Kirjoittaja Aihe: Eläimet 11.  (Luettu 9382 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 27525
Vs: Eläimet 11.
« Vastaus #75 : 05.06.19 - klo:13:02 »
Kävimme Heinolan Lintutalossa turvaan otettuja ja hoidettuja lintuja katsomassa, ja muutenkin Heinola on kivä kesäkaupunki.

Monet tarhan tunnetuista linnuista ovat jo taivaan-tarhoissa. Esimerkiksi riikinkukko oli kuollut sitten viime kesän. Huuhkajia oli vain yksi ja Julli-variskin oli kai vainaa kun ei näkynyt.
Uuden ison aran olivat saaneet ja se piti melkoista meteliä kuten edeltäjänsäkin. Sitäkään isoa papukaijaa joka hoki ' saunaan, saunaan' ei näkynyt. Hoitolassa saattoi joitakuita tuttujamme olla, mutta sinne ei menty, ei kai pääsekään.

Suuressa aitauksessa johon myös kaupungin lokit ja naakat pääsevät, oli yksi kurki, yksi harmaahaikara ja useita hanhia.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4931
Vs: Eläimet 11.
« Vastaus #76 : 08.06.19 - klo:17:41 »
Eilen illalla oli hauska seurata kahta ohdakeperhosta. Niillä taisi olla jokin häälennon tapainen menossa. Vauhti oli päätä huimaavaa. Ne kiersi kehää meidän valkean syreenipuskan päällä. Tekivät äkkikäänksiä. Istuivat vain pieneksi hetkeksi lepäämään. Sitä kesti ainakin tunnin verran. Saattoivat jatkaakin, minä väsyin.
Sitä ennen näin vasten aurinkoa lentonäytöksen, jossa saman kokoinen perhonen pakeni pikkulintua. Kieputus ja äkkikäänteet olivat saman laiset kuin ohdakeperhosilla. Saattoi siis olla samaa lajia. Lintu ei kyennyt yhtä nopeisiin suunnanmuutoksiin ja kyllästyi perhosen jahtaamiseen.
Tässä sitä ihan pihapiirissä saa katsella luontodokumentteja. Usein vain kaipaan sitä asiantuntijaselostusta, mikä TV:n luonto-ohjelmissa on.
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 27525
Vs: Eläimet 11.
« Vastaus #77 : 08.06.19 - klo:18:01 »
Ohdakeperhonen on kulttuuriperhonen. Viihtyy pihoissa, puistoissa ja puutarhoissa.
Niillä on hyvä hajuaisti.
Menneinä vuosikymmeninä niitä saapui lähes metsän keskellä olevalle kesämökillemme syyreenin tuoksun houkuttelemina. Ne talvehtivat kaukana, Afrikassa ja Lähi-Idässä. Melkoinen kotimatka näillekin siivekäille.

Perhoset ja linnut kuuluvat Pohjolan kesään. On tässä lähiömme taivaallakin paljon tervapääskyjä, mutta perhosia en ole havainnut.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)