Keskustelu > Testialue

Suomessa on kaksi uuttavuotta

(1/2) > >>

Rauski:
Tosiaankin maasamme on kaksi uuttavuotta. Mitä ne ovat? Ensinäkin uusi kirkkovuosi,mikä on jo alkannut Adventinajalla Adventus Domino, Herra tulee. Se on valmistautumista jouluun Vapahtajan syntymäjuhlaan. Uusi kirkkovuosi luo toivon näkymiä Kristuksessa. Se on iloista aikaa pienestä paastosta huolimatta. Ehkä se meissä synnyttää uusia ajatuksia nykypäivän kristillisyydestä. Sellaisia ajatuksia,jotka ovat toivoa täynnä ja sisälttää siunauksen.
Toiseksi vuoden vaihtuminen uudeksi eli vuodeksi 2010. Silloin me osaamme iloita ja juhlia. Miksi ei adventin aikana. Luotaamme katsestamme tulevaisuuteen sisälämme ahdistus luonnon muutoksista. Teemme ehkä hyviä päätöksiä luonnonsuojelun suhteen. iloksi muuttaa Raamatun sana tulevaisuuden pelkomme, sillä tien päässä odottaa iankaikkinenelämä.
Uusivuosi on myös lehden kääntämistä uuteen, miksi jo ei jo adventin aikana. Uudet vuodet ovat sisällöltään toisisttaan poikeavia. Mutta lehden kääntäminen vanhasta uteen on kummallekin yhteistä.

Pirska:
Kaksi uuttavuotta, no niinpä tosiaan on. Muistan vielä ajan, jolloin kalenterivuoden vaihtuminen oli pelkästään positiivinen asia. Kansan rikastumisen takia siitä on tullut viheliäinen kokemus. Vaikka asuu täällä metsän ympäröimänä, niin sitä helvetillistä rakettien paukuttelua ei pääse pakoon sitten millään. Tuntuu, että ihmiset kuvittelevat, että vuosi ei vaihdu, ellei ole enemmän, isompia ja ennen kaikkea äänekkäämpiä raketteja kuin naapurilla. Vaikka monet ovat jo luopuneetkin raketeista, niin aina löytyy niitä valopäitä, joiden pitää tärvellä kaikki ilo vuoden vaihtumisesta.

Onneksi ei ole koiraa, jota pitäisi käyttää lenkillä myös vuoden vaihtuessa!

Sarai:
Pirska, sanos muuta! Edellinen koiramme ei paukkuja onneksi pelännyt, eikä tämäkään aralta vaikuta. Tuleva uusivuosi on ensimmäinen tälle pennulle, ja jos siitä selvitään ilman traumoja, niin mahdollisuudet säästyä paukkuarkuudelta jatkossakin ovat hyvät. Vaan mitenkäs varmistan sen, että täällä kaupungissa pystyn ulkoiluttamaan koiran ilman että joku "valopää" kakara viskaa paukkuja liian lähelle? Pentua kun ei voi pitää jalat ristissä sisällä iltakuudesta aamuun asti... Huokaus.

Meille on jostain syystä pesiytynyt uudenvuodenperinne, että vietämme sitä yhden kaveripariskunnan kanssa. Ihan kiva pariskunta, mutta kun mä en nykyisin halua hirveästi ryypätä... Ja katsoa kolmea kännissä olevaa itse selvinpäin? Ei, ei, ei... Sitäpaitsi koiranpentu tarvii asiallisen mamman jos sitä sattuu pelottamaan! Ärsyttää! Perutaan koko uusi vuosi!

Riitta-mummi:
Meidän koirat, Busse-vainaa ja Basso-vanhus eivät ole pelänneet pauketta. Metsäkoisina suorastaan nauttivat, roistot. NYT MENNÄÄN metsästämään, ne luulivat.

Minä en siitä metelistä pidä, enkä siitä että rahoja kylvetään taivaan tuuliin niin että ilma on sakeanaan rikinkatkuista savua. Monet kaupungit ovatkin jo kieltäneet keskustoissa rakettien lähettämisen. Mutta kiinarit ja tykinlaukaukset porttikongeissa
rätisevät ja paukkuvat.
Karkoitetaan pahoja henkiä ja kiinalaiset rikastuu. Eihän siinä mitään, mutta huvitti kun aamun lehdessä joku kirjoitti että ostetaan vaan kiinalaista krääsää niin kohta päästään kysymään sieltä töitäkin.

                                      :013:

Pirska:

--- Lainaus käyttäjältä: Sarai - 03.12.09 - klo:08:06 --- Edellinen koiramme ei paukkuja onneksi pelännyt, eikä tämäkään aralta vaikuta. Tuleva uusivuosi on ensimmäinen tälle pennulle, ja jos siitä selvitään ilman traumoja, niin mahdollisuudet säästyä paukkuarkuudelta jatkossakin ovat hyvät. Vaan mitenkäs varmistan sen, että täällä kaupungissa pystyn ulkoiluttamaan koiran ilman että joku "valopää" kakara viskaa paukkuja liian lähelle? Pentua kun ei voi pitää jalat ristissä sisällä iltakuudesta aamuun asti... Huokaus.


--- Lainaus päättyy ---
Pitäisikö kaikille kaupungin koirille järjestää poliisisaattue, joka menisi edellä ja takana niin että nämä koirat saisivat vapaasti tehdä tarpeensa uudenvuoden yönä. Tuntuu, että kakaroilla on suuri halu säikytellä ihmisiä niiden paukkupommiensa kanssa. Kyllähän värikkäät raketit ovat kauniita taivaalla. Pitäisi säätää laki, että vain sellaisia saa ampua ja niitäkin ihan kohtuullisen määrän.
               

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta