Kirjoittaja Aihe: Kotikokki III  (Luettu 14892 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4547
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #105 : 31.12.18 - klo:19:47 »
Persimon maistuu minulle parhaiten sinihomejuuston kanssa. Menee se salaatin seassakin.
Pyryharakka

Poissa Annikka

  • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
  • Viestejä: 350
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #106 : 02.01.19 - klo:11:28 »
Harmaasuolattu kinkku oli tällä kertaa niin suuri, että emme jaksaneet syödä sitä loppuun saakka.

Sain ajatuksen:

laitan makaroonia kattilaan kypsymään ja sitten teen makaroonilaatikkoa siihen kinkun palasia laittaen.
Teen annoksen pakastimeen laitettavaksi myös.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26247
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #107 : 02.01.19 - klo:12:36 »
Ajattelin samaan tapaan, tehdä kinkkukiusauksen. Se siis tehdään perunasta, sipulista, kinkkusuikaleista ja kermasta , pippuria ja suolaa sekaan, korppujauhoja pintaan.
 Tännän söimme kinkkua lämpimänä. Hetki kuumalla pannulla teki siitä erimakuisen. Sinappia pintaan, ja maistui minullekin vaikka olen hiukan flunssainen.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Annikka

  • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
  • Viestejä: 350
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #108 : 02.01.19 - klo:15:51 »
Ajattelin samaan tapaan, tehdä kinkkukiusauksen. Se siis tehdään perunasta, sipulista, kinkkusuikaleista ja kermasta , pippuria ja suolaa sekaan, korppujauhoja pintaan.
 Tännän söimme kinkkua lämpimänä. Hetki kuumalla pannulla teki siitä erimakuisen. Sinappia pintaan, ja maistui minullekin vaikka olen hiukan flunssainen.

Laitoin makaroonilaatikon pinnalle juustoraastetta ja ihan päällimmäiseksi korppujauhoja. Sipulia tms. en laittanut makaroonien sekaan, mutta sen sijaan suolakurkkupurkista otin viipaleita ja silppusin ne pieniksi ja sen lisäksi lorautin sitä kurkkupurkissa olevaa lientä sinne makaroonien joukkoon.

Tuota pitääkin kokeilla, jotta lämmittää kinkkusiivua pannulla.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26247
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #109 : 02.01.19 - klo:16:03 »
Tuon minun reseptin virallinen nimi on kaiketi Kinkkukiusaus. Tehdään Jassoninkiusauksen tapaan, mutta ei ole meistä yhrä makoisaa.

Minulla on ikivanha Moulin-niminen raastin jossa erilaisia teriä. Kiusaukset teen suikale-terällä, silakkalaatikon viipale-terällä.
Samaa lajia on meillä myös isompi tuutillinen mylly jolla veivaan omenasoseet ja tuuvinkiperunat. Ei, kun Mattihan ne veivaa, min annan neuoja.   :117:

Sen verran kuin meillä enää tehdään, teen näillä käsikäyttöisillä. Sellainen on myös lihamyllymme, niklattu klassinen malli. Mihin lie on expresso-pannuni kadonnut. :017:

Tässä on keittiöni historian havinaa, Moulin Julienne:

https://www.google.com/search?q=Moulin+Julienne&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwiSi8y-oc_fAhVitIsKHat-BwoQsAR6BAgAEAE&biw=1093&b
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Annikka

  • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
  • Viestejä: 350
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #110 : 05.01.19 - klo:17:01 »
Keitin kuivatuista sekahedelmistä 250 gr ja rusinoista 250 gr kiisselin, jonka suurustin melko paksuksi perunajauhoilla. Rusinat muistuttavat sammakonkutua nyt. Vein kattilan pihalle jäähtymään. Toin sen sitten takaisin sisälle ja ammensin lautasille ison kasan kiisseliä, päälle leikkasin rommirusinajäätelöstä isot siivut. Ai, että oli hyvää.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4547
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #111 : 05.01.19 - klo:18:07 »
Täällä kuola valuu.  :icon_eek:   :039:
Pyryharakka

Poissa Annikka

  • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
  • Viestejä: 350
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #112 : 05.01.19 - klo:19:54 »

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15633
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #113 : 05.01.19 - klo:21:03 »
Minun suosikkini on pienet pannukakunpalat kisselissä. Tämä yhdistelmä löydettiin jostakin lounastaukokuppilassa polkupyörämatkalla Viron saarille.

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 8364
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #114 : 06.01.19 - klo:04:46 »

   LÄSKISOOSSIA!

Ensi kesänä :hiipia: Kauhavalle 3.7. Korkeimman suojeluksessa kuljen Pyhille paikoille, missä herätyksen tuulet puhaltavat.
Katsokaa! Ettekö jo näe!

http://www.kauhavanseurakunta.fi/toimintaa
/kauhavan_herattajajuhlat_2020/

https://www.youtube.com/watch?v=v1mQT1u_45I

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4355
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #115 : 07.01.19 - klo:00:39 »
Tammikuu on man tar vad man har -kuukausi, eli aion syödä kaappini tyhjäksi (myös pakastimen). Kasviksia pitää kuitekin ostaa lisää, sillä niitä ei ole varastossa viittätoista kiloa (säädetty puoli kiloa per päivä).

Minulla on: sieniä, öljyjä, jauhoja, riisiä. Eli elän sitten sienirisotolla ja -kastikkeella. Vaihteeksi joskus sienitäytteistä sushia, johon voin upottaa seesaminsiemeniä, joita löytyy paketillinen.

Kun tulee kunnon pakkaset, inventoin pakastimen, mutta veikkaan että siellä on alle kaksi kiloa lihaa tai kalaa (yhteensä). Sieniä on senkin edestä, en varmasti saa kaikkia kuukaudessa syötyä. Ehkä upotan lihat borssiin ja paljon niitä sieniä perään.

Puolukoita löysin hieman, joten saan ruis-puolukkapuuroa. Sokeria löytyy kyllä. Joulun jäljiltä torttutaikinaa, luumusosetta (taitavat olla jo joulun 2017 jäljiltä...) ja piparitaikinaa.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4547
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #116 : 08.01.19 - klo:21:44 »
Tääll meill päin tehhään ruis-puolukkapuuro uuniss ja se on nimeltää röpsä. Se on aivan ihanaa. Pittääki muistaa tehä röpsää vaik lauantain, ku lämmitän taas leivinuunii.  :023:
Pyryharakka

Poissa Annikka

  • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
  • Viestejä: 350
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #117 : 09.01.19 - klo:19:22 »
Ilmakuivattu kinkku on mielestäni kallista, joten sellaista en ole koskaan itse ostanut. Hotellien aamiaispöydissä sellaista on joskus maistettu.

Nyt kuitenkin sain idean kokeilla.

Ostin Serranon kinkkuviipaleita 150 gr paketin, kilohinta oli noin 20,00 euroa eli 150 gr maksoi muutaman sentin vaille kolme euroa.
Ostin myös 250 gr ilmakuivatulla kinkulla täytettyjä tuoremakaroneja eli noin hienommin sanottuna tuoretta munapastaa.
Sen hinta oli siinä 1,90 euroa.
Lisäksi ostin pikkuruisen purkillisen eli 2 dl ruokakermaa.

Laitoin kattilaan vettä ja siihen kypsymään vähäsen tavallista pikamakaronia ja sitten nuo tuoremakaronit ja silppuamani kinkkuviipaleet. Kun makaroni oli kypsää kaadoin sekaan kerman ja annoin hautua. Vähän suolaakin ripautin.

Ihan mukavan makuista syötävää tästä saatiin. Mies oli sitä mieltä, että tätä voisi syödä toisenkin kerran. :icon_biggrin:


Poissa vn

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 19593
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #118 : 09.01.19 - klo:20:22 »
Minusta se kuulostaa kissan ruoalta.   :eusa_angel:

Poissa Annikka

  • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
  • Viestejä: 350
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #119 : 09.01.19 - klo:20:49 »
Minusta se kuulostaa kissan ruoalta.   :eusa_angel:


 :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Makuasioista ei sovi kiistellä -toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.

 :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: