Äänestys

Palaako, kuinka paljon?

Askitupakkaa
3 (4.2%)
Sätkätupakkaa
2 (2.8%)
Vain sikareita
2 (2.8%)
Tupakoin satunnaisesti
5 (7%)
En tupakoi
59 (83.1%)

Äänestäjiä yhteensä: 68

Äänestys päättynyt: 01.04.05 - klo:17:20

Kirjoittaja Aihe: Palaako?  (Luettu 50115 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa myyräpartio

 • armon kerjäläinen
 • Viestejä: 437
Palaako?
« Vastaus #135 : 12.06.07 - klo:15:59 »
Meinasin jo pari päivää sitten tulla ketjuun vähän m.k:ta provosoimaan, mutta mieshän tekee itsestään naurettavan ilman apuakin!

ps. minttu, tee mustaki luonneanalyysi. pliiiz!

Poissa Johannes

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1352
Palaako?
« Vastaus #136 : 12.06.07 - klo:18:35 »
Lainaus käyttäjältä: "Pinni"
Ja en muuten ole antanut kenenkään vieraankaan polttaa tupakkaa omalla parvekkeellani, vaan annan heille avaimen käteen, ja he menevät polttamaan tuonne pihalle. Kukkahattutaloyhtiömme on asentanut sinne uusia kiiltäviä tuhkakuppeja.


Mun opiskelukämpässä lukee, että tupakointi on parvekkeilla kielletty. Mulla on semmonen ranskalainen parveke ja sinne mennessäkin lukee se sama teksti. Samoin ulko-oven vieressä on kaikissa asunnoissa kyltit, joissa lukee, että tupakointi aiheuttaa palohälytyksen. Sen vuoksi onkin helppo perustella kavereille tuota sääntöä.Lainaus käyttäjältä: "Pinni"
Ja m.k., tuo asenteesi tuohon grillaukseen ja sen turvaohjeisiin vaikuttavat todella typeriltä. En menisi kyllä sanomaan, että noin ylimieliseltä vaikuttavana olisit viimeinen, jolle tuollainen aiemmin kuvailtu grillausonnettomuus tapahtuisi.


Joku kerkesi jo edelle. Eli kuten jo aiemmin sanoin: Vahingolle ei voi mitään ja se voi sattua kenelle tahansa...myös sille 50 vuotta grillanneelle. Sen vuoksi on syytä minimoida vahingon mahdollisuus ja haitat.


Lainaus käyttäjältä: "minttu"
No, et mielestäni voi kiertää tupakoijien vastuuta passiivisen tupakoinnin aiheuttamista terveyshaitoista ja sairauksista vain sillä, että on vaikeaa kiistattomasti osoittaa, että naapurin kersan astma on seurausta vain naapurin sedän kessuttelusta. Tai että sen naapurin sedän kanssa elänyt savuton puoliso saa keuhkosyövän; voishan sillekin olla muitakin syitä.


Kuulemani mukaan keuhkosyöpä olisi älyttömän harvinainen tauti nykyiseen verrattuna, jos ei olisi aktiivista ja passiivista tupakointia.
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Palaako?
« Vastaus #137 : 12.06.07 - klo:19:01 »
Lainaus käyttäjältä: "An-na"

Jos asuu vuonna 1913 rakennetussa kivitalossa, niin eipä ole mitään keskusilmastointia silloin ollut olemassakaan. Eipä ole tässä talossa mitään konetta joka tuulettaa asunnot, vaan tuuletus ja kesäisin asunnon viilennys tapahtuu ikkunan avaamisella ja tarvittaessa ristivedolla. Ikkunaa ei jaksaisi ronklata joka kerta kun joku taliaivo sattuu saastuttamaan omia keuhkojaan ja hengitysilmaa. Muuta nyt Mikko ensin sinne kerrostaloon ja puhu vasta sitten, avartuu vähän maailmankatsomus siinäkin.
Juu ei niissä keskusilmastointeja ole ollut varmaan vielä 80-luvullakaan. Muutamalla satasella saa sellasen siirrettävän ilmastointilaitteen, pitäis käydä ostamassa itelle ja asennella. Tuulettamalla kyllä ilma vaihtuu, vaan lämpötila on kyllä liika korkella vaikka miten tuulettais... Hintansa arvoinen hankinta tuo vekotin kyllä olis, mutta kun viittis hilata perseensä kauppaan ja ostaa. Ja tämä em. vekotinhan on samankaltainen kuin esim. välimeren alueella hotellihuoneissa on, mutta löytyy hiljaisempiakin. Ja on sitten oikeastikin siellä makuuhuoneessa justiinsa semmonen lämpötila kun tarttee, mulla ainakin on turhan kuuma vaikka kuinka tuulettais.

Jos on niin terveyshysteerikko että epäilee sairastuvansa astmaan ja keuhkosyöpään koska kerrostalojen parvekkeilla tupakoidaan, ei ehkä kannattaisi hengittää ollenkaan missään muualla kuin lapin korvessa, ja sielläkin vain silloin kun poro ei ole pieraissut tuntiin kilometrin säteellä hengittelypaikasta. Ja siellä lasitetulla parvekkeella ei kyllä kesäaikaan tee mieli oleskella ollenkaan, jos on lasit kiinni, ja päilen että 90% tupakoivistakin häiritsee jo ihan itseään jos vetäsee tupakan lasit kiinni. Sitten kyllä kulkeutuu se haju aikalailla varmasti jo omaan kämppäänkin sisälle. Sen verran on tullut kerrostaloissa oleskeltua ja asuttuakin, että naapureitten tupakointi on häirinnyt tupakoimattomia lähinnä sen verran, että eivät viitsi olla omalla parvekkeellaan samaan aikaan kun alakerran naapuri tupakoi. Aika paksua edes väittää, että normaaliolosuhteissa se savu sieltä naapurin parvekkeelta kulkeutuu mitenkään sinne omaan asuntoon, ainakaan minä tai kukaan tuntemani kerrostalossa asuva henkilö ei ole valittanut tupakanhajua asunnossaan. Sitten kyllä haisee naapuriinkin, jos pitää alkaa sisällä tupakoimaan... Suhteellisen vähäinen haitta tuosta parveketupakoinnista koituu kenellekään, jos naapureiden tupakointi oikeasti haittaisi niin meillä olis pappa muuttanut aikapäivää sitten rivitaloon. Nyt häntä ei muuten muitten omilla parvekkeillaan suorittama tupakointi haittaa kuin silloin, jos sattuu itse olemaan parvekkeella kahvilla ja joutuu siinä sitten haistelemaan. Sinne sisälle asti ei ole kyllä savua kulkeutunut mistään oven raoista tai ikkunoiden välistä, eikä ole tuossakaan talossa minkäänlaista koneellista ilmanvaihtoa. Mielelläni kyllä vierailisin sellaisessa asunnossa, johon kulkeutuu naapuriasunnon parvekkeelta tupakansavu sisätiloihin. Oikeasti olisi mielenkiintoista nähdä millainen imuri siihen ikkunan päällä olevaan ilmantulorakoseen pitää asentaa, että se useiden metrien päässä poispäin leijailevan savun imaisee sinne sisälle... Tai muutenkin nähdä millaisia rakenneratkaisuja tuollainen vaatii, kun en vielä ole moiseen törmännyt. Meilläkin on nimittäin ihan normaali talo ja normaalit ikkunat, ja jos siinä ikkunan vieressä polttaa niin ei se savu kyllä sisälle kulkeudu. Ehkäpä juuri niissä kerrostaloissa joissa te purnaajat asutte, on erilaisia ikkunoita kuin kaikilla muilla?

Eiköhän tuo tupakointi 30-40 vuoden sisällä laittomaksi julisteta, tai ainakin verotuksellisesti järjestetään niin ettei kenelläkään ole varaa tupakoida kuin satunnaisesti. Piti tässä ittekkin siirtyä pitkin hampain marlborosta L&M:ään, kun tuo hinta näyttää nousevan kerran kuussa...

Pinni varmaan osaa tulla tähän meille demonstroimaan, miten kivitalo saadaan liekkeihin kaasugrillin voimin? Jos tuossa tilaa olis niin varmasti olis turvaohjeitten edellyttämän matkan päässä seinästä, vaan jos olis niin grilli olis kukkapenkissä ja grillaaja muniaan myöten vesialtaassa. 20 vuodessa olis varmaan kyllä saatu talo syttymään jos se syttyäkseen olis, mutta kyllä se oikeasti on ihan omaa huolimattomuutta jos talon sytyttää grillillä, turha siinä on alkaa grillin sijoittelua sen pidempään pohtimaan. Siinä on vaan jätetty avotuli ilman vahtia pidemmäksi aikaa, mitä virhettä en kyllä itse tekis vaikka olis miten turvallisella etäisyydellä talosta.

Poissa vaivainen mato

 • Ostaa kotiin viemisiksi hjuhlaoppaan
 • Viestejä: 297
Palaako?
« Vastaus #138 : 13.06.07 - klo:19:34 »
Tupakointi on palolain vastaista; savuhormi ja ilmahormi ei saa olla sama.

Poissa Pinni

 • Kuuntelee puhetta ikävöivästä uskosta
 • Viestejä: 149
Palaako?
« Vastaus #139 : 13.06.07 - klo:23:32 »
Joskus muuten tuntuu, että on kahdenlaisia ihmisiä, jotka eivät välitä tupakasta.

Niitä, jotka kokevat tupakansavun epämiellyttävänä hajuna, eivätkä pidä siitä. "No onpas nyt ärsyttävä haju, tässä yritän kahviani juoda ja toinen vain pilaa sen."

Sitten on niitä, jotka eivät niinkään ajattele sitä savua hajuna, vaan nimen omaan terveydelle haitallisena. "Taasko joudun hengittämään tätä **** savua? Joka päivä monta kertaa sama juttu, toivottavasti tämä toistuva savun hengitys ei ala vaikuttaa terveyteen mitenkään."

Eikä tuohon alempaan edes tarvita mitään terveyshysteriaa.

Joskus myös mietin, miksi ollaan niin herkästi taivuttamassa ohjeita ja sääntöjä, jos itse ei pystytä niitä toteuttamaan, miksei itse taivuta enemmän, tai olla tekemättä sitten mitään, jos ohjeet eivät sitä salli?
me laulamme pahoista teoista laulun
ja elämä edessä vähäksi käy

CMX - Vallan haamut

Poissa Mörtti-57

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1161
Palaako?
« Vastaus #140 : 14.06.07 - klo:18:25 »
Ei pala! Isäukko, tua vanha soturi, poltteli melekeen koko elinkaarensa. Ääreesverenkiarron pikkuhiliaa tyrehtyessä tuli ensin katkokävely, seuraavaksi operootihin varpahat kualion takia. Aikanaan, jalaattomana hän sitte jätti tämän isänmaan.
On se kiaro aine tua nikotiini, ku se koukuttaa käyttäjänsä niin tehokkaasti. Aina oon ihimetelly tuata naisväenkin motiivia polttaa, ku ollahan muuten valamihia satsaamahan kauneurenhoitohon suuria summia, nii ei sitte piitata tupakan ihoa vanahentavasta vaikutuksesta ja sen "parfyymistä" mitään.
Muistaakseni suamalaanen tupakkateollisuus sai sapiskaa ku se oli lisänny savukkeiren nikotiinipitoosuuksia huamattavasti yli sallittujen pitoosuuksien. Kai sen pitää yrittää kaikin konstin saara lisää orjia käyttämähän tupakkateollisuuren tuattehia.
Tyähommiis on joskus pitäny remontoora asunto, johona on käryytetty ahkerasti. Kaikki tupakan tervaamat pinnat on pitäny eristää alkyri-öliymaalilla tai graffitteihin suunnitellulla stopperi-maalilla, muutoon ruskiankellertävä väri ja hajukin tuloo normaaliista maali ja tapettipinnoosta läpi. Tupakasta ja tupakkateollisuuresta ei oo mitään terveyrellistä- ja talourellista hyätyä monikertaasihin haittoohin verrattuna.
Paree ymmärtää pikkuusen oikeen ku palio väärin.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 14908
  • http://www.samila.1g.fi
Palaako?
« Vastaus #141 : 15.06.07 - klo:11:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Mörtti-57"
E
 Tupakasta ja tupakkateollisuuresta ei oo mitään terveyrellistä- ja talourellista hyätyä monikertaasihin haittoohin verrattuna.


Jätin tuon palan Mörtin erinomaisesta komentista jäljelle, sillä Suomessa ei tänäpäivänä tupakkaa valmisteta eikä viljellä. Kaikki kultturia myöten on tuontitavaraa. Aikoinaan aloitin, kun piti olla niinkuin isot. Lopetin kohta kolmekymmentä vuotta sitten ja suosittelen sitä kaikille.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Mörtti-57

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1161
Palaako?
« Vastaus #142 : 15.06.07 - klo:19:16 »
Niimpä on käyny. Amer on lopettanu ja myyny tupakan tehtaalun vuanna 2004.  :smt025
http://www.cancer.fi/syovanehkaisy/tupakka/nikotiiniriippuvuus/ tästä löytyy tiatoja tupakan lisäaineestamisesta.
Paree ymmärtää pikkuusen oikeen ku palio väärin.

Poissa Johannes

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1352
Palaako?
« Vastaus #143 : 16.06.07 - klo:23:21 »
Järkyttäviä nuo hinnat! Viimeksi kaupassa kiinnitin huomiota...en tiennyt, että tupakka-aski maksaa jo noin paljon. Tuohan on kuin bensa, että hinta nousee nopeammin kuin kerkiää katsoa mainostaulua.
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Palaako?
« Vastaus #144 : 17.06.07 - klo:18:38 »
3,80€ maksan itse askista, tuosta shelliltä haen. Mieluiten kuitenkin siinä 1,60-1,70€ aski laivalta tuotua, sen verran usein käy porukkaa reissussa että melko usein saa edullistakin kessua hankittua. Parikin päivää saattaa aski kestää, yleensä kyllä menee aikalailla se aski päivässä. Toisaalta tuossa intin aikana ja viime kesänä meni kaksikin askia kepeästi päivässä, että onhan tuo nyt vähentynyt kuitenkin. Ei tuota niin tarkkaan tule silti lukua pidettyä, hanskalokerossa aina muutama aski ja kotona kanssa, ei tartte kauppaan juosta kun edellinen loppuu...

Poissa An-na

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 857
Palaako?
« Vastaus #145 : 17.06.07 - klo:20:21 »
Miksi m.k poltat? Miksi ylipäätään aloitit joskus aikoinaan?

Poissa myyräpartio

 • armon kerjäläinen
 • Viestejä: 437
Palaako?
« Vastaus #146 : 19.06.07 - klo:16:44 »
Lainaus käyttäjältä: "Johannes"
Järkyttäviä nuo hinnat! Viimeksi kaupassa kiinnitin huomiota...en tiennyt, että tupakka-aski maksaa jo noin paljon. Tuohan on kuin bensa, että hinta nousee nopeammin kuin kerkiää katsoa mainostaulua.


Suomessa tupakka on itse asiassa halpaa ostovoimaan ja elintasoon nähden. Siitäpä ne korotuspaineetkin.

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Palaako?
« Vastaus #147 : 20.06.07 - klo:22:17 »
Lainaus käyttäjältä: "An-na"
Miksi m.k poltat? Miksi ylipäätään aloitit joskus aikoinaan?
Kai sitä aloitti samalla kun muutkin, ja nyt ei vaan osaa lopettaa. Pitäisi jotain korvaavaa tekemistä keksiä tilalle, mutta ei tule mieleen, ja kun lopettamiseen tarvittavaa motivaatiotakaan ei oikeastaan ole niin annan palaa... Kattoo nyt että jos jonkun syyn keksis miksi lopettaa ja jotain tekemistä tilalle niin miksei. Ja koneremppa ja uutta peltiä kadettiin ainakin ennen kun alan edes vakavissani ajattelemaan lopettamista :D
** Ketju lukkoon sivurajan täytyttyä. Aiheesta saa perustaa uuden ketjun ja jatkaa keskustelua siellä. terv. ylläpitäjä Liisa