Kirjoittaja Aihe: Visuaalinen, joskin konstailematon tilannekuva, josta seurasi uusia kuvia!  (Luettu 1514 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kalistaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2289

Tapahtui niinä päivinä, että Laura Malmivaara konstailematta loi visuaalisen, joskin realistisen tilannekuvan, jossa kaksi lasta nostetaan autosta toiseen Itäkeskuksen parkkipaikalla Helsingissä.

Näkymä oli lohduton, mutta sen ääneen sanominen ja näkymän rakastettava ja näkemyksellinen kuljettaminen toisiin tilanteisiin ja uusiin kuviin toi sanomattomasti lohtua muille vastaavissa tilanteissa olleille.

Voimme kohdata väkeviä välähdyksiä vaiheikkaan matkamme varrella.  Saatamme päästä sovintoon ja aistia armon.  Ennen sitä on mentävä rohkeasti ja pää pystyssä suoraan asiaan.  On nähtävä tie, jota kuljetaan. Tie voi olla mutkainen ja paikoin kehnosti päällystetty. Retki tiellä voi kestää ja se voi rasittaa.  Mikään matka ei silti ole mahdoton, yksikään mäki ei ole ylitse pääsemätön. Lopulta uupunut saa levon. :kahvi:

( Tekstin lähtökohta, kuljetus ja viitteet Laura Malmivaaran herättäjäjuhlapuheesta Tampereella 2018 ja Laura Malmivaaran haastattelusta ( jossa kursivoituneena otteita puheesta) Helsingin Sanomissa 24. joulukuuta 2018 ).

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 27525
Valitsin tämän vähän käytetyn ketjun keskustelun paikaksi.

Googlailin tapani mukaan niitä-näitä. Johduin sanaan Simo Peura, tuttumme ainakin Lapua Herättäjäjuhlien puhujana. Hänen wiki-tiedoissaan on maininta hänen tutkimuksestaan väitöskirjaansa:

Väitöskirjassaan Mehr als ein Mensch? Peura tutki Martti Lutherin käsitystä jumalallistumisesta vuosina 1513–1519. Peura osoitti, että vanhurskauttaminen oli Lutherille olemuksellista, vaikka tämä ei käyttänytkään samanlaisia käsitteitä kuin skolastikot. Lutherin mukaan jumalallistuminen oli todellista mutta ei selvästi havaittavissa.

Sitten kiinnostuin jumalallistumisesta ja siitä on wikipediassa lyhyesti näin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jumalallistuminen

Kreikkalainen ikoni oikealla näyttää sen mitä matkanteko on ajassa kaikkine pikku-piruineen.
Kilvoittelusta on kysymys. Miten se toimii elämäsämme ?

Toivon aloittaneeni uusien kuvien tulvan !   
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)