Keskustelu > Testialue

Suru

<< < (2/7) > >>

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: Thomas McElwain - 27.11.22 - klo:07:40 ---Michel Bulkakovin romaani on varmaan kirjallisuuden mestariteos, mutta se on monessa kohdassa ristiriidassa luterilaisuuden perinteisen teologian kanssa. Muistan pitkän keskustelun siitä erään papin kanssa, joka oli ihastunut romaaniin ja hän myönsi totuuden omasta tiedosta ilmankin minun väitteistä. Sitä sietää kyllä lainata kuitenkin, vaikka narsistina. En suinkaan tarkoita, että Pekka olisi narsisti. Puhun itsestäni. Foorumin sääntöjen mukaan olen ilmeisesti ainoa täällä, jota voi sanoa narsistiksi ylläpito puutumatta asiaan ja saada ainakin kolmelta henkilöltä siitä kiitosta ja kunniaa.
Minua surettaa, että olen menettänyt ne ystävät, jotka sain kääntämällä siionin virret, koska eivät sietäneet, että puolustaudun kun kukaan muu ei nähnyt tarpeelliseksi. Jos kaikki on Jumalan säätämä (ja primitiivibaptistina uskon siihen enemmän kuin kukaan teistä) niin on Jumalan tahto, että näin kävi. Hän varmaan halusi suojella minua kuulumasta niin pimeään porukkaan.

--- Lainaus päättyy ---

Jätetään narsistinen runoilua.

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: PekkaV - 27.11.22 - klo:07:26 ---   täyttää sydämeni. Hämmennys on vallannut mieleni. Me ihmiset olemme erilaisia. Etäämppää näkee selvemmin. Rakkaus pysyy. Ihmiskunan yhteys olkoon päämäärä, -mme, -ni, -si, -nsä, -nne.
   Kielitaito avartaa. Kielitaito pääsääntöisesti on linjassa sivistyksen kanssa.
Epäselvyys on selkeyttä, -vää.
Tahto rautainen vie läpi kallion. Vesi kuluttaa pakkasen kanssa ja halkaisee kallion. Rapautuminen ... Kuluminen ... Länsi ... Itä ... Etelä ... Pohjoinen ...
Maapallo ja avaruus. Tila. Lepo. Luovuus. Onni. Työ. Kehitys. Kuolema. Maatuminen. Orastaminen.
Suru, murhe ja ilo sekä rauha vallitsevat. Kaikki on tässä.
Usein siteeraamani Michel Bulkakov romaanissaan Saatana saapuu Moskovaan toteaa: Kaikki on oikein. Tuntuu vaaralliselta. Kaikkiko muka oikein, kun mikään ei ole - täysin oikein - ehkä kuitenkaan. Tai kyllä monet asiat, mutta että kaikki! Voi hyvät hyssykät! Kaikki on oikein tietyssä mielessä, esimerkiksi ja ehkä ainoastaan jumalallisessa. Jumalan säätämää kaikki on. Siihen on uskominen. Vaikeaa se on kuitenkin.
   Usein siteeraamani Partiolaisten marssi toteaa: Kun usko puhdas säihkyvä on, vuoret siirtää voi.
   Näin uskoen ja luottaen.

--- Lainaus päättyy ---

Tämä posti on kielellisesti hämmentävää muuten, mutta näin kielitaidottomana kysyisin, onko oikea sana "ihmiskunon" vai "ihmiskunnon." Näin tietämätön täällä kysyy. En löytänyt Etäämppää sanakirjasta, hölmö minä.

PekkaV:

--- Lainaus käyttäjältä: Thomas McElwain - 28.11.22 - klo:05:33 ---Tämä posti on kielellisesti hämmentävää muuten, mutta näin kielitaidottomana kysyisin, onko oikea sana "ihmiskunon" vai "ihmiskunnon." Näin tietämätön täällä kysyy. En löytänyt Etäämppää sanakirjasta, hölmö minä.

--- Lainaus päättyy ---
 
   "Ihmiskunnon" on oikein

Mitä tarkoitat "Etäämppää sanakirjasta"?

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: PekkaV - 28.11.22 - klo:05:40 --- 
   "Ihmiskunnon" on oikein

Mitä tarkoitat "Etäämppää sanakirjasta"?

--- Lainaus päättyy ---

Niin, sitä kysyinkin sinulta, kun käytit sitä sanaa. En löytänyt sanakirjasta. Löysitkö sinä?

PekkaV:

--- Lainaus käyttäjältä: Thomas McElwain - 28.11.22 - klo:05:42 ---Niin, sitä kysyinkin sinulta, kun käytit sitä sanaa. En löytänyt sanakirjasta. Löysitkö sinä?

--- Lainaus päättyy ---

Aaa! "Etäämppää". Piti olla Etäämpää, siis yksi "p". "Kauempaa" on selkeämpi ilmaus.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta