Tänään kokkasin raamatullista Jeesuksen mielen mukaista sapattipataa ja keitettyjä perunoita. Ruoan kera raakakasvissalaattia punajuuri- ja maustekurkkuviipaleita, karpaloita ja puolukoita. Näkkileipää, päällysteenä kasvismargariinia. Ruokajuomana kotikaljaa.
1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
1 prk papuja
1 iso sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
2 tl jauhettua kuminaa
2 tl korianteria
2 dl Korpelan myllyn rikottuja ohraryynejä
2 rkl spelttijauhoja
1 prk Rainbown pieniä kapriksia
1 prk hienonnettuja oliiveja
5 rkl rusinoita
2-3 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
Kuullota sipulit kasarissa öljyssä. Lisää nyhtökaura ja kuullota sipuliseoksessa. Lisää kumina ja korianteri. Sekoita, ja lisää pavut, jauhot, kaprikset, oliivit, rusinat sekä vettä. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä pari minuuttia.