Tästä päivästä on muodostunut, suunnittelematta, reilu ruoanlaittopäivä ilman ettäo olisin ostanut mitään muuta kaupasta kuin maitoa ja hedelmiä.
Ruoaksi keitin spagettia, ja tein makoisan kastikkeen jauhelihasta joka oli ollut pakastimessa. Sulattelin sen ensin mikrossa, paistoin melko ruskeaksi, lisäsin jauhoja ja lihaliemen. Sitten mausteet:mustapippuria, ketsuppia, sinappia, hunajaa, viinietikkaa, suolaa, basilikaa ja timjamia. Runsaan puoli tuntia keittelin, niin jopa tuli sopiva maku. Vuohenjuustoa pienet murut spagetille ja kastike niskaan, ah ja nam !
Kun Matti nukkui ruokaperäisiään, hoksasin että otan voitaikinalevyjä myös pakatimesta ja teen ip. kahville pasteijat.
Näin toimin; Otin jääkaapista Matin aamulla keräämiä kantarellejä ja sipulia. Hienonsin ne, ruskistin ja jäähdytin. Maustoin tilkalla smetanaa ja mustapippuria.
Kun uuni oli kuuma ( 225 ) taittelin taas mikrossa esisulatellut taikinalevyt kahtia ja sisään laitoin metvursti- ja kinkkusiivut joiden päälle sienipaistosta. Kiinnitin levyt, voitelin munalla ja paistoin n 12 min.
Valmiiksi kuumaan uuniin laitoin lasivuokallisen omenia kauraryynipedille.
Nyt on kahvit juotu pasteijoiden kera, nam nam.