Keskustelu > Raamattupiirit

2. Korinttolaiskirje 11. luku

(1/4) > >>

PekkaV:

   http://raamattu.fi/1992/2Kor.11.html


--- Lainaus ---
Paavali ja väärät apostolit

1 Kunpa sietäisitte minulta hiukan mielettömyyttä! Varmaan te siedättekin. 2 Vartioin teitä intohimoisesti Jumalan puolesta. Olenhan kihlannut teidät yhdelle ainoalle miehelle, Kristukselle, ja tahdon tuoda teidät hänen eteensä kuin puhtaan neitsyen. 3 Pelkään kuitenkin, että niin kuin käärme kavalasti petti Eevan, teidän mielenne turmeltuu ettekä te enää ole vilpittömiä ja puhtaita suhteessanne Kristukseen. 4 Jos joku tulee luoksenne ja julistaa toista Jeesusta kuin me olemme julistaneet, jos te saatte jonkin toisen hengen kuin sen, jonka olette jo saaneet, tai toisen evankeliumin kuin sen, jonka olette jo ottaneet vastaan, niin sellaista te kyllä hyvin siedätte. 5 En minä kuitenkaan katso olevani mitenkään huonompi kuin nuo mainiot apostolit. 6 Puhetaitoni on ehkä kehno, mutta tietoni ei, ja tietoni olen kaikin tavoin, kaikissa asioissa saattanut teidän nähtäväksenne.


--- Lainaus päättyy ---

Paavali on mustasukkainen. Nimittäin srk on utelias. Ymmärrettävästi hän kuitenkin vahtii omiaan. Paimentaa. Huolehtii.
Väärien apostolien kuulemiselta ei voi välttyä, ja hyvähän vihollinen on tuntea. Mukaan menemisestä Paavali kuitenkin on huolissaan.

Vilkuilu vieraisiin pöytiin on perin inhimillistä. Vertailu. Kyllä löytänytkin etsii. Hän etsii reittiä, sillä monta vaaraa on liikenteessä. Ei jatkuvasti voi rukoillakaan, vaikka siihen kehoitetaan. Keskittyminen tärkeimpään on uhattuna alati. Taivaan linnuista on hyvä ottaa mallia.--- Lainaus ---
7 Olenkohan tehnyt suurenkin synnin, kun auttaakseni teitä nousemaan olen alentanut itseni julistamalla teille Jumalan evankeliumia ilman korvausta? 8 Voidakseni auttaa teitä olen riistänyt muita seurakuntia ottamalla niiltä vastaan rahaa. 9 Teidän luonanne en ollut kenellekään rasituksena, vaikka jouduinkin puutteeseen, sillä Makedoniasta tulleet veljet antoivat minulle kaiken mitä tarvitsin. Olen varonut olemasta teille millään tavoin rasitukseksi ja varon vastedeskin. 10 Niin totta kuin Kristuksen totuus on minussa, tätä ylpeilemisen aihetta ei minulta Akhaian maakunnassa riistetä! 11 Kuinka niin? Enkö muka rakasta teitä? Sen tietää Jumala.

12 Näin minä toimin nyt ja edelleenkin, jotta en antaisi halukkaille tilaisuutta ylpeilemiseen; eivät he ole hiukkaakaan meitä parempia. 13 Semmoiset ovat vääriä apostoleja, petollisia työntekijöitä, he vain tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. 14 Eikä ihme, tekeytyyhän itse Saatanakin valon enkeliksi. 15 Ei siis ole mitenkään merkillistä, että hänen palvelijansa esiintyvät Jumalan asian palvelijoina. He saavat tekojensa mukaisen lopun.

Paavalin kärsimykset

16 Toistan vielä: älkää pitäkö minua järjettömänä. Mutta vaikka olisinkin hullu, niin antakaa minun olla hullu, jotta minäkin voisin hiukan kerskailla. 17 Mitä nyt puhun, sitä en puhu Herran mielen mukaan. Puhun kuin järjetön, kun nyt kerran kerskailen. 18 Koska niin monet kerskuvat ihmisten tavoin, kerskun minäkin. 19 Mielellännehän te siedätte järjettömiä, te jotka itse olette niin järkeviä. 20 Tehän siedätte sen, että teidät orjuutetaan, teitä riistetään, teidät alistetaan, teitä kohdellaan tylysti ja lyödään kasvoihin. 21 Häpeäkseni totean, että olemme olleet heikkoja. Mutta mitä joku toinen uskaltaa -- puhun nyt kuin järjetön -- uskallan minäkin.

22 He ovat siis heprealaisia? Niin minäkin. He ovat israelilaisia? Niin minäkin. He ovat Abrahamin jälkeläisiä? Niin minäkin. 23 He ovat Kristuksen palvelijoita? Minä vielä enemmän -- puhun kuin järjetön. Olen saanut raataa kovemmin kuin he, olen ollut enemmän vankeudessa, minua on ruoskittu ylen määrin, monesti olen ollut kuolemanvaarassa. 24 Olen juutalaisilta viisi kertaa saanut "yhtä vaille neljäkymmentä" ruoskaniskua, 25 kolmesti olen saanut raippoja, kerran minua on kivitetty, kolme kertaa olen joutunut haaksirikkoon, olen ajelehtinut meressä vuorokauden. 26 Olen yhtenään ollut matkoilla, olen ollut vaarassa hukkua jokiin ja joutua rosvojen käsiin, vaarassa niin maanmiesteni kuin vierasheimoisten joukossa, vaarassa kaupungissa ja autiomaassa, vaarassa merellä, vaarassa valeveljien parissa. 27 Olen raatanut ja nähnyt vaivaa, valvonut paljon, kärsinyt nälkää ja janoa, paastonnut usein, palellut vähissä vaatteissa. 28 Kaikkien näiden hankaluuksien lisäksi minua joka päivä painaa huoli kaikista seurakunnista. 29 Jos joku on heikko, niin minäkin olen heikko. Jos joku lankeaa, se polttaa minua.

30 Jos on pakko kerskailla, kerskun heikkoudestani. 31 Herran Jeesuksen Jumala ja Isä, joka on ikuisesti ylistetty, tietää etten valehtele. 32 Damaskoksessa kuningas Aretaksen alainen päällikkö antoi vartioida kaupunkia pidättääkseen minut, 33 mutta minut laskettiin muurinaukosta korissa alas, ja niin pääsin pakenemaan hänen käsistään.

 
--- Lainaus päättyy ---

Riitta-mummi:
Otit Pekka, rakas veljeni, erittäin mielenkiintoisen  luvun käsitettäväksi.
Näin puhuu Ihminen-Paavali; omia töitään esiin tuoden, mutta totuudessa kertoen. Opiksi seurakunnalle siitä mitä on olla Kristuksen palveluksessa.

Meitä, nöyriksi pyrkiviä oppilaita vaivaa pelko kerskaamisesta. Kaikesta pitäisi olla hiljaa toisten ihmisten edessä, etenkin onnistumisista, nehän ärsyttävät.

Tämä on eräs keskeisistä ajatuksista Paavalilta, joka tässä luvussa on tosi;

Toistan vielä: älkää pitäkö minua järjettömänä. Mutta vaikka olisinkin hullu, niin antakaa minun olla hullu, jotta minäkin voisin hiukan kerskailla. 17 Mitä nyt puhun, sitä en puhu Herran mielen mukaan

...

p.s. Tähän tapaan käyty ' raamattukoulu' on hyvä.

vn:
Onhan tuo aika mielenkiintoinen, ja ehkä vaikea luku.
Sen ymmärtäminen vaatinee aika paljon syventymistä ja pohtimista, minusta ei siihen
ainakaan nyt ole.
Aika kovia jakeita esim. nuo 12-15.

Mietin vaan heikkona ja puutteellisena, hiljaisena ja arkana ihmisenä, kuitenkin olen saanut
armon pelastua.
Koen että ihmisen osa ei ole "uskoa ja istua ja olla hiljaa sivussa nauttien kuulemastaan"...
vaan meille on tarkoitettu jotain muuta!!
Ajoittain mietin mitä on olla "Kristuksen kirje"?
Mitä tarkoittaa Jeesuksen antama lähetyskäsky minun kohdallani?
Mitä tarkoittaa olla esirukoilija, Herran palvelija?
Mikä on paikkani seurakunnassa, muurin aukossa, oksana viinipuussa?

Mitä tarkoittaa tuo 11 luvun teksti?
Onko syytä pelätä, vetäytyä kuoreen, olla hiljaa, ettei vaan sano mitään väärää?
Vai voinko olla rohkea Herran todistaja, luottaen siihen kun töppään, Jumala korjaa?

Pena:
"Olenhan kihlannut teidät yhdelle ainoalle miehelle, Kristukselle, ja tahdon tuoda teidät hänen eteensä kuin puhtaan neitsyen." Seurakuntaa kuvataan Kristuksen morsiamena. Pidän tätä yhteisöllisyyden korostuksena. Kukaan ei ole yksinään Kristuksen morsian - mieleen nousee kiusallisia mielikuvia itämaisesta haaremista. 'Te' tai me kaikki kristityt olemme yksi morsian, kuin puhdas neitsyt.

Viisveisaaja:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 26.03.17 - klo:18:38 ---"Olenhan kihlannut teidät yhdelle ainoalle miehelle, Kristukselle, ja tahdon tuoda teidät hänen eteensä kuin puhtaan neitsyen." Seurakuntaa kuvataan Kristuksen morsiamena. Pidän tätä yhteisöllisyyden korostuksena. Kukaan ei ole yksinään Kristuksen morsian - mieleen nousee kiusallisia mielikuvia itämaisesta haaremista. 'Te' tai me kaikki kristityt olemme yksi morsian, kuin puhdas neitsyt.

--- Lainaus päättyy ---

Penasta ja hänen teologiastaan

https://www.youtube.com/watch?v=ph8SqIttKgo

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta