Kirjoittaja Aihe: Kotikokki IV  (Luettu 6471 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4503
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #30 : 23.05.19 - klo:21:47 »
Tänään iltapalana savustettuja sorvia.
Pyryharakka

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15506
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #31 : 24.05.19 - klo:07:10 »
Revolverisorviako?  :003:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26021
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #32 : 25.05.19 - klo:15:40 »
Leivoin perunapiirakoita kun Martta tuli yökylään.
Ja ne aika vauhdilla myös Matille. Itse söin puolikkaan. Ei ne pahoja ole joskaan eivät sellaisia mitä äiti osasi tehdä. Perunat ehkä olivat väärää sorttia.

Perunat loppuivatkin, paitsi pakasteessa olevat puolivalmisteet. Niillä pärjään uomisen kun hirvipaistin sivuun pitää aina olla pottua.

Teimme myös amerikkalaista kaalisalaattia mehustumaan. On sitä jo maistettukin. Tuli liikaa suolaa. Olenkohan rakastunut ? :icon_rolleyes:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26021
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #33 : 27.05.19 - klo:13:33 »
Kohta tulee jälkikasvua kahville ja kaakaolle. Paistoin pottumuusin tähteestä perunapiirakat. Kuori-tahdas on nopea sotkea. Kun panin piirakat kuumaan uuniin otin lehtitaikinan ja savulohta ja laiton samoille lämpimille lohipasteijoita.

Sitten kun on kahviteltu opetan Lotalle Homperskojen teon.  :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26021
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #34 : 04.06.19 - klo:11:35 »
Laitoin ruisleipätaikinan juuren tekeytymään. Haluan kokeilla onnistunko tekemään leipää yleiskoneella.

https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/ruisleivan-juuri-ja-muut-raaka-aineet-1759

Tänään meillä syödään hernekeittoa tuoreista vihreistä herneistä, salottisipulista, lihaliemestä ja kermasta tehtynä. Persilaa kasvaa omalla parvekkeella.

Reseptejä on paljon , sekä kylmiä että lämpimiä.

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Annikka

  • Koukkaa Jyväskylän pajan kautta
  • Viestejä: 324
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #35 : 04.06.19 - klo:18:28 »
Hyvää pikaruokaa: salaatin lehtiä, tomaattia, keitettyjä kananmunia - nämä kaikki pilkottuna ja kastikkeeksi sekaan Felixin perinteistä salaattikastiketta pullosta ja sekoitetaan kahdella ruokalusikalla, siis lusikka kumpaankin kauniiseen käteen.
Kaveriksi paistetaan uunissa Atrian Vilhelmi perinteistä makkarapötköä tai Vilhelmi goudajuustomakkaraa.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26021
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #36 : 11.06.19 - klo:16:09 »
Laitoin muikkuruukun. Vuorotellen perattuja muikkuja, kerroksittain suolaa ja mausteita,  sekä yrtti-tomattipyreetä . Väliin ripottelin hiukan sipulia ja tilliä. Päälle tilkka öljyä ja punaviinietikkaa ja juustoraastetta.

Nyt on kaksi ruislimppua kohoamassa. Paistan ne iltaviileällä ja jätän yöksi liinan alle pehmiämään. Aamulla maistetaan.

Näillä helteillä olen välipalaksi tai iltajuomaksi pyöräytellyt blenderissä smootiet, milloin mistäkin aineksitä. Valioon kuuluvat banaani, jugurtti ja kivennäisvesi. Olen tehnyt vihreitä, punaisia ja oransseja juoma-ruokia.

Yrttiruukkuni saavat kyytiä. Persiljaa ja tilliä olen jo uusinutkin.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa donpate

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1341
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #37 : 13.06.19 - klo:01:30 »
Taas mennyt pari kuukautta, ehkä jopa vuotta, ihan roskaruualla. Ei vaan jaksa panostaa safkaan, osaamista löytyy jonkin verran, mut kiinnostusta ei. Lähikorttelit on pullollaan pikku mestoja mistä saa niin halvalla jotain mättöä, että vaatii ponnistusta duunaa jotain ite.
Se tietty näkyy painonhallinnassa, tarttis saada ryhtiä elämään, ennenku hartiat on kapeemmat ku hanuri  :109:.

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 13902
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #38 : 13.06.19 - klo:07:59 »
^
Ei hätää, sillä henkselit voi laittaa ristiin, jopa edestä ja takaa :003: :039:

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4503
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #39 : 13.06.19 - klo:21:20 »
Lähikorttelit on pullollaan pikku mestoja mistä saa niin halvalla jotain mättöä, että vaatii ponnistusta duunaa jotain ite.
Se tietty näkyy painonhallinnassa, tarttis saada ryhtiä elämään, ennenku hartiat on kapeemmat ku hanuri  :109:.

 :icon_lol:  :icon_lol:  :109: Miun sukunimi on Mättö.  :109:   :003:  Eikä miullakaan ole painonhallinta ihan hanskassa, vaikka en hirveästi mättöä syökkään. Etupäässä rustaan ruokaa ihan alku raaka-aineista ja silleen.  :003:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26021
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #40 : 21.06.19 - klo:09:32 »
Meillä on tapana tehdä eräät ruoat ym. aina yhdessä.
Niitä ovat : sienten perkuu ja suolaus,  marjojen puhdistus ja pakastus, salaatit , kuten jouluna rosolli ja juhannuksena tai muulloinkin katkarapu-simpukkasalaati.

Matti kuorii  ja silppuaa, sekä sekoittelee valmiit ainekset.  Minä sekoitan salaattikastikkeen ja ohjeistan .

Tännän ensin teimme viikkosiivouksen. Sitten minä vaihdoin valkoisen liinan pöytään.
Salaatti tekeytyy pari tuntia jääkaapissa. Sillä aikaa Matti voisi ( voisiko ) hakea kimpun koivun oksia. Tuoksun vuoksi, juhannustuoksun.

Minun ruisleipäni ovat olleet hyvän makuisia, mutta rakenne on vielä hakusessa.
Eilen otin viimeisen juuren jääkaapista, se haisi tenulta. Lisäsin siihen lämmintä vettä ja jauhoja, aamulla keittiössä oli selvä 'kotipolttoisen' haju. Se erä meni wc-pönttöön, mutta uusi on jo tulossa. Nyt otin Oululaisen Reissumihestä siemenen.

Ruokaisaa Juhannusta, ystävät !

                             
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4313
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #41 : 22.06.19 - klo:17:09 »
Missähän ketjussa oli taannoinen haukireseptini? Olisi tarpeen. Poistin mökkirannasta yhden hauen, jotta uskalletaan uimaan. (Piti mennä kalaan, mutta reissu loppui lyhyeen kun heti 1. heitolla tärppäsi, vene vasta kymmenen metrin päässä rannasta.)
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26021
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #42 : 22.06.19 - klo:19:17 »
Kyllä se Kotikokki-keskusteluissa oli, viime elokuulta.

142
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki III
« : 05.08.18 - klo:00:34 »
Tiukanperän hauki

Otetaan reilun kilon hauki, perataan ja fileoidaan huolellisesti niin ettei pinnan lima pääse kosketuksiin nahkan kanssa. Kun kissa on kyllästynyt syömään haukea ja fileet ovat lepäilleet jääkaapissa pari vuorokautta, valmistetaan loput ihmisille: Kaavitaan paistokasariin oivariinirasian loput, aika köntsä siitä tuleekin, annetaan sulaa, pistetään fileet kypsymään miedolle lämmölle. Silputaan sekaan nahistunut tillinjämä ja hieman ruohosipulia (ei paljoa). Lisätään vettä niin että fileet eivät peity (ei tämä mikään soppa ole!) ja karkeaa suolaa niin että maistuu ja terveysviranomainen on huolissaan, sekä hyppysellinen jauhettua valkopippuria. Kansi päälle ja lisätään vielä ison tomaatinpuolikkaan hedelmäliha kuutioituna (huom. ei niitä liukkaita siemenlöllöjä vaan vain si kiinteä osa. Löllöt voi hörpätä suuhunsa. Kuutiointi käy hyvin tylsällä veitsellä niin että tomaatin kuori on kämmentä vasten.) Annetaan hautua parikymmentä minuuttia. Kala on nyt rasvainen ja mehevä, vesi melkein haihtunut. Nautitaan vaalean leivän kera (sillä voi kaapia loput maustuneet voit lautaseltaan ja kattilasta, niin tulee esitiskattua samalla).

Ohjeen nimi ei viittaa siihen, millaisen takaliston ruokaa nauttimalla voisi itselleen kehittää, vaan kokkauspaikkaan ja oikeastaan myös hauen ottopaikkaan. Jostakin syystä tänä kesänä on tullut erityisesti haukia. Sattui olemaan nuo yllämainitut ainekset ja niillä saikin hauesta yllättävän maittavaa.


jos tätä tarkoitit.

Kävin läpi profiilista Näytä keskustelut näytön. Onneksi sinä et kirjoita yhtä vuolaasti kuin eräät... :icon_rolleyes:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4313
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #43 : 22.06.19 - klo:19:23 »
Joo kiitos, tuo se oli. Olisi kaikki tarveaineetkin. Myös kissa, jolle kalaa pitää ensin tarjota. Tänään on kyllä sillipäivä.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4503
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #44 : 24.06.19 - klo:20:36 »
Oli mukava lukea, että Riitta-mummin leivänteko on lähtenyt rullaamaan.
Ajattelin tuota juurta. Minulla se on tuossa puisessa leipätiinussa. Sitä ei siis pestä. Kaavin siitä taikinan tarkkaan ja annan astian kuivua kunnolla sisällä enne aittaan vientiä. Juuri pysyy siis puuastian seinissä ja raoissa.
Ajattelin, että pienemmän taikina-astian, teräksisen tai muovisen, kanssa voisi varmaan kokeilla, että ottaisi vähän taikinaa. Levittäsi sen ohuelti vaikka leivinpaperin päälle ja kuivattaisi sen ihan kuivaksi. Sitten säilyttäisi sitä vaikka paperipussissa, kuivassa kaapissa. Sitten uutta leipää aloittaessa, liottaisi lämpimään veteen ja lisäisi ruisjauhoja. Luulisi toimivan samoin, kuin puutiinussa.
Pyryharakka