Kirjoittaja Aihe: Bibliodraamaa raamatunteksteistä Siioninvirsien taustalla Helsingin Seuratuvalla  (Luettu 3047 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 14784
    • http://www.samila.1g.fi
Raamatuntekstejä uudistettujen Siionin virsien taustalla


Siionin virret perustuvat raamantunteksteihin ja -kertomuksiin joko suoraan tai epäsuorasti.

Toiminnallisessa raamatturyhmässä eli bibliodraamaryhmässä pääset kokemaan ja eläytymään maailmaan tekstien takana.

Toiminnallinen raamatturyhmä eli bibliodraamaa raamatunteksteistä Siionin virsien taustalla Seuratuvalla, Salomonkatu 17 D, kolmena lauantaina klo 15-19.

Kunkin kokoontumisen otsikko on uudistetun Siionin virren sanoista. Työskentelyissä eläydytään runon taustalla olevaan raamatuntekstiin.

12.11.  klo 15-19 ”Tee ihme kaipaamani”,

19.11. klo 15-19 ”Saavut, Jeesus, auttaja”

26.11. klo 15-19 ”Alla armopöydän”.

Bibliodraama on raamatuntekstin tutkimista toiminnallisesti ryhmässä. Se ei ole esitys. Käytössä on kansainvälinen ja tunnustettu erilaisten toiminnallisten ryhmätyömenetelmien kirjo. Niihin lukeutuvat niin mielikuvaharjoitteet, kuvalliset ja äänelliset työskentelyt kuin koko kehon käyttöön kannustavat liikunnalliset harjoitteet. Teksti määrittelee käytettävän menetelmän.

Ryhmään voivat tulla kaikki Raamatusta tai Siionin virsistä kiinnostuneet. Ohjaaja on koulutettu bibliodraamaohjaaja, pastori Leena Väyrynen-Si.

Osallistumis- ja materiaalimaksu 20 €, opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 10 €. Suositellaan joka kerralle sitoutumista. Ryhmään enintään 15 hlö, tied. & ilm. 4.11. menn. p. 0400 882 251.

 

Siionin virret uudistuvat

Siionin virret on heränneiden eli körttien oma virsi- eli hengellisten laulujen kokoelma. Se pohjautuu 1700-luvun kansanherätysten aikana syntyneisiin saksalaisten ja ruotsalaisten herrnhutilaisten laulukirjoihin. Elias Lagus suomensi ruots. kokoelman 1790. Tämän Wilhelmi Malmivaara uudisti v. 1893. Tällä hetkellä veisataan kokoelmaa vuodelta 1972 (uud. Jaakko Haavio) ja 2005 (lisävihko).

Kesällä 2017 otetaan käyttöön kokonaan uudistettu kokoelma, jossa nykyisen kokoelman 314 virttä yhdistetään, karsitaan, muokataan ja säilytetään ennallaan n. 250 virren kokoelmaksi. Lisätietoja www.h-y.fi/virsiuudistus.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi