Kirjoittaja Aihe: Tänään 70  (Luettu 10729 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15279
Vs: Tänään 70
« Vastaus #75 : 16.09.19 - klo:11:35 »
On nätti syyspäivä, joten käytämme sen perunan nostoon ja perunakellarin ovien entraamiseen. Ei tule päivässä valmiiksi kumpikaan homma.
Kesähallahan vikuutti perunaa, joten on isoja ja pieniä "potaatteja". Laulelmassa sota-ajalta Kauko-Karjalassa on sanat "isot kalat viemme Aunukseen ja pienet omaan suuhun", siinä hengessä Kaarina minua ruokkinee. Ja saan aina hyvää ruokaa.

Poissa vn

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19789
Vs: Tänään 70
« Vastaus #76 : 17.09.19 - klo:16:22 »
Morjensta!    :109:

Ihan hyvällä mielellä...sain tehtyä tunnin / 15 km:n vakiopyörälenkkini piiiitkästä aikaa!
Ja hyvinhän tuo sujui, tuulenvireestä ja vilpoisuudesta huolimatta, 12 asteen syyskeli,
poutaa, eipä sadekuurokaan tullut.
Pukeutumiskysymyshän tämä syyspyöräily on, koitan vielä jatkaakin lähemmäksi talvea.
Onneksi laitoin hanskat, niitä tosiaan tarvittiin, muutoin tuulipuku oli sopiva,
ylägropassa olisi saanut olla gollege alla eikä pelkkä pitkähihainen aluspaita.
Sitä mietin, olisko pitänyt olla jo kypärämyssy pyöräilykypärän alla...ilman vielä selvisin.
Vaikka p-kypärässä onkin ilma-aukot, vähän viima kyllä kävi, varsinkin kun mulla on
lyhyt siilitukka, vähän samanlainen kuin Sam Kendriicksillä... :icon_biggrin:

Ryysyrannassa näytti olevan pari autoa.
Se on ollut pitkään täkäläisen kuljetusliikkeen omistuksessa Irwinin jälkeen.
Ehkä jotkut firman porukoista siellä asuukin, postilaatikossa lukee Kuljetusliike....

Eilen alkoi tämän viikon uimahallireissut.
Iltapäivällä oli jälleen 3 kk:n välein annettava piikki vuorossa...

Iltasella tarkoitus lähteä Sanan kuuloon.

Tämmöttii tänään...   :039:Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15279
Vs: Tänään 70
« Vastaus #77 : 17.09.19 - klo:17:19 »
Hyviä juttuja  :039:

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 27218
Vs: Tänään 70
« Vastaus #78 : 18.09.19 - klo:14:06 »
Tänään koin nuorekasta piristystä kahteen kertaan.
 
Aamupuuron jälkeen kävimme Lotan kanssa hänen läksyjen kimppuun. Oli uskonnosta, äidinkielestä ja englannista tehtäviä jossa koin olevani vähän apuna ja kannustimena.

Uskontoläksy oli Hyvistä ominaisuuksista ja teoista. Sivuilla oli pitkä pyykkinarullinen T-paitoja erilaisin tekstein ja niistä piti valita kolme itselleen ominta. Oli kiva huomata että olimme samaa mieltä toinen toistemme laadusta.

Äikkään Lotta kirjoitti pienen aineen ( vai onko se essee nelosluokallakin ). Lotta oli lukenut lehdestä auton alle jääneestä siili-emosta ja sen myöhemmin löytyneistä seitsemästä poikasesta.

Enkussa oli sanaristikko josta piti hakea ympäröiden sanat suomalaisille vastikkeille.

...

Äsken piipahdin kävelylenkin päätteeksi S-marketissa ja tapasin ystävän kuudenkyymenen vuoden takaa. Hän on ent. palomies, myös veljeni kaveri, ja viime tapaamisesta oli 24 vuotta.
Syöpää hänkin sairasti, mutta yhtä reippaalta vaikutti kuin ammoin mäkimiehenä ollessaan.

Lapsuus ja nuoruus nousivat pintaan !

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15279
Vs: Tänään 70
« Vastaus #79 : 20.09.19 - klo:10:29 »
Ajelemme viemään metallia Vaalan roskikseen. Eilen kävimme viemässä pojalle jääkaapin ja pienen pakastimen, koska hänen vastaavan laitteen jääkaappi oli mennyt rikki. Toimme myös pensasroskia kuormassa. Pikku hiljaa pojan tontti autioituu  :003:. Kiirettä ei ole, koska asema on avoinna klo 1800:aan.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
Vs: Tänään 70
« Vastaus #80 : 20.09.19 - klo:16:06 »
Terassille laitettiin lasiseinä sille kohdin, millä muilla on parvekkeen seinä lasituksineen. Melkein valmistui. Jotain osia jäi pojilta verstaalle, eli toivottavasti maanantaina on valmis. 

Kämpän hintaa kävi samalla arvioimassa Huoneistokeskuksesta ihminen. 

Vanhukset menivät niin kierroksille että mietin, tommosiako ne oli murrosiässä. 
Kun ne on niiin vanhoja niin kyllä se muutto nyt jäi. Kyllä siitä jää ikävä tutina jos ne kuolee siihen järkytykseen. Kyllä sen ymmärtää.  Jos itse on asunut puutalossa, ehkä vielä semmosessa jossa oli yhteistupa ja neljä kamaria, vanha puutalo merkitsee vanhaa puutaloa.  /

Vähän hupaisaa tämä on, kun asuntoja olen ihan tyynen tyytyväisenä ostanu ja myyny tähän saakka, en vain voi semmosta kuprua niille tehdä että tulevat kadul vastaan, ne kysyy hyvä laps(!n) mikset kertonu että tulet käymään, sanoisin että asustan täällä, niissä satavuotisissa kun tykkään vanhasta.  Niissä niin,  missä voi kasvattaa marjoja.   
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Pyryharakka

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4842
Vs: Tänään 70
« Vastaus #81 : 21.09.19 - klo:20:02 »
Tänään on tullut harjoitettua varsinaista vaihtotaloutta.  :icon_cool:  Olin paistamassa ruisleipää ja ruokaa laittamassa, kun naapurikylän Jorma tuli tarjoamaan muikkuja. No, miullehan kelpas. Tosin niitä oli liikaa. Jormalla kädet aivan kohmeessa. Valitteli, että nivelissä on tulehdusta.
No, mie uunista kuuman ruisleivän pistin paperipussiin ja sanoin, että lämmittelehän tuolla niitä hyppysiäs ja kotiin terveisiä.
Perkasin muikut jääkaappiin ja tuumin, että siinä on liian iso satsi meille. Soitin naapurin Ellulle. Kelpaa. Otin puolet muikuista pussiin, kylmälaukkuun ja naapuriin. Siellä pihalla Ellun kanat potpottivat minut tervetulleeksi. Kun vein muikkupussin, sain kotiin tuomisiksi kotelollisen kananmunia.  :023:

Siis yhdellä ruisleivällä sain huomiseksi paistomuikut ja 10 kananmunaa. Ei huono kauppa.  :002:
Pyryharakka

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
Vs: Tänään 70
« Vastaus #82 : 22.09.19 - klo:00:20 »
Nyt kun meidän 1-4 on varsin varttuneita on hauska seurata mitä Lotta ja Martta kehittelee kasvaessaan.  Tuntuu käsittämättömältä, että Lotta voi olla jo koulussa.  Sehän vasta syntyi.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 27218
Vs: Tänään 70
« Vastaus #83 : 22.09.19 - klo:08:05 »
Tänään menemme kirkkoon ja iltapäivällä on kummitytön synttärit. Unohdin eilen kauppareisulla lahjan hänelle. Kirkosta palatessa käyn jotakin Prismasta.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15279
Vs: Tänään 70
« Vastaus #84 : 26.09.19 - klo:14:59 »
Olimme ahkerina, niin saimme uuden mansikkapenkin tehdyksi 30 m. Taitaa olla nyt yli 300 m mansikkaa. On siinä Kaariinalle ensi kesäksi hommaa. Minua huoletti, kun ei ollut kunnollista apulantaa laitettavaksi muovin alle. Jotakin punaista litkua löytyi, sellaista mitataan korkilla kukkapurkkiin. Minulla olisi holeammat mitat suoraan MTK:n sivuilta. Kahmalokaupalla,, lokaupalla. Minähän olenkin traktoristi, että substanssityössä pyörin Kaarinalle haittona.

Kivaa on, kun sain tulla pirttiin.

Poissa Rajan poika

 • Päättää jatkaa matkaansa Sotkamoon
 • Viestejä: 423
Vs: Tänään 70
« Vastaus #85 : 28.09.19 - klo:18:54 »
Näläkäpäivähommia torstaina, eilen ja tännään. Keräämässä ja toimistollakin. Eilen poikkeustilanne kun tuli aurinkoisella kaupan seinustalla kuuma ja piti takki heittää pois. Yleensä ei oo tarvinnut hikoilla, päin vastoin.

Poissa Pyryharakka

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4842
Vs: Tänään 70
« Vastaus #86 : 29.09.19 - klo:19:25 »
Tänään kaselimme telkkarista messua på svenska, Porvoosta. Iltapäivällä mentiin omaan kirkkoon kuuntelemaan sangen upeaa Karelia-puhallinorkesterin konserttia: Suloisessa suomessamme.
Ohjelmisto: Jääkärien marssi, Mendelssohnin Sinfonia nro 5 "Uskonpuhdistus" osa 4 Finale, Schubertin Ave Maria, Ennio Morriconen Gabriel's Oboe, Albinonin Adagio, Timo Fosströmin Samalla matkalla -alkusoitto virteen 490 (joka laulettiin yhteislauluna), Ulrich Röver, Michael Korb Highland Cathedral, John Stevens Benediction, Jacob de Haan Adagio, Leonard Cohenin Hallelujah ja Karjalaisten laulu yhteislauluna. Kiitoskappaleena Suomalainen rukous.

Meidän kirkossa on hyvä akustiikka. Orkesterin johtaja Heino Koisitinen totesi, että ennen osattiin rakentaa kirkkoja.  :023:
Pyryharakka

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15279
Vs: Tänään 70
« Vastaus #87 : 30.09.19 - klo:14:01 »
Olin pyromaanihommissa ja poltin lustepellon roskaläjän. Kyllä sai keesiumit kenkää, sillä liekit löivät uljaasti taivoa kohti. Havaattin, että tuuli oli pääetelässä tuuliviirini liinaharjahepan pään mukaan eli savut menisivät ei-kenenkään maalle. Minullehan tuli kiire lymytä kätkölleni tekemään polttococtaili, hakemaan tikut pirtistä ja sitten rientää polttopaikalle. Olin niin täpinöissäni, että meni kolme tikkua turhaan. Europa hölzerien raapaisupinnassa on kitkapisteitä liian harvassa ja rikkipään liimaus on pehmyttä. Ennenvanhaan vasaralla lyödessä rikkipäätä alasimen päällä, niin heti kimahti. Nyt saa kaksi kertaa lyödä lekallakin, niin vähän tussahtaa. Konstaapeli Eino A Kleimola minua kovisteli poikosena tussarointihommistani. Hän oli kunnon mies, sodat käynyt ja piti neljänneksen Alahärmää herran nuhteessa.
Palaan substannsiasiaan eli roskien polttoon. En voinut mennä kymmentä metriä lähemmäksi paloa kovimman tulen aikana. Ruoho oli märkää, joten ei pelkoa tulen leviämisestä. Uudet lasinikin kävin varmuuden vuoksi vaihtamassa vanhoihin. Siellä on laaja alue punahehkuista hiiltä. Minä vain odottelen palon hiipumista ja sitä tehen työntelen hiiliä kasaan. Huomenna johonkin aikaan ei taida haikuakaan näkyä, riippuu siitä, että moneenko kertaan lapiolla hiilet "rullaan" uuteen paikkaan. Tämä homma nopeuttaa polttamista.

Poissa vn

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19789
Vs: Tänään 70
« Vastaus #88 : 30.09.19 - klo:16:17 »
Europa hölzerien raapaisupinnassa on kitkapisteitä liian harvassa ja rikkipään liimaus on pehmyttä. Ennenvanhaan vasaralla lyödessä rikkipäätä alasimen päällä, niin heti kimahti. Nyt saa kaksi kertaa lyödä lekallakin, niin vähän tussahtaa.

No nyt mää ymmärrän miksi tulitikun sytyttäminen on niin vaikeaa, sen harvan kerran kun sitä hommaa teen. Luulin että vika on minussa, mutta ehkei sittenkään.

 :icon_biggrin: :039:

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 27218
Vs: Tänään 70
« Vastaus #89 : 30.09.19 - klo:19:19 »
Ruokin 'äidittömiä'. Martta käväisi jo aamupuurolla mutta kiire oli kouluun kun kello oli 8.49 kun meille tuli ja koulun kello soi 9.05. Hilpasemalla tästä ehtii viidessä minuutissa.

Neljäksi koko kolmikko tuli sopalle. Samalla isi auttoi pienempää läksyssä ja yhdessä katsoimme alun kilpailut Dohassa.

Kokkasin myös perheen koiralle kassin pohjalle unohtuneesta jauhelihasta riisi-ohra-lihapuuron.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)