Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Patikointia Serujan polulla

(1/26) > >>

1944:
Sen johdosta, että kirjoitin kokemukseni tamaanista joku aika sitten, jäi mieleni päälle "rasittamaan" kävelyni joku vuosi sitten Ein Gedin kansallispuiston poluilla Kuolleella merellä.

Yksi reiteistä oli Serujan reitti. Meillä ei ollut karttaa ensimmäiselle päivälle, joten valitsimme epäonneksemme vaativimman reitin. Palasimme pois ja ajattelimme, että huomenna menemme virallista tietä. Kolmena päivänä saimme nauttia henkeäsalpaavista maisemista. Ein Gedin alue on linkitetty Daavidin mukaan. Seruja oli Daavidin sisar. Alueella on myös Iisain vuori. Iisaihan oli Daavidin isä. Luotettavan perimätiedon mukaan hän oli taas mooabilaisen Ruutin ja erään talonpojan Booaan pojanpoika.
Raamatusta löysin monta tietoa Serujasta. Hänellä oli kolme poikaa, jotka jokainen tavalla tai toisella joutuivat osallistumaan kuningas Saulin heikkenevän ja kuningas Daavidin vahventuvan hallinnon välisiin pitkällisiin vallaperimystaisteluihin. 1 Aikak. 2:16 ja mm 1 KunK. 2:31 vähän eteenpäin. Siis verikostomurhia.

Maisemista voitte päästä nauttimaan muutkin, kun googlaatte "Wadi Arugot" ja valitsette heti alussa olevan valokuvaosion. Vähän toistakymmentä riviä kuvia selattuanne on opasviitta "Wadi Arugot" ja sen oikealla puolella piirroskuva rantamaisemasta. Se kuvaa hienosti korkeuseroja ja siihen on merkitty eri reitit. Serujan ascent on vasemmalla, sen alapuolella on Ein Gedin kibbutsi. Oikealla on "Nahal David", Daavidin puro. Em rantamaisemakuvaa myydään karttana alueelle tuleville patikoijille. Oma karttani alkaa kohta olla elinkaarensa päässä, sillä niin paljon olen sitä katsellut ja esitekohtia lukenut.

malla:
Kiitos tästä.

1944:
Kiitos itsellesi mielenkiinnostasi.

malla:
Mielenkiintoista.
Luen mielelläni ja tutkin paikkoja.
Sanastakin löydät aarteita ja tuot niitä tänne.

1944:
Olisin niin mielelläni "paistanut" mainitun piiroksen/kartan kaikille näkyville, mutta en osannut.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta