Kirjoittaja Aihe: Ruotsin vaalit 2018  (Luettu 1054 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 14612
Ruotsin vaalit 2018
« : 09.09.18 - klo:17:15 »
Avasin uuden ketjun, koska asia on Ruotsissa vielä edessäpäin päätettävänä uudestaan mitä todennäköisimmin.
Siis yhdessä vaalipaikassa ei ollut kahteen tuntiin saatavilla kaikkien äänestettävänä olevien puolueiden vaalilippuja. Puuttui yhden puolueen äänestämismahdollisuus. Kyseessä tietysti, niin saanen kirjoittaa, oli ruotsidemokraattien liput. Unohdus, varkaus, tarkoituksellinen vai tahaton lippujen piiloittelu. Näihin asioihin olisi löydyttävä vastaus. Olen sitä mieltä, että jos meillä näin kävisi vastaavassa laajuudessa ja joku tekisi valituksen, niin se menisi läpi ja tulisi järjestää kunnassa uudet vaalit.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 14612
Vs: Ruotsin vaalit 2018
« Vastaus #1 : 09.09.18 - klo:17:28 »
Kullakin puolueella on omanvärinen vaalilippu, mikä otetaan pöydältä kaiken kansan nähden ja viedään äänestyskoppiin ja tehdään ao merkinnät ja sitten tuodaan valvojalle, jonka jälkeen pudotus vaaliuurnaan. Vaalisalaisuutta ei oikein ole. Kirjoitan, että onpa yleisten, yhtäläisten ja salaisten vaalien irvikuva. Joku ottaakin monen puolueen lippuja mukaansa salaamistarkoituksessa.
Ymmärrän tämän tapahtuneen sinä aikana, kun sosi-alidemokraateilla oli ylivalta maassa ja tällä tavoin pääsi pääpuolue valvomaan vaalikarjaa.

Poissa Viisveisaaja

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 6169
Vs: Ruotsin vaalit 2018
« Vastaus #2 : 09.09.18 - klo:18:29 »

Johan on ruottissa tiukat paikat.

En itse ole lukenut mistä herra 1944 kirjoittaa, niin en osaa siihen ottaa kantaa, mutta noin yleisesti ruotsidemokraatit ( hassu nimi oikeistopuolueelle, vähän kuin Venäjällä liberaalidemokraatit, jotka olivat kaikista dokmaattisimpia ja liberaalisuutta ei ollenkaan )
Niin ne ruottidemokraatit varmaan saa ääniä ja sitten alkaa se diskuteeraaminen. Onko arvot koventuneet maassamme ja mihin vie tämä radikaali oikeisto ja miksi vihaamme maahanmuuttajia, vaikka he ovat tuonneet Ruotsiin lisää rahaa ja talous pyörii hyvin paljolti heidän takia, kun he tekevät likaiset ja raskaat työt.
Avaruusolentojen tutkija.
Ufologi.

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4477
Vs: Ruotsin vaalit 2018
« Vastaus #3 : 09.09.18 - klo:19:51 »
Siis yhdessä vaalipaikassa ei ollut kahteen tuntiin saatavilla kaikkien äänestettävänä olevien puolueiden vaalilippuja. Puuttui yhden puolueen äänestämismahdollisuus. Kyseessä tietysti, niin saanen kirjoittaa, oli ruotsidemokraattien liput. Unohdus, varkaus, tarkoituksellinen vai tahaton lippujen piiloittelu. Näihin asioihin olisi löydyttävä vastaus.

Haluaisin ensin vastauksen siihen, kuka ne liput sinne toimittaa? Onko jokainen puolue siitä itse vastuussa, vai onko jokin keskitetty toimitusjärjestelmä?

Minulle tuli ihan uutena tietona, että Ruotsissa vaalit järjestetään tuolla tapaa. Että sitä siis joutuu kaikille paikallaolijoille näyttämään, mitä puoluetta äänestää? Vähän toista kuin meikäläinen vaalisalaisuus!
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 14612
Vs: Ruotsin vaalit 2018
« Vastaus #4 : 09.09.18 - klo:20:55 »
^
En osaa kysymykseesi vastata. Tv:ssa näytettiin iltasella niitä eri puolueiden lippuja. Minusta palaneen käry jotenkin haisee. Toisessa kirjoituksessani toin kantani selkeästi ilmi, että vaalisalaisuus on oudonpuoleinen.

Mutta ei tämä nyt paha tilanne ole siihen nähden, minkä kuulin aikoinaan vaalitarkkailijana ollessani B&H:ssa. Siellä yleisenä vitsinä kiersi tarina Albanian edellisistä vaaleista: yhdellä vaalipaikalla virkailijat, yhdestä puolueesta, olivat täyttäneet äänestäjien liput ennakkoon. Kun vaaliaika tuli, äänestäjille sanottiin "te saatte mennä kotiin, tämä äänestyspaikka on ja äänestänyt". Tällaisten tapausten vuoksi OSCE suomeksi ETYJ alkoi kouluttaa ex-Jugoslavian alueen vaaleihin länsimaisittain alueen omia kansalaisia vaalipaikan virkailijoiksi.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15523
  • http://www.samila.1g.fi
Vs: Ruotsin vaalit 2018
« Vastaus #5 : 11.09.18 - klo:21:24 »
Huomena eli keskiviikkona saadaan 200000 ennakkoääntä laskettua ja nähdään mitä se vaikuttaa tulokseen. Outo järjestelmä.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16003
Vs: Ruotsin vaalit 2018
« Vastaus #6 : 12.09.18 - klo:12:14 »
Ruotsin kartta puolueiden kannatuksesta on paljastava. Etelärajalla äänestetään maahanmuuttokriittisiä Ruotsidemokraatteja. Asutuskeskuksissa kannatetaan oikeistoa. Muuten maa on edelleen sosiaalidemokraattinen.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 14612
Vs: Ruotsin vaalit 2018
« Vastaus #7 : 15.09.18 - klo:16:43 »
^
Mielestäni analyyttisesti kirjoitettu. Lehdessä oli tieto, että vaaleissa on tehty 400 valitusta. Jokainen on tutkittava ja päätettävä sen vaikutus vaalitulokseen, vasta sitten voidaan kirjoittaa lopputulos. Kahden blokin välinen ero lienee 23000 ääntä. Ruotsidemokraatit saivat selkeästi lisää kannatusta, jolloin isot blokit eivät voi "nollata" tämän joukon olemassaoloa. Mielestäni on kyseenalaista demokratiaa se, että kieltäydytään yhteistyöstä/edes neuvotteluista jonkun osan kanssa, niinhän on tehty jo vuosikausia. Totean selvyyden vuoksi, että en ole pro ruotsidemokraattinen liike, enkä myöskään anti.

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4477
Vs: Ruotsin vaalit 2018
« Vastaus #8 : 15.09.18 - klo:19:32 »
Niin Suomessahan Perussuomalaiset sitten lopulta suostuttiin ottamaan hallitukseen. Olisihan se jännää nähdä, miten Ruotsidemokraateille kävisi, jos tehtäisiin samoin. Opposisiosta on niin helppo huudella  :icon_cool:. Monipuoluejärjestelmässä politiikka on kuitenkin kompromissien tekoa, ja hekin hallituksessa joutuisivat tekemään  kompromisseja (ja paljon!), mikä epäilemättä söisi kannatusta.

Olisiko puolue saavuttanut tarkoituksensa jo sillä, että on näköjään pistänyt muut puolueet huomaamaan, ettei se maahanmuutto täysin ongelmitta ole sujunut ja että niille ongelmille tarttis tehdä jotain?
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Paikalla 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 14612
Vs: Ruotsin vaalit 2018
« Vastaus #9 : 05.10.18 - klo:07:38 »
Ruotsissa ollaan jo niin pitkällä, että hallitustunnustelija on valittu. Parlamentin puheenjohtajavaalissa ruotsidemokraatit menivät porvariblokin taakse. Samalla tavalla äänestettiin entisen pääministerin hallitukselle epäluottamus, että se on nyt toimitusministeriönä. Ruotsidemokraatit ovat vankasti vallankahvassa siinä miielessä, että ilman tätä vivutusta ei uutta hallitusta voine muodostaa, ei kumpikaan entinen blokki. Siinäpä diskuteeraavat ja miettivät, että pitääkö sanat syödä ja antaa puolueelle, jolla on 17 % kannatusta joku osuus vallan uusissa rakenteissa.