Kirjoittaja Aihe: MITÄ HALUAISIT KYSYÄ ARKKIPIISPALTA KUN SAISIT SIIHEN MAHDOLLISUUDEN?  (Luettu 562 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pappako

 • Valoa vaikk' en näekään...
 • Viestejä: 78
Tervehdys kaikille Körttifoorumin väelle! :)

Toisinaan meidän syntisten matkatessa maailman turuilla ja arkisia askareita hoidellessamme saattaa mieleemme viritä kysymyksiä vaikkapa itselleen korkeimmalle Kirkkomme Johtajista eli Arkkipiispalle. :icon_eek:

No onhan toki arveltavaa ettei hänellä ehkä ole aikaa vastailla kaikille kyselijöille tai edes tarvettakaan huomioida yksittäisten ihmisten kyselyitä. >:(

 Mieleeni johtui kuitenkin ajatus, että josko me Körttifoorumilaiset voisimme tutkistella sydämiämme ja sitä hengellistä hallitusta joka on asetettu maallisen vallan edelle..., ja sitten vaikkapa yhteisestä neuvosta ja Rukouksen voimalla asettaisimme hänelle kysymyksen ja toisenkin ....??? Aikanaan kun Körttiläisyyden alkuaikoina Sanankuulijat totesivat opissa ja totuudessa havaitun epäaitoutta ja Raamatunkin vastaista opetusta sai tämä Kirkon sisäinen Protestiliike aikaan sen että uskonuudistajat ja opinmuokkaajat joutuivat kysymään itseltään julistuksensa perään ja sen aiheuttavan tarvetta parannuksen tekemiseen. Körttiläisyyden herätysliikkeen merkitys oli vahvaa ja Oikeaoppiseen Jumalan Sanaan sidottu, josta ei haluttu poiketa missään muodossa, mentiinpä joskus niinkin pitkälle että jos sanansaarnaajan puhe ei kuulijoita miellyttänyt niin aloitettiin veisaamaan virsi ja kesken lauseen sai sananpalvelija poistua naama punaisena puhumasta...No tuollaistakin on edesmenneillä tapahtunut....

Kun nyt tässä muistelemmekin mennyttä Körttiläisyyttä ja sen alkuaikojakin ja Historiaa niin tämän aiheen tarkoituksena olisi asettaa Arkkipiispallemme kysymys / kysymyksiä Körttiläisyyden hengessä ja nykymuodossaan. :icon_lol: :icon_rolleyes: :kahvi:

 Voisipa olla hyväkin jos saisimme hänet edes lukaisemaan osan kysymyksistä joita hänelle esittäisimme... :039:.

Kysymykseni on tällä hetkellä seuraavanlainen, johon en häneltä odota vastausta, mutta silti rohkenen sitä kysyä.... :107:

Herra Korkeasti Kunnioitettu Arkkipiispamme:" MITEN TÄSSÄ AJASSA JA TULEVAISUUDESSA KIRKOLLINEN TYÖ JA OPPI SEKÄ SAKRAMENTIT TULEE OIKEIN TOIMITTAA?"  Kuka tätä kaikkea nykymenoa oikeasti Johtaa? :eusa_angel: :-\ :) :'( >:( :kahvi: :icon_rolleyes: :icon_lol:

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
Sen verran menoa seuraan kun on lähempää FB- kavereina,  ettei juuri muuta siellä kirkon kermapuolella kyselläkään.  Joskus ol n ärtyneenä ajatellut että jos rupeisitten toimeen ennemmin ja hautoisitte keskenänne vähän vähemmän aikaa.  Tänäänkin on aika.

En osaa surra pappien mahd.  vasemmistolaisuutta, se on varsin kaukana marxismi- leninismi kiihkoateismista. Kuten tämän päivän punaviherpiipertäjät. Olkaa levollisella mielellä.
Kokenut kaikki tietää, mutta onhan se niinkin että hullu kaiken kokee.

Enemmän minua kyrsii se vimma ” saada kirkko täyteen”.  Täällä on temppumessua temppupapin ja temppukanttorin johdolla, sirkusmessua, metelimessua...  Jos on tavoitteena saada jokin rakennus täyteen, niin Ed Sheehan sinne vaan.  Saadaan kirjoittaa, että oli kirkko täynnä nuoria. 


Joskus unohtuu että herätys ei ole ihmisestä.
« Viimeksi muokattu: 31.08.19 - klo:04:57 kirjoittanut Leena »
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
Paavi Franciscus muuten rukoilee hyvin ahkerasti, ja tavallisesti eläköityneen Benedictus monennenko seurassa jos tuo vielä elää.  Oletan että kyllä, mutta siis siinä kaksi miestä rukoilee.

Mitenkäs me? Suomen puolesta vaikka.

Vastaus saattaa tietysti yllättää, mutta onko se pyytäjän syytä en tiedä. Enkä oikein terveydellisistä syistä hullaantunut ajatuksesta järjestää kirkkokaljat, vaikka epäilemättä keräisi kansaa tavaksi tullessaan.  Ehkä nipotan suotta.
« Viimeksi muokattu: 31.08.19 - klo:05:08 kirjoittanut Leena »
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4781
Mieleeni ei tule yhtään kysymystä, mitä haluaisin kysyä arkkipiispalta. Siis sellaista että asia oikeasti kiinnostaa minua ja uskoisin arkkipiispan osaavan vastata. Muita on turha kysyä.

Lukiossa ollessani siellä vieraili silloinen luterilainen Kuopion hiippakunnan piispa, häneltä kysyin eräästä opillisesta kysymyksestä silloin. En muista mitä vastasi.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 27690
En minäkään keksi mitä voisin Tapio Luomalta kysyä, hän on minulle aivan vieras. Kaunis ääni hänellä todellakin on, sitä kelpaa kuunnella.

Kari Mäkiseltä olisin kysynyt kirjoista. Olli Jalonen on myös hänen mielikirjailijoitaan, ja luulisin myös Joel Haahtelan olevan. Niistä jotakin kysyisin.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
En ole piispoja haastattanut, mutta tarkkaan kuuntelin, kun pääsin kuulemaan evp  piispa Eero Huovista ja jo siksi kannatti maksaa itsensä kipeäksi niistä matkoista.  Eli roikuin säännöllisesti niin lähellä että kuulin puheensa. Juttunsa kanssa.

Parhaiten muistan kuitenkin hänen huumoripläjäyksensä katolisen kirkon ja meidän ekumeniasta. Hän painelee siellä ehtoolliselle, ellei satu kulkemaan piispan paidassa,  kuultuaan kerran, että ehtona on ” ankara, ahdistava synnintunto” jos on siis akuutti hätä eikä luterilaista nyt vain paikan päällä.  Se on kuule minulla jokapäiväinen tila, hän oli sanonut ja meni kanssa. Tuo kyllä lohdutti, sillä ei hän edes vitsiä laskenut ilman todellisuuspohjaa. 


Onhan se niin, että siitä kun ” yhteinen julistus vanhurskauttamisesta” saatiin, tultiin hyvin lähelle, en sitten tiedä pitääkö virkateologia nähdä niin tolkuttoman estävänä että ei mikään käy...   Se vanhempi kiista, kuin ikinä mikään naisten pääsy pappisvirkaan.

Kerran oli violetissa paidassa ja menee Pietarinkirkossa messuun. Silloinhan osoitetaan, että ei ole communioon oikeutettu asettamalla oikea käsi vasemman olkapäälle, silloin messun toimittaja kohottaa maljaa siunaten sillä. No tulee piispan vuoro ja hän toimii kuten pitäisi tietää.  Vastarannan kollega huitoo että pois, pois, kun tunnistaa asun. No johan nyt hyvä mies, siunaa siinä, Huovinen sanoo mutta kai yhteisellä kielellä.

Saarnoista olisi kannattanut kirjoittaa heti muistiinpanot. Ehkä ne antoivat vähäsen apulantaa tälle ei niin kukoistavalle uskolle.
« Viimeksi muokattu: 31.08.19 - klo:21:05 kirjoittanut Leena »
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
Taisi olka vähän härskimpi se kielenkäyttö, mutta kun en varmuudella muista, niin menköön kauniimmin. Italiaksi oppii kyllä kiroilemaankin... 
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.