Kirjoittaja Aihe: Eläimet 11.  (Luettu 5705 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pyryharakka

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4331
Vs: Eläimet 11.
« Vastaus #60 : 21.04.19 - klo:12:20 »
En muista olenko jo tänne tästä asiasta kirjoittanut. Jos olen, niin toistan nyt sitten. Pidän kovasti kaikista eläimistä. Eilenkin pyydystelin varovasti kimalaisen ikkunasta juomalasilla ja kortilla, jotta sain sen ehjänä pihalle. Paljain käsin uskallan pyydystää syksyisin sisälle eksyneet seinälukit. Nekin päästän pihalle vapauteen. Seinälukit on hämähäkeistä kauneimpia pitkine jalkoineen. Olempa kerran nostanut kohmeisen vaskitsan ajotieltä lämmittelemästä. Nostin sen tiensivuun syrjään. Tapaan jutella vastaan tuleville kyykäärmeille. Pelastan sammakoita kellarista ulos jne.
Kaikki kotieläimet: kanat, lampaat, naudat, possut ovat mukavia rapsuteltavia ja ihailun kohteita. Ne ovat mukavai lähes lemmikkejä niin kauan, kun niillä on pää tallella. Kun kotieläimeltä ottaa pään pois, se muuttuu ruuaksi.
Tämän olen täällä maatalossa oppinut. Olen jopa kerran ollut apuna lampaan hätäteurastuksessa kylällä. Olin vartkaamassa verta. Miesväki sitten suolisti, nylki ja nosti riippumaan.

Niin että ei ainakaan minulta ihan helpolla yöunia saa katoamaan.  :003:
Pyryharakka

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 13267
Vs: Eläimet 11.
« Vastaus #61 : 21.04.19 - klo:13:58 »
Eka kerran näin kirjoitettuna koko tarinan. Teurastusajasta on minullakin niitä vanhimpia ja tarkkoja ? muistoja.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10052
Vs: Eläimet 11.
« Vastaus #62 : 26.04.19 - klo:23:35 »
Huh, menipä päivä Prinssi Magnus Nicolauksen kanssa pieneläinklinikalla jonotettaessa.  Vähällä puremisella saatiin antibiootit kuonosta ja kipulääke nieleksittyä, siellä ollaan mukavia siiluille mutta aina vaivaa tämä ylellisyys, että meillä on antibiootteja lemmikkieläimille ja jossain lapset menehtyvät jne jne jne.


Sille en mitään voi, sellainen olin ihan tenavasta.

Mutta no, siili on. Siilistä on jotain ehdotonta.

Olen itse kanssa kipeä ja äitee soitti siellä ollessani, on huolta isästä, mutta meillä hoidettiin Prinssi Magnuksen keuhkotulehdus. Rakas pieni iili.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 13267
Vs: Eläimet 11.
« Vastaus #63 : 27.04.19 - klo:11:12 »
Hienoa, että jostakin ilmaannuit tähän vähäveriseen joukkoon. En halua vikoilla ketään, mutta ennen oli kirjoittajia runsaastikin, että sai ihan valita, että mihin uskaltaa vastata.

Kirjoitat siilistäsi. En tiedä, että mistä olen saanut sellaisen "päännouseman", että siili ja mäyräkoira ovat jotenkin samanoloisia. Mäyris on omistajalleen uskollinen kumppani, siilistä en osaa sanoa mitään. Molemmat ovat samanlaisia tuhisijoita tutkiessaan maankamaraa ja pensaita.

Poissa Annikka

 • Lisää kalenteriin seuraavat seurapäivät
 • Viestejä: 276
 • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Eläimet 11.
« Vastaus #64 : 28.04.19 - klo:12:44 »
Onkos joku käynyt katsomassa pandoja Ähtärissä?
Kovasti niitä markkinoitiin silloin, kun ne Suomeen tuotiin ja suuresta budjetistakin mainittiin. Pandoja en Ähtärissä ole käynyt katsomassa, mutta kolmessa muussa eläintarhassa olen niitä ihastellut. Bao Bao on jäänyt mieleeni, ensi kertaa näin sen, kun se oli jo kolmikymppinen - sitten se siirtyi jo manan majoille ja sai viimeisen leposijansa Berliinin luonnonhistoriallisessa museossa, lähellä "heimoveli" jääkarhu Knut ' ia.

Poissa Annikka

 • Lisää kalenteriin seuraavat seurapäivät
 • Viestejä: 276
 • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Eläimet 11.
« Vastaus #65 : 10.05.19 - klo:10:23 »
Niin ne ajat muuttuvat eläinmaailmassakin.

Minun lapsuudessani orava oli kissalle saalistettava ja saalis.
Nyt näin oravan jahtaavan aikuista kissaa. Kissa paineli karkuun.
Sitten vähän myöhemmin tuli oravan vuoro juosta karkuun, kun harakka
jahtasi sitä.

Poissa Pyryharakka

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4331
Vs: Eläimet 11.
« Vastaus #66 : 11.05.19 - klo:11:01 »
Olen joskus nähnyt saman homman. Sekin oli toukokuussa. Oravalla oli lähes täysikasvuinen poikanen lähistöllä. Silloin oravaemo on niin hurjana, että kissakin saa kyytiä.
Aina kun orava sai ajettua kissan kauemmaksi, se palasi poikasensa luo ja kissa alkoi hiipiä lähemmäs. Silloi orava taas hyökkäsi kissaa kohti. Lopulta orava sai kissan tarpeeksi kauas ja emo nappasi melkein kokoisensa poikasen hampaisiinsa ja kiikutti pesään.
Linnun pommittavat oravaa, sillä orava on pesärosvo. Se syö ainakin munia.
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 25156
Vs: Eläimet 11.
« Vastaus #67 : 17.05.19 - klo:20:12 »
Päiväkävelyllä pöllähti rusakko ' aika haipakkaa' kävelytieni poikki kohti Merrasojaa joka on 3- 4 m leveä siinä kohtaa .

Näytti vauhti siltä että se menee suoraan yli, joko loikaten tai sitten uiden. Uivatko
jänikset jos on pakko?

Ei se heti tehnyt kumpaakaan vaan arvioi rantojen etäisyyttä liikkuen edestakaisin . Kun se löysi mieleisensä kohdan se loikkasi. Oli se komea loikka, vaikka takajalat ja peppu putosivat veteen.

Arvelin sillä olevan poikasia lähipusikossa, ei sen muuten olisi tarvinnut olla niin kiireinen. Ei näkynyt koiria eikä kettuja. Ehkä sen poikaset pitivät ääntä jonka vain emo voi kuulla.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)