Keskustelu > Testialue

Lemmikki?

(1/2) > >>

Viisveisaaja:
Uon tässä miettinyt jo kauemmin aikaa, et ottaisin jonkun linnun lemmikiksi, siis en wishkysieppo tai sellaisia, mutta vaikka papukaijjan.
Onko kellään ollut lintua lemmikkinä ja onko kovinkin vaikea hoidettava?? :-\ :) :059:

hippiäinen:
Hei, Viisveisaaja 

Meillä on ollut ruusu(pää)papukaija eli rakkauspapukaija, tämä kuva vois olla meidän edesmenneestä Maijasta:
http://i156.photobucket.com/albums/t23/marvinettes/ruususet/IMG_8913.jpg

Kovin oli ihana ja sympaattinen lintuystävä. Hyvin helppohoitoinen mutta seuraa kaipaava, ei pidä yksinolosta. Maijalla oli ollut Matti-puoliso, joka kuoli ennen kuin Maija tuli meille. Rakkauspapukaija pariutuu eliniäksi, emme uskaltaneet tarjota Maijalle uutta puolisoa kun se olisi saattanut tappaa uuden sulhasehdokkaan.

Löydät paljon tietoa netistä esim. papukaijat.net tai lemmikkilinnut ja on paljon muitakin sivuja. Kannattaa perehtyä eri lajeihin ja miettiä paljonko niille on aikaa. Mikään eläin (paitsi ehkä joku tarentella tai käärme) ei viihdy pitkiä aikoja yksin ja tottuu isäntään ja kaipaa seurustelua.

Viisveisaaja:
Oih,. Kiitos Hippiäinen. Hippiäinen vois olla kiva lemmikki, mutta tuskin pysyy häkissä? :-\

Just joo, tuollainen papukaijja vois olla kiva..
Kaunis kiitos vielä. Äänteleeköhän ne paljon, kun undulaatit aina välillä saa hepuleita. Muistan vaan kun yks niitä komenteli ja ne hiljenyi, kun hän huusi olohuoneesta: Du, hold keft nu vad i ....

hippiäinen:

--- Lainaus käyttäjältä: Viisveisaaja - 21.05.10 - klo:17:34 ---Oih,. Kiitos Hippiäinen. Hippiäinen vois olla kiva lemmikki, mutta tuskin pysyy häkissä? :-\

--- Lainaus päättyy ---

Joo, ei ainakaan tätä hippiäistä saa häkkiin  :eusa_shifty: Jo(t)ku(t) on sitä yrittäny, huonoin tuloksin...

Maija seurusteli ahkeraan mm. ovikellon, kahvinkeittimen ja radion kanssa. Tiettyyn äänensävyyn se vastaili viheltelemällä pää kallellaan ja juttelemalla omiaan, joko häkistä tai sitten ihan vaikka pöydällä nenän edessä. Kun taas tiettyyn desibelirajaan se hermostui ja alkoi selittää kauheesti ja liikkua levottomasti höyhenet pörröllään. Rakkauspapukaijat ovat suunnilleen undulaatin kokoisia. Maija oli vapaana aika paljon ja halusi osallistua kaikkeen mahdolliseen. Se oli hassu kylpiessään ja hyvin hellyttävä nukkuessaan orrellaan yhdellä jalalla, pää taaksepäin höyheniin painettuna ja viserrellessään unissaan. Aika ajoin on iso ikävä  :icon_redface:

myyrä:

--- Lainaus käyttäjältä: Viisveisaaja - 21.05.10 - klo:17:04 ---Uon tässä miettinyt jo kauemmin aikaa, et ottaisin jonkun linnun lemmikiksi, siis en wishkysieppo tai sellaisia, mutta vaikka papukaijjan.
Onko kellään ollut lintua lemmikkinä ja onko kovinkin vaikea hoidettava?? :-\ :) :059:

--- Lainaus päättyy ---

Tuo ketjussa mainittu ruusukaija on yleinen häkkilintuna, mutta jos näet tai kuulet jonkun kauppaavan esim. sinikurkkuaraa (papukaija sekin) niin ilmoita poliisille. Laitonta uhanalaisten lintujen kauppaa käydään Suomessakin.

Lapissa ja muuallakin liikkuu joka vuosi pöllöjen ja harvinaisten haukkojen, kuten tunturi- ja muuttohaukka, munien ja poikasten keräilijöitä. Poikaset on usein menossa arabimaihin metsästyshaukoiksi. Nykyään onneksi näitä rosvoja jää kiinni useammin kuin ennen.

http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=178&lan=fi

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta