Kirjoittaja Aihe: Luonnon ja ympäristön suojelu vol 5  (Luettu 664 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26915
Vs: Luonnon ja ympäristön suojelu vol 5
« Vastaus #15 : 19.03.20 - klo:16:42 »
Miljoonilla ihmisistä ei ole vettä käsien pesuus, saippuasta ja desistä puhumattakaan.

Miten nyt käy Syyrista paenneiden ? Entä sotimisen ?

Herra armahda meitä kaikkia luotujasi ?   :eusa_clap:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 8506
Vs: Luonnon ja ympäristön suojelu vol 5
« Vastaus #16 : 28.03.20 - klo:06:33 »

   "Uudistuneessa Suomen Luonnossa 3/2020 tunnelmoidaan keväisiä luonnonnäytelmiä: muuttolintujen saapumista ja soidinmenoja sekä kasvien, hyönteisten ja matelijoiden heräämistä" (Luonnonsuojelija 1/2020, s. 4)

Ensi kesänä :hiipia: Kauhavalle 3.7. Korkeimman suojeluksessa kuljen Pyhille paikoille, missä herätyksen tuulet puhaltavat.
Katso! Etkö jo näe!

http://www.kauhavanseurakunta.fi/toimintaa/kauhavan_herattajajuhlat_2020/

NYT Nimees Kokoon Tulleina
https://www.youtube.com/watch?v=79WBtRxrPPE

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4567
Vs: Luonnon ja ympäristön suojelu vol 5
« Vastaus #17 : 28.03.20 - klo:09:54 »
Toisaalata voi olla, että tällä olisi pitempiaikaisia vaikutuksia, jos nyt pakon jälkeen opeteltaisiin käyttämään ja kehittämään nettikokouksia ja -koulutuksia. Ennen seurakuntien pakkoliittymistä Kirkon palvelukeskukseen, meitä koulutettiin lähi- ja nettikoulutuksessa. Netissä oli se vika, että jokin raja tuli osallistujissa vastaan. En enää muista oliko se sata vai mitä. Nyt olisi järjestelmien kehittäjille hyvä sauma suunnitella paremmin toimivia järjestelmiä.

Tätä minä niin toivon.

Jos koulutukset toteutettaisiin toisin, ei järjestelmien kapasiteetti aiheuttaisi tuollaisia rajoituksia. Pitääkö koulutukset toteuttaa edelleen niin, että kuunnellaan opettajaa? Äänen ja liikkuvan kuvan välittäminen netin kautta syö kaistaa ja asettaa rajoituksia. Mutta kirjoitus- ja lukutaitokin on keksitty! Käyttäkäämme niitä myös opetuksessa. Kukin opiskelija voi lueskella materiaalia omia aikojaan, ja sitten ei tarvita kuin keskustelufoorumi (vaikka kuten tämä meidän), jolla voi esittää kysymyksiä asioista joita ei ymmärtänyt. Joko opettaja vastaa tai toinen opiskelija vastaa.

Kun kävin koulua 70-luvulla, tuo jo osattiin, sikäli että oli aina ns. vanha läksy ja uusi läksy. Uusi läksy tarkoitti sitä, että luettiin itsenäisesti oppikirjasta määrätyt kappaleet ja mietittiin asioita. Jos jokin jäi epäselväksi, tunnilla sai kysyä. (Minä olin usein se joka ensimmäsenä kysyi, sitten innostuivat muutkin, kun huomasivat ettei kysyminen sitä tarkoita että olisi tyhmä.) Vasta tämän jälkeen opettaja varsinaisesti opetti sen asian. Sitten asiasta tuli vanha läksy, joka piti vielä kotona kerrata, ja seuraavalla tunnilla opettaja kyseli sisältöä, tai saattoipa pitää pistokokeenkin siitä.

Eli luettiin ensin itse, sen sijaan että opettaja yritti kaataa tietoa päähän. Nykyään tuota samaa esitetään jonakin uutena oivalluksena (ns. käänteinen oppiminen tai käänteinen luokkahuone). En tiedä, mihin se tässä välissä katosi.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 910
Vs: Luonnon ja ympäristön suojelu vol 5
« Vastaus #18 : 28.03.20 - klo:11:42 »
Tänään maassamme vietetään WWF:n Earth Houria klo 20.30-21.30, jolla nostetaan esille ilmastonmuutoksen vakava tilanne. Joten sammutetaan illalla valot ja telkkarit, ja vietetään kotona romanttinen kynttiläillallinen nauttien ilmastoystävällistä kasvisruokaa oman rakkaan kanssa  :049: :).

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 910
Vs: Luonnon ja ympäristön suojelu vol 5
« Vastaus #19 : 01.04.20 - klo:13:32 »
Kolkot ratsut ovat toki laukanneet aina ihmiskunnan liepeillä. Nyt väkilukumme ollessa miljardeja, kavioihin jääneidenkin luku kasvaa kammottavaksi. Herra meitä armahtakoon!
Juuri näin! Koronaviruspandemia on kuin ilmastonmuutos nopeutettuna. Pohjimmiltaan molemmat prosessit ovat samankaltaisia kuin Ilmestyskirjan apokalyptiset ratsastajat, erona vain tapahtumien nopeus.