Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Ajatuksenvirtaa

(1/3) > >>

PekkaV:

   Istun nousen käyn. Varhainen hiljaisuus. Vältän ensimmäistä sanaa, otan toisen. Eiköhän tuo siitä. Pitkä siitä on kehityttävä. Muuten ilmitulo jää. Koska tykö on tultava. Identiteetti edellyttää tätä. Keskustassa on itse omansa. Jos kehkeytyisi monipuolisempi tulema, saisin välimerkinkin aktivoitua.

Olipa, mut kyllä edelleen. Saattaisinko... ei sittenkään... Ensimmäinen sana on se mikä on. Lause oli mielensisältöä. Beckett ja Ivanhoe, ei vaan Ionescu ovat absurdeja.

Synonyymi on poikaa ja lasta. Kun nyt tälle tielle olen lähtenyt, takaisin voin palata, kaikki sen haluavat hyväksyä, niin pitää olla. Tahdon siten olevan, tulevan ja etääntyvän. Tulevaisuus sihdissä. Sihti keittiön laatikossa, sitten vaan käyttöön ja sen jälkeen pesuun, kuivauskaappiin ja lopuksi kotiinsa.

On helppoa. Vastakohdat tasapuolistavat. Teesi antimet ja synnyttimet, siinä sen ratkaisu. Anteeksi Urpo. Anteeksi Juntti. Anteeksi Taavi. Anteeksi Tavis. Anteeksi Lähimmäinen. Minä olen. Minä elän. Minä kirjoitan. Minä en puhu. Todellakaan en puhu nyt siis, vaan kirjoitan, mt. MINÄ EN SANO SANAAKAAN! MINÄ  K I R J O I T A N!

Huhu huh. Oli, muttei enää. Ei ole asian viertä. Ajatus. Väli. Kuplat yhdistyvät Tapio Junnon teoksessa Keskustelu. Kuplat ovat välissä. Kosketuskaan ei ole aina välitön. Kosketuksessakin on jotain usein välissä. Yhdynnässäkin. Yhdessä kuitenkin kuljetaan. Sanoja peräperää asetetaan - ja ollaan onnelliset, vaikka sydän märkänis. Paras reissu tuli tehtyä. Viittaukset menneisiin ovat laahus. Myös formaatti ja muoto, sotisopa. Ydin on Kristus, totesimme ehkä yhdessä  runoilija-uskonnonopettaja-kirjastovirkailija -Katupappilaryhmässä, kuvittelin koska kukaan ei siihen mitään lisännyt. Vaikka olin aiemmin todennut, että ytimestäkin on erilaisia käsityksiä. Uskonnonopetaja sanoi sellaista, mitä hiukan toisaalta ihmettelin, nimittäin että jos ei tiedä, ei ole oikeutta puhua. Toisperäisesti hän luullakseni tarkoitti ei oikeutta, vaan mahdollisuutta. Tässä tullaan taas siihen yhteiskunnalliseen pyramiidiajatteluun, että oikeus on oppineilla. Oppimattomilla ei sitä ole. Tasoerot!? Hierarkia. Valta. Alaiset. Päätäntä. Delegointi. Edustuksellisuus. Yhteis-kunnollisuus. Laaja humaanisuus. Avara persoona. Ryhmäedut. Ryhmättömyys. Ryhtyminen. Ryppy. Maailman vanhin nainen sanoi, että hänellä on vain yksi ryppy. Hän istuu sen päällä.

Armoa, laupeutta ja rauhaa. Hiljainen aamu.

Riitta-mummi:
Oi Pekka-veli !  Osaatko puhua, kirjoittaa on yks ja hailee , paitsi itsellesi. Heti alun alussa foorumilla se olit sinä joka inspiroi minua. Olet siis muusani !

Tiedän sydämessäni ja sielussani kuinka sinä  y m m ä r r ä t, ja se on tärkeintä.

Aion kirjoitta jotakin parempaa tähän saittiin, mutta nyt mäkihyppy vie inspiksen.

Terve, sinä Keravan JamesJoyce !

Riitta-mummi:
Sanojen käyttäminen ajatusten tulkisijoina on vaikea laji. Muutamilla sanoja on liikaa, niin että ne ylimääräiset hyppivät ilmi ilman ajatuksen näkemisen vaivaa.

Onko sellaisessa mitään järkeä ? Järkevyys onkin se seuraava porras. Portaita on helpompi kulkea alas kuin kiivetä ylöspäin, jolloin moni hengästyy.

Hengästymisessä on se huono, että hapenpuute vaivaa. Aivot eivät tahdo totella ja mennään vaistojen varassa. Elämme vaistojen ja viettien varassa kuin eläimet.

Emmehän me muuta olekaan kuin ajattelevia eläimiä.
Pitäkää huolta kaikista luoduistani, sanoo Sana.

Olemme lukutaitoisia eläimiä. Meille Sana on elämä, puhuttu sekä kirjoitettu.
Hyvä lukutaito on hyvä taito. 

 :049: :049:

vn:
Tuossa on kyllä perää että portaita on helpompi laskeutua alaspäin, kuin nousta ylöspäin.
On sen verran edestakaista alas-ylös-liikettä kuitenkin, että tilanne tasaantuu
pitkässä juoksussa.  :eusa_angel:

PekkaV:


--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 10.02.18 - klo:14:38 ---
 Oi Pekka-veli !  Osaatko puhua, kirjoittaa on yks ja hailee , paitsi itsellesi. Heti alun alussa foorumilla se olit sinä joka inspiroi minua. Olet siis muusani !

Tiedän sydämessäni ja sielussani kuinka sinä  y m m ä r r ä t, ja se on tärkeintä.

Aion kirjoitta jotakin parempaa tähän saittiin, mutta nyt mäkihyppy vie inspiksen.

Terve, sinä Keravan JamesJoyce !--- Lainaus päättyy ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta