Kirjoittaja Aihe: Kirjoituspyyntö: Seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus herännäisyydessä  (Luettu 11826 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10974
Asiantuntijoista poiketen, mun mielestä jos on homo tai lesbo, niin siitä vaan.

Tollaiset eheytysyritykset ei minusta muuta sitä mikä joku on.

No jos joku muutosta kaipaa, niin muuttumaan.

Siis mitkä asiantuntijat?

Eikä muuten muutu.
Tämän verran tunnen asiaa:  sattumasivutuotteena piiiiiiitkässä psykoanalyysissa tapahtuu harvoin suuntautumisen vaihtuminen, ja se on silloin aina heteroon. Syytä en tiedä. Vain, että se on harvinaista, eikä henkilö ole sitä alkuaan tavoitellut.

Kertoi analyysini lopulla IPA: n ( international psychoanakytical association) ns kouluttaja- analyytikko. Ne on niitä jotka on kokeneimpia ja opettaa toisille näitä ja tuli puheeksi kun minulla oli potilas joka ei oikein tiennyt mikä on. Minä nyt tajusin siitä vielä vähemmän, halusi hoitoon ja kun tuntui se harvinainen varoitus, älä ota, et pysty, niin minähän olin utelias että mistä se tunne tulee. 

No kun sovittiin että aljetaan,hän rupes tahtomaan hoidosta pois, eli sitä kai se vaan....     :icon_confused: :icon_confused:
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 5263
Minulle jäi kyselyssä epäselväksi kohderyhmä sekä se, mihin mennessä olisi vastattava. Mutta ehkä näitä olisi paras kysyä tutkijalta itseltään.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Viisveisaaja

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 6470

Se on kumma, että se hyväksytään, jos joku muuttuu homoksi, mutta, jos homosta heteroksi, niin se ei ole oikein?

Kummallista.
Koko maailma ei tajua ja olen varmaan ainoa tervejärkinen maapallolla.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18574
Se on kumma, että se hyväksytään, jos joku muuttuu homoksi.

Mahdatko tarkoittaa ns ulos kaapista tulemista, sitä että julkisesti kertoo olevansa homo?

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 17295
Tämä on äärimmäisen vaikea asia. Ihminen voi olla "kaksineuvoinenkin".  Ei auta olla vankkumaton puolustaja omalle poterolleen vain yhteen suuntaan, sillä esim omasta lapsestaan ei voi tietää, että miten hän elämässään tulee käyttäytymään.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2877
Tämä ei ole vastaus eikä kannanotto po  kyselyyn, onpahan vain ollut tänään ESS:ssa tällainen kirjoitus, josta on vaikea sanoa mitään. En moralisoi.

Omista sukupuoliasioistaan voi jokainen puhua jos haluttaa, mutta tämä hämmentää
rohkeudellaan yleisiä käsityksiä. Toki nimettömä kertoja kirjoittaa joten voi olla provosointiakin.

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2452863
Kirkkolaki ja pappislupaus velvoittavat papin käyttäytymään papin arvolle sopivalla tavalla. Pappislupauksessa pappi sitoutuu kristilliseen elämäntapaan.

"Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon noudattaa kirkon lakia ja järjestystä sekä palvella alttiisti seurakuntaa ja sanankuulijoita. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."

"Papille, joka toimii vastoin pappisviran velvollisuuksia ja pappislupausta tai laiminlyö niitä taikka käyttäytyy papille sopimattomalla tavalla, tuomiokapituli voi asian laadun mukaan antaa kirjallisen varoituksen tai pidättää hänet pappisvirasta vähintään yhdeksi ja enintään kuudeksi kuukaudeksi. Jos papin sopimaton käyttäytyminen, laiminlyönnit pappisvirassa tai käyttäytyminen muutoin osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi olemaan pappina, tuomiokapituli voi määrätä hänet menettämään pappisvirkansa."

Lähde

Kirkkolaki  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19931054

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2877
Kirkkojärjärjestys velvoittaa meitä jokaista sitoutumaan kristilliseen elämäntapaan.

"Niitä, jotka aiheuttavat pahennusta elämällään ja laiminlyövät kirkon jäsenen velvollisuuksiaan, papin tulee opastaa kristilliseen elämäntapaan. Kirkon tunnustuksen vastaisesti opettavaa kirkon jäsentä kirkkoherran tulee oikaista.”

Lähde

Kirkkojärjestys https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19931055