Kirjoittaja Aihe: Herättäjän kirjakauppa lopettaa toimintansa!  (Luettu 2420 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kalistaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2217
Vs: Herättäjän kirjakauppa lopettaa toimintansa!
« Vastaus #45 : 23.02.19 - klo:17:57 »
Nyt avasit ajatuksiasi enemmän, ja alan ymmärtää ikävääsi.

Onko myös kuulunut viestiä että hiippakunnan tulisi siirtyä Vaasaan, vai olenko nähnyt unta.

Nyt sitten mietin kuinka Malmivaarojen ja muiden pappien ansiota oli että hiippakunta tuli aikoinaan Lapualle, mutta Kuopion hiippakunta ei mennyt Nilsiään.

Milloin ja millä perustein hiippakunnat muodostettiin ?
Täällä Lahdessa vastustetaan Mikkelin hiippakuntaan siirtoa.

Piispa Peura muutti siis jo Seinäjoelle. Hänelle eivät kelvanneet lapualaisten taloehdotukset.  Hiippakunnan keskeispaikaksi on muutama vuosi sitten ääneen ehdotettu Jyväskylää - ja kyllä Seinäjoki on myös esillä ollut. Ja siellähän piispa Peura esikuntineen nykyään neuvoa pitää. Tuosta olen jo muutamaan otteeseen eri paikkoihin kirjoittanut, että Seinäjoelle kuuluu Tangomarkkinat, ja Lapualle hiippakunta.

Lapuan keskeispaikaksi- hiippakunta - tuloon vaikutti alueen vahva uskonnollinen menneisyys. Puolustusministeri Kustaa Tiitu oli avainasemassa kun Lapua sai hiippakuntapaikkakunnan aseman. Moni tosin puhui tuolloin poliittisesta pelistä ja muistutti Kustaa Tiitun syvästä ystävyydestä Kekkoseen. Valitettavan vähäistä oli tuolloisten "arvelijoiden" tosiasiallinen tieto historiasta ja perinteestä: Tiitun talossa Lapuan Liuhtarissa pidettiin herännäisseuroja, siis heränneiden kokoontumisia virsineen ja puheineen, jo 1840-luvulla( ! ) .

Eli näen tässä nyt monia samanaikaisia virtauksia - ja toivon totisesti ettei lapsi mene pesuveden mukana. :kahvi:

Poissa Mauno

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 695
Vs: Herättäjän kirjakauppa lopettaa toimintansa!
« Vastaus #46 : 11.05.19 - klo:15:50 »
Herättäjän Kirjakauppa Kosolan talossa on lopetettu. Talo on myyty perinteistä pohjalaista hirsitaloasumista kunnioittavalle taholle, jolla on tavoitteena kunnostaa talo.
Herättäjä-Yhdistyksen pääkonttori pysyy Lapualla. Sieltä ja nettikaupasta saa edelleen ostaa Herättäjä-Yhdistyksen kustannustuotteita.
Päämaja siirtyy Lapuan opiston tiloihin vuokralle reilun puoli kilometriä etelän suuntaan.