Kirjoittaja Aihe: Kristityn rukous  (Luettu 334 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Koirannahkalakki

  • Rykäisee alkaakseen seurapuheen
  • Viestejä: 80
Kristityn rukous
« : 02.06.24 - klo:10:54 »
Siinä suuressa majesteetillisessa ja ijankaikkisuudesta hyvin lausutussa Kolmeyhteisen Jumalan, Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimessä! O Jumala! Sinun pyhässä ja puhtaassa Nimessäs, jota minun saastainen suuni ja kieleni on kelvotoin mainitsemaan ja jonka tähden minun suurimmassa nöyryydessä ja kaikilla sekä sielun, että ruumiin voimilla tulee tomussa ja tuhassa alentaa itseni, kun minä Sinua muistan eli puhuttelen, ja aina silloinkin kuin mainitsen Sinun Nimeäs, Sinä suuri majesteetillinen Jumala ja kunnian Herra, joka Sinun sanomattoman suuresta armostas ja rakkaudestas armahdat meidän päällemme.
En tiedä muuta tietä Tästä mun vaivastan’, vaan tahdon tykös rientää, O Jesus, Vapahtajan’!
Rakas Vapahtajani, Herra Jesus Kristus! opeta ja auta minua täst’edes joka päivä tekemään uutta ja vilpitöintä parannusta. Anna minun murheella enemmin ja enemmin oppia tuntemaan minun syntini, että minulle tulisi suurempi halu Sinun ja Sinun armosi perään, ja että oppisin kauhistumaan ja välttämään kaikkia syntiä; sillä silloin kun en minä vielä tunne synnin raskautta minun omassatunnossani, niin en minä pyydä siitä irti ja vapaaksi päästä; vaan silloin minä vielä rakastan syntiä ja siinä itseäni huvittelen. Sentähden kiitos ja ylistys olkoon Sinulle Herra Jesus, joka olet antanut minun tuntea murheen ja katumuksen synteini ylitse etkä sallinut minun kuolla synnin vimmassa vaeltaissani ja juostessani kohti helvettiä, jossa on ijankaikkinen murhe ja tunnon vaiva, mutta ei koskaan armoa eikä sieltä pääsemistä.
Kiitos ja ylistys olkoon Sinulle suuri kärsivällinen Jumala Vapahtaja, Sinun esirukoustes ja pitkämielisen armos edestä. Kiitos Sinun herättävän ja valaisevan armos edestä! Kiitos Sinun kääntäväisen ja uudestasynnyttävän armos edestä! Kiitos Sinun pyhittävän ja vahvana pitävän armos edestä! Ah, Herra Jesus! älä vielä väsy ja älä päästä minua; vaan johdata minua siihen autuaalliseen päämaaliin, että minä ijankaikkisuudessa saisin Sinua kiittää kaiken sen armon ja rakkauden edestä, jota Sinä minulle osoittanut olet ja vieläkin joka päivä osoitat. Älä anna minkään minua Sinusta eroittaa; ei myötä- eikä vastoinkäymisen; ei maailman yllytyksen eikä vainon; ei synnin himon eikä synnin ahdistuksen; ei hengellisen ylpeyden eikä hengellisen pimeyden, ei kiusausten eikä maailman murheitten. Älä anna minkään estellä minun pyhyyden tiellä juoksuani, vaan, rakas Jesus pidä minua kovasti itsessäs kiinni ja ota minun sydämeni haltuusi, että se sydämellisellä halulla halajaisi, isoisi ja janoisi, ikävöitsisi ja toivoisi aina Sinua, Sinun taivastas ja autuuttas. — Hyvä Jumala ja Vapahtaja, jolla on kaikki voima taivaassa ja maan päällä! Anna synnin tulla minulle katkeraksi sapeksi: mutta tule Sinä minulle rakastettavaksi Sinun armos ja Henkes hallituksen kanssa, ajatuksissani, puheissani, käytöksissäni ja töissäni. Älä anna minun väärin käyttää Sinun lahjojas, ei hengellisiä eikä maallisia, vaan nautita niitä ainoastaan tarpeekseni ja Sinulle kunnniaksi. Ah! voimallisin voiton Sankari, anna minulle miehuutta ja voimaa, valoa, armoa ja väkevyyttä sotimaan ja voittamaan kaikkea sitä, joka jollakin muotoa pimittäisi eli saattaisi rakkauden kylmenemään Sinun ja minun välillä. Ah! Sinä, joka äärettömästä rakkaudesta minun niin kalliisti ostanut olet, vahvista minua niin lujaksi uskossa ja rakkaudessa

Sinua kohtaan, että minä mielelläni uhraisin kaiken, kaiken ja vielä henkenikin ja joka ainoan veripisarani Sinun tähtes ja Sinulle kunniaksi kaikessa siinä kuin Sinulle otollinen on. Siis rakas Herra Jesus! älä laske, älä laske, älä laske minua, ennenkuin saat minun taivaasi iloon, jossa lunastetun joukon kanssa saan veisata Sinulle ijankaikkista Hallelujaa, Amenta ja ijäistä kiitosta.
Totisesti Amen!
Matteuksen 24
42. Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.

Poissa Koirannahkalakki

  • Rykäisee alkaakseen seurapuheen
  • Viestejä: 80
Vs: Kristityn rukous
« Vastaus #1 : 02.06.24 - klo:11:47 »
Lähti niin liukkaasti tuo teksti liikkeelle, että jäi mainitsematta rukouksen olevan kirjasta ”Huutavan ääni korvesta” ja tämä kirja on parinsadan vuoden takaa eli Paavon ajoilta.
Matteuksen 24
42. Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33982
Vs: Kristityn rukous
« Vastaus #2 : 02.06.24 - klo:14:13 »
Herra Jeesus kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä !  :eusa_pray:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)