Kirjoittaja Aihe: Onko Suomen kirkko siirtynyt moralismiin?  (Luettu 12194 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 13481
Vs: Onko Suomen kirkko siirtynyt moralismiin?
« Vastaus #30 : 24.06.19 - klo:21:19 »
Kahden maan kansalaisuus viehättää minua sitä enemmän mitä vanhemmaksi tulen. Pesäeroa maailman kanssa en ole tehnyt hengellisessä mielessä, enemmän siksi, kun minua on ruhjottu riittävästi, niin ei uskalla joka paikkaan mennä. Rauhoittumiseen on ollut aikaa. Kaikenlainen oma suunsoitto on tullut vaivaksikin asti.

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10105
Vs: Onko Suomen kirkko siirtynyt moralismiin?
« Vastaus #31 : 24.06.19 - klo:22:49 »
Muistan nuoruudesta, miten seurakuntanuorten kesken ruvettiin pähkäilemään saako ihminen ylipäänsä tehdä hyvää... Vaarana kun olisi lähinnä körttikielellä omavoimaisuus.

Se oli outo johtopäätös. Kai nyt saa hyvää tehdä, vaikka sillä ei Jumalan armon kanssa olisi mitään tekoa.
............

Tultiin kertaalleen herättäjäjuhlilta ja matka oli pitkä niin joku innostui pitämään matkaseurat. Muistan puheen Raamatusta. Kuinka joku innostuu lahjapaperista enemmän kuin sisällöstä.


Sen muistan, ja jäi sana mieleeni kun mietin kirjavia määräyksiä pään peittämisestä, hiusten pituudesta, seksuaalisen suuntauksen vaihtamisesta,  kun homo ei sitä ole vaihtanut, ja muuan Jeesuksen sanaa rikkaalle nuorukaiselle: Pidä käskyt. Ja kun tämä oli sujunut alusta saakka, mene, myy kaikki, lahjoita rahat köyhille, tule sitten ja seuraa minua.
......................
Tästä käytiin joku kotikeskustelu, ja vanhukset oli mieltä, että siinä oli sen nuorukaisen arka paikka.

Kun taas itselleni on ollut joskus se gal. kirjeen puhe kielestä, joka meissä on vääryyden maailma, pieni tuli joka sytyttää suuren metsän.

Luulen, että moraalista, siis oikeasta ja väärästä saisi saarnata.  Eikö joskus sanottu, jotta saisi tulla lakia ja evankeliumia.... Jotta ihminen huomaa, mistä hänet on armahdettu, mikä on annettu anteeksi.

.."...........

Ja ihan johdonmukaisesti kerrotaan vertaus kahdesta palvelijasta joka saa anteeksi suuren velan, ja käy oitis toisen palvelijan kimppuun jostain pikkuvipistä.


Puhuukohan Raamattu itse kelleen sen mukaan, mikä on tarpeen...  Samoin seurapuhe, saarna, hyvä kirja.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15215
Vs: Onko Suomen kirkko siirtynyt moralismiin?
« Vastaus #32 : 27.06.19 - klo:08:49 »
Puhuukohan Raamattu itse kelleen sen mukaan, mikä on tarpeen...  Samoin seurapuhe, saarna, hyvä kirja.

Viisas tätini käytti sanontaa 'on kirkastunut'. Raamatusta tai saarnasta kirkastuu itse kullekin mitä kenellekin. Eiköhän se ole Pyhän Hengen työtä.