessäsi kanssamme piilosillaoloa? Mitä salattavaa sinulla on (viittaan myös edelliseen trollikommenttiini).

Viisveisaaja:
Kuinkahan paljon ihmisistä tulee netin takia vainoharhaiseksi ja muuten vaan sekaiseksi?

Täältä löytää salaliittoteorioita ja valeuutisia ja ties mitä.

Jos joku kuvittelee jo Venäjän tiedustelun etsivän körttifoorumilta epäilyttäviä henkilöitä, niin oikeaan paikkaan on tullut.
Tai CIAn taiSUPOn . täällähän meitä on vaarallisia radikaaleja.

Toivottavasti netti myös kasvattaa ihmisiä ei niin herkkäuskoisiksi ja sellaisiksi kun oppii erottamaan ainakin ironian ja vakavan kirjoittelun.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta