Kirjoittaja Aihe: Ilotulitteista  (Luettu 19953 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18573
Ilotulitteista
« Vastaus #45 : 02.01.07 - klo:22:44 »
Pelin henki lienee se, että pojat tekevät kolttosia ja naiset valittavat syntyvästä sotkusta. Suotakoon kummallekin osapuolelle oikeus toimia luontonsa mukaan. Jotain dialektiikkaa kai se on tämäkin.

Poissa minttu

 • Kuulee ehdotuksen "Viimeisen laulun..."
 • Viestejä: 197
Ilotulitteista
« Vastaus #46 : 02.01.07 - klo:23:08 »
^olipas syvän sovinistinen kommentti. Niin sitä pitää! Luontoni mukaisesti taidan nyt vaatia hieman perusteita sille, että miksi asioiden mielestäsi pitää olla tulkittavissa juuri näin.

(Ja mähän valitan just niin paljon kuin huvittaa. Eikä ole edes "se aika kuukaudesta".  :mad: )

 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Mutta oikeastikin: tuolla toisessa ketjussa esitettiin pojat on poikia -tyylistä argumenttia koulunpihojen tapahtumien selityksenä. Miten on; ikä, sukupuoli, mielenterveys: millä oikeutetaan mitäkin? Saako muka pojat / miehet perustella moraalittomuuksia / laittomuuksia / ilkeyksiä / tms sopimattomuuksia sukupuolellaan ja "luonnollaan"? Tai ainakin: pitääkö tällainen perustelu sukupuolirauhan / perherauhan / naapurirauhan nimissä hyväksyä (vaikka molemmat osapuolet tietäisivät, että se ei ole paikkansapitävä)? Onko keisarilla vaatteita vai eikö ole? Kasvatetaanko tällä palstalla todellakin vielä poikapoikia ja tyttötyttöjä asenteen tasolla?

Kertokaapas, tasa-arvon airuet, omat kantanne.  :?:

Poissa Johannes

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1352
Ilotulitteista
« Vastaus #47 : 03.01.07 - klo:10:03 »
Kyllä ne vastuut on samat sukupuolesta riippumatta. Postilaatikkojen posauttelu ja muu ei ole koskaan hyväksyttävää, oli tekijä sitten kuinka poikamainen tahansa.

Suojalasi-opetus alkaa muuten varmaan viimein purra, kun vakavat silmävammat olivat vähentyneet tänä uudenvuoden aattona. Hienoa.

Rähinöiden ja muiden määrät olivat pysyneet ennallaan, osin jopa kasvaneet. ja joulupyhinä ollaan entistä enemmän kapakoissa. Kuopiossa on poliisien mukaan kuulema joulun aikaan ollut lähes tavanomainen viikonloppu. Ei makeaa mahan täydeltä siis hyvien uutisten suhteen. Rähinät lisääntyneet, mutta niinhän se on sanontakin, että viina on viisasten juoma.
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Poissa Salis

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4415
 • Körtti
Ilotulitteista
« Vastaus #48 : 03.01.07 - klo:10:04 »
Lainaus
Mutta oikeastikin: tuolla toisessa ketjussa esitettiin pojat on poikia -tyylistä argumenttia koulunpihojen tapahtumien selityksenä. Miten on; ikä, sukupuoli, mielenterveys: millä oikeutetaan mitäkin? Saako muka pojat / miehet perustella moraalittomuuksia / laittomuuksia / ilkeyksiä / tms sopimattomuuksia sukupuolellaan ja "luonnollaan"?Minulla ei ole mitään sukupuolten tasa-arvoa vastaan. Kannatan ehdottomasti sitä, että samasta työstä maksetaan sama palkka niin naiselle kuin miehellekin. Kannatan sitä, että ihmisiä rekrytoitaessa pitää valita pätevin henkilö, on hän sitten nainen tai mies. Olen kannattanut useaan otteeseen naista kansanedustajaksi ja valtuuteksi. Valintaperusteena ei ole ollut nainen vaan ehdokkaan osaaminen ja pätevyys. Olen sitä mieltä, että yhteiskunnan pitää vastata vanhemmuuden kustannuksista. Se helpottaisi naisen asemaa työmarkkinoilla. Mutta tämä keskustelu ei koskekaan tasa-arvokysymyksiä vaan sitä, että sukupuolten välillä on eroja.

Valtaosa pojista on toiminnallisesti suuntautuneita. Heidän elämäänsä kuuluisivat normaalisti seikkailut, urheilu, kaikenlainen liikunta, erilaiset kepposet, kokeilut jne. Minulla on kaksi poikaa ja tiedän, minkälaisia pojat ovat. He ovat nyt jo nuoria miehiä, mutta olen vieläkin joutunut kaikenmaailman kujeiden kohteeksi ja hauskaa on ollut.

Koska poikia opettavat nykyään pääsääntöisesti naiset, ovat oppimistulokset huonompia. Koska poikiin kohdistuvat opetusmenetelmät eivät ole toiminnallisia, ovat oppimistulokset huonompia. Koska pojat kehittyvät tyttöjä hitaammin, ovat oppimistulokset huonompia. Nämä ovat tosiasioita, joita feministisessä keskustelussa ei useinkaan oteta huomioon.

Mintun puhe miesten/poikien moraalittomuudesta, ilkeyksistä ja laittomuksiisti kuuluu jo luokkaan "miestenvihaaja" eikä se kontribuoi asialliseen keskusteluun sukupuolten välisistä eroista.

On vaikea ymmärtää Mintun osoittamaa vihamielistä suhtautumista miehiin.
Acta, non verba.

Poissa Liisu

 • Kaivaa Siionin virsiä takataskusta
 • Viestejä: 53
Ilotulitteista
« Vastaus #49 : 03.01.07 - klo:13:32 »
tasa-arvoon en ota kantaa, siitä tulisi liikaa tekstiä, mutta ilotulitteista sen verran, että musta ne on ihan kivoja. turvallisesti ammuttuna eläimiä ajatellen. se mitä en ymmärrä ovat nämä noidanpillit vai mitä ne nyt on, joissa ideana on kova ääni.

Poissa mannaryyni

 • vaivatulla mielellä
 • Viestejä: 552
Ilotulitteista
« Vastaus #50 : 05.01.07 - klo:19:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Salis"
Lainaus käyttäjältä: "mannaryyni"
Ikäänkuin huvittaa se, että ihmiset jaksavat raahata ne raketit sinne puistoihin etc. yleisille paikoille mistä pistävät taivaalle ne, mutta roskia ei kukaan koskaan jaksa viedä roskikseen.Ei kannata yleistää. Minä korjaan seuraavana päivänä ampumani raketit tai oikeastaan rakettitikut ja -paperit. Ja muidenkin, jos sattuu kohdella. Ei rakettien kantaminen vaadi valtavia voimia. Valtaosa raketeista on kevyttä tavaraa. Noin niinku tiedoksi.

Mutta ne roskat painavat kuitenkin vähemmän ja vievät vähemmän tilaa ;)
Tänä iltana kaikki onnistuu.