Kyl meijän karjalaissuvuissa ( yhteisöissä ) pantiin paistinpannu( riehtilä ) hellalle useammin ko soppakattila.
Soppia olivat harnesoppa, kaalisoppa, kalasoppa, lihasoppa. Kerran-pari kesässä kesäkeitto. Puurotkii pantii uuniin usiammin kypsymää ko kattilaa, paitsi kaurauuro.
Paistinpannussa paistettiin lihapullat, kyljykset, maksat, makkarakastikkeet, läskisoossi tai pelkkä ruskea kastike. Uunissa taas karjalanpaisti, lihamureke, uunikala, silakkalaatikko, ja muutkin laatikot juhlapyhiksi.
Tätilässä leivinuunissa kypsyi lohkopiirakka, lanttukukko, perunapiirakat, ja muut leivonnaiset.
Äiti laittoi paistinpannulla hailia vedessä, sipulissa ,pippurissa ja suolassa.
Mie onn tent samal viisii muikuist.
Ai ku viel sais joskus sitä hyvvää silakkalaatikkoo jota lapsuuvenystän luon oon saant maistaa. Niksi on siin et silakka suolataa jokskuu aikaa enne ko aletaa laatikkoo tekemää.