Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Muistelus Lapuanjoen varrelta 4

<< < (18/19) > >>

luterilainen:
Kun Hilja Riipinen makasi vakavasti sairaana Helsingissä Diakonissalaitoksella erään tiedon mukaan hän ehti kuulla Arvo Salon tekeillä olleesta “Lapualaisoopperasta”, joka järkytti häntä kovin. Ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon Riipinen näytelmästä sai tietää, sillä sen virallinen ensiesitys oli vasta pari kuukautta Riipisen kuoleman jälkeen.  :eusa_pray:

On kuitenkin mahdollista, että näytelmän sisällöstä tuli tietoja julkisuuteen jo ennen sitä. Riipinen oli näytelmän osajakoon merkitty nimellä “Hurja Hilja, sivistynyt Suomen nainen”. Häntä esitti Terttu Vilhola. Hänen suuhunsa oli pantu repliikkejä, jotka antavat hänestä maskuliinisen naisamatsonin kuvan – naisen, joka haluaa päästä miehen rinnalla “satahan verileikkiin ihanaan”.

Hilja Riipinen kuoli 16.1.1966. Hänen ruumiinsa tuotiin Helsingistä Lapualle haudattavaksi. Kunnan rajalla oli suuri joukko lapualaisia ruumisautoa vastassa. Hänen ruumiinsa siunattiin Lapuan tuomiokirkossa hänelle rakkaana tammisunnuntaina, 30.1.1966. Siunaamassa oli seitsemän pappia. Ennen kuin arkku kuljetettiin viimeiseen leposijaansa, vietettiin pieni muistohetki Riipisten kodin, Päivätöyrän, pihassa. Hilja Riipinen haudattiin Lapuan hautausmaahan miehensä Alen ja tyttärensä Heljän viereen.  :eusa_pray:

Lähde

Kaarle Sulamaa: Hilja Riipinen-Lapuan lotta

luterilainen:
Tapio Rautavaara - "lapualaisista en tykänny" https://www.youtube.com/watch?v=6RocjMjdCp4  :eusa_pray:

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: 1944 - 23.08.21 - klo:08:43 ---Yleensäkin lienee niin, että persu olisi tämän foorumin inhottavin kirjoittaja. Minä olen aina ilmoittanut kannattavani kykypuoluetta.

--- Lainaus päättyy ---
Kykypuolue ei hyväksy perussuomalaisten syrjintää.  :eusa_pray:

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 14.09.22 - klo:12:03 ---Kykypuolue ei hyväksy perussuomalaisten syrjintää.

--- Lainaus päättyy ---

Hyvä niin. Miten on perussuomalaisten laita, kuinka he suhtautuvat syrjintään? Pääsemmekö näin ikuisuusaiheeseen siitä, onko suvaitsemattomuutta suvaittava?

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: 1944 - 23.08.21 - klo:08:43 ---Yleensäkin lienee niin, että persu olisi tämän foorumin inhottavin kirjoittaja.

--- Lainaus päättyy ---
Myös kristillisdemokraatti on tämän foorumin inhottavin kirjoittaja.  :icon_xmasneutral:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta