Kirjoittaja Aihe: Ajan merkkejä  (Luettu 13084 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16976
Vs: Ajan merkkejä
« Vastaus #60 : 24.10.19 - klo:10:54 »
Mitä enemmän ryhdytään syventämään, kehittämään tai avartamaan maailmankuvaa Raamatun ulkopuolisilla lähteillä, pääsääntöisesti kritillisyys homehtuu.

Ehkä siinä käy niinkin, että kristillisyyden homeiset kohdat tulevat esiin. Kun ne saa siivotuksi pois, on kristillisyyskin taas raikkaampaa ja elävämpää. En tarkoita uskoa vaan kehällisiä, maailmankuvaan liittyviä asioita.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1570
Vs: Ajan merkkejä
« Vastaus #61 : 24.10.19 - klo:11:10 »
Kiitos.
Oliskos sunulla jotain uudenpaa, esim. maks. 20 vuotta vanhaa, tältä vuosituhannelta peräisin olevaa?
Viidesläisten ja vapaiden suuntien Neuvostoliitto-profetiat ovatkin vaihtuneet Venäjä-profetioiksi, joiden mukaan Venäjä miehittää maamme kyseisten herätysliikkeiden uskovien kaivaessa vanhat profetiat esiin.

Lähde https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/venaja-profetiat-lisaavat-kristittyjen-nato-myonteisyytta/
kurja matosäkki ja ihmisroska

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15994
Vs: Ajan merkkejä
« Vastaus #62 : 24.10.19 - klo:11:12 »
Antti Rinne on sitä mieltä, että islamilaiset seurakunnat voisivat kerätä veroja. Miten olisi juutalaisten tai vapaitten suuntien seurakuntien kanssa?

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1570
Vs: Ajan merkkejä
« Vastaus #63 : 24.10.19 - klo:11:50 »
Maailmanlopun kello pari minuuttia vaille keskiyön.
https://yle.fi/uutiset/3-10041934

Eipä tarvinnut montaa sekuntia googlata, kun jo löytyi aika uusi ennustus.
Juuri näin! Trumpin, Putinin, Xi Jinpingin ja Kim Jong-illin ollessa ei niin tolkun miehiä meidän ei tule tuudittautua väärään rauhaan Iranin kehittäessä ydinasetta. Median mukaan lukuisat asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, miten ydinaseiden rajatun käytön uhka on ehkä suurempi tällä vuosikymmenellä kuin 1900-luvulla. Myös llmastonmuutos on ihmiskunnan kohtalonkysymys sen ollessa itse itseään ruokkiva mekanismi, jossa jo käynnistynyttä lämpötilan nousua on enää mahdotonta pysäyttää.

Lähteet

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/10/02/ulkolinja-uusi-kylma-sota-ydinasevarustelu-on-jalleen-kiihtynyt

https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/ilmio/-/artikkeli/6c5a9908-7033-47a8-9855-e745b4fa7604/maapallon-ilmasto-tulevaisuudessa.html

kurja matosäkki ja ihmisroska

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1570
Vs: Ajan merkkejä
« Vastaus #64 : 24.10.19 - klo:12:14 »
Antti Rinne on sitä mieltä, että islamilaiset seurakunnat voisivat kerätä veroja. Miten olisi juutalaisten tai vapaitten suuntien seurakuntien kanssa?
Islaminuskoisia onkin maassamme lukuisa joukko edistämässä maamme monikulttuurisuutta ja huoltosuhdetta, joten kerätköön muslimitkin itse rahansa ilman verotusoikeutta aivan kuten maamme katolinen kirkko, juutalainen seurakunta ja vapaitten suuntien seurakunnatkin tekevät.
kurja matosäkki ja ihmisroska

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1570
Vs: Ajan merkkejä
« Vastaus #65 : 25.10.19 - klo:14:15 »
Se pedon luku opetettiin kyllä jokseenkin niin, että siitä tulee pakollinen tatuoitava jokaisen käsivarteen.  Jos kuuluu kristilliseen kirkkokuntaan sitä ei anneta, ja tällöin ihminen ei voi asioida ainakaan joissakin virastoissa eikä pyrkiä oppilaitoksiin.  Se tulee sisältämään myös henkilötunnuksen.

Kaupoissa käytettiin vielä kokonaan käteistä rahaa, ruokapulalla ei säikytelty.
Olisiko antikristus niin tyhmä, että se tyytyisi vain leimaamaan omiensa kädet ja otsat tatuoinneilla? Eikö se yrittäisi vaikuttamaan paljon syvemmälle omiensa ajatuksiin ja sydämeen? Futuristisessa dispensationalismissa antikristus on aikojen lopussa koko maailmaa hallitseva saatanan lähettämä vastakristus, joka kokoaa paruusian aattohetkissä kaikki Jumalaa vastustavat saatanalliset voimat antikristusehdokkaina ollessa muun muassa Barack Obama.
kurja matosäkki ja ihmisroska

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
Vs: Ajan merkkejä
« Vastaus #66 : 26.10.19 - klo:23:41 »
Niinpä, mutta näillä mentiin, minä kun elin tuon ajan eli muistan hiukka tarpeettoman hyvin, kuinka hönttinä Antikristusta pidettiin.  Kovasti kas kristittyjä lopun aikana niissä katsauksessa hätyyteltiin. Noin suurta N- liittokauhua sen sijaan ei 1970- luvun viidesläisyyteen kuulunut, on ollut mielessäni tuosta huomauttaa. En kiistä varastoksi aitoutta., levinneisyyttä kyselen enintään.

Syitä ei puuttunut, mutta eipä nähty tämmöisiä profetioita meillä, ei liioin niissä evankelioimisaktioissa joita Kansanlähetys pani toimeen alueilla joilta ns puuttui kokonaan evankeliumin sanoma.  Hieman jo vuotta myöhemmin ihmettelin Suomen Lappia, Italiaa ja muutamaa muuta roomalaiskatolista valtiota iskukohteina. Sieltä puuttui siis mitä?

Campus Crusade for Christ näytti puolestaan tulevan toimeen ilman profetointia.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16976
Vs: Ajan merkkejä
« Vastaus #67 : 27.10.19 - klo:06:14 »
Sellainen mielikuva minullakin on, että Campus Crusade luotti porkkanaan eikä keppiin evankelioinnissaan. Kävin parissa Forerunners-konsertissa, joissa oli iloinen ja huoleton meno. Harmittelin sitä, että vaihtoivat akustisen kantrin sähkökitaroihin.

Huvittavana yksityiskohtana muistan, että ’booze’ oli suomalaiselle tulkille outo sana. Hän arveli kuulleensa ’boots’ ja lisäsi vähän nikotellen paheiden joukkoon saappaat.

Poissa vn

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 20177
Vs: Ajan merkkejä
« Vastaus #68 : 27.10.19 - klo:15:43 »
Ehkä oltiin Penan kanssa samassa Forerunners-konsertissa.... :eusa_angel:
Yhdessä sellaisessa olen ollut 70-luvulla Helsingissä jossain isossa paikassa, jota en nyt
muista, mahdollisesti Finlandia-talo?
Sen sijaan Imperials-konserteissa olen käynyt 2-3 kertaa, viimeisin oli huomattavasti
myöhemmin kuin 70-luku, ja taisi olla Tampereella.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1570
Vs: Ajan merkkejä
« Vastaus #69 : 20.12.19 - klo:10:51 »
Kirkkoherra Pentti Berg tulkitessaan ajan merkejä on tullut siihen johtopäätökseen, miten maailmanloppu tulee vuonna 2040 Jeesuksen tullessa silloin toisen kerran Raamatun mainitsemien 120 ennusmerkkien toteutuessa silmiemme edessä. Bergin mielestä tiedemiehetkin ovat päätyneet maailmanlopun tulevan vuonna 2040 viitaten Suomen kuvalehdessä alkuvuodesta julkaistuun artikkeliin.

Lähteet

Kauneimmat joululaulut sai kirkossa yllättävän käänteen: kirkkoherra julisti maailmanlopun tulevan vuonna 2040  https://yle.fi/uutiset/3-11126863

Suomen Kuvalehti: Maailmanloppu on lähempänä kuin uskotkaan   https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/maailmanloppu-on-lahempana-kuin-uskotkaan-sen-voi-ymmartaa-jos-kiipeaa-korkealle-kalliolle-helsingin-pasilassa/?shared=1063835-b2acb5c6-10
kurja matosäkki ja ihmisroska

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1570
Vs: Ajan merkkejä
« Vastaus #70 : 21.12.19 - klo:11:06 »
Alatiellä olevaa vaivaista suurta syntisäkkiä lohduttaa Mikkelin hiippakunnan piispan Seppo Häkkisen rohkaiseva sanoma. :)

Mikkelin hiippakunnan piispan Seppo Häkkisen mielestä kirkkoherran tehtävä ei ole ennustaa maailmanlopun ajankohtaa.

Piispa Häkkinen on vahvasti sitä mieltä, että kauneimmat joululaulut ja maailmanloppu eivät oikein samaan tilaisuuteen kuulu.

– Papin ammattitaitoa on, että osaa valita oikein tilaisuuden, ottaa huomioon kuulijajoukon ja sovittaa sanat siihen tilanteeseen.

Häkkisen mukaan kirkon kannalta on turha kertoa tarkkaa vuosilukua, jolloin maailmanloppu tulee. Häkkinen kertoo Jeesuksen sanoneen, että vain yksin Isä sen tietää.

– Tuskin yksi kirkkoherra tai piispa maailmanlopun ajankohtaa tietää, sanoo Häkkinen.

Lauritsalan kirkon Kauneimmat joululaulut -tapahtumasta oli paikalla olleiden mukaan poistunut paikoin hämmentyneitä ja ahdistuneita ihmisiä. Niin ei piispa Häkkisen mukaan saisi tapahtua.

– Toki toivon, että seurakunnan tilaisuudesta ei ahdistuneena kenenkään tarvitsisi lähteä.

Seppo Häkkisen mukaan Kauneimmat joululaulut on papille ja piispallekin yksi vaikeimmista paikoista puhua.

– Siellä on kirkko täynnä väkeä. Tunnelma on aivan erityinen, ja kuulijajoukkoa on lapsista vanhuksiin.

Maailmanloppu käsitteenä tarkoittaa maailmankaikkeuden, maapallon, elollisen luonnon tai ihmiskunnan tuhoutumisista. Piispa Seppo Häkkinen haluaa selventää sitä kirkon kannalta.

– Kristillisen ajattelussa maailmanloppu tarkoittaa, että tämä maailman aika, sellaisena kuin me sen ymmärrämme, loppuu. Se ei tarkoita sitä, että elämä loppuu, vaan sen jälkeen on viimeinen tuomio, iankaikkinen kadotus ja elämä. Meidän on vaikea sitä ymmärtää, koska meidät on sidottu tähän aikaan ja tähän ulottuvuuteen, jossa me nyt elämme, kertoo piispa Seppo Häkkinen.

Piispan mukaan on myös hyvä, että kirkkoherra Pentti Bergin puhe on herättänyt ajatuksia. Myös tieteen tekijöiden on Häkkisen mukaan hyvä herättää ihmisiä pohtimaan vakaviakin kysymyksiä maapallon tulevaisuudesta.

– Meillä on elämässä liian paljon itsestäänselvyyksiä ja ehkä liian vastuuttomasti suhtaudumme maapallon tulevaisuuteen.

Häkkinen kannustaa myös kirkkoa omassa opetuksessaan kannustamaan kohtuulliseen elämäntapaan.

– Jatkuvaan kulutukseen ja kasvuun perustuva elämäntapa ei ole kestävää maailman tulevaisuuden kannalta. Meidän ei tule kuitenkaan ahdistua näitten kysymysten ääressä, koska se lamauttaa. Sen sijaan meidän pitää nähdä, että voimme muuttaa tulevaisuutta, vaikuttaa siihen ja että meillä on se toivoa.

Lähde

https://yle.fi/uutiset/3-11126863
kurja matosäkki ja ihmisroska