Kirjoittaja Aihe: Keskustelua herännäisjulistuksesta  (Luettu 51890 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riku

  • Yhtyy veisaamaan: Koska valaissee...
  • Viestejä: 60
Keskustelua herännäisjulistuksesta
« Vastaus #120 : 16.02.07 - klo:09:02 »
Kyllä Jumala on tarkoittanut että käytämme kaikkia lahjojamme joita hän Luojana on meille antanut.  Eli leiviskät hyötykäyttöön, se on Jumalan tahto.  Järki on yksi niistä leivisköistä.
Näkemys että moni tekomme on  ja ajatuksemme on "lihan" turmelemaa onnäkemys näkemysten joukossa.
Itse painotan näkemystä, että Jumala tuntuu herkästikin muistuttavan itsestään kun ihan harhateille mennään, esim synnintunto ohjaa aika paljon. En toki tiedä ohjaako tarpeeksi.  uskossaan jokainen kulkee omaa polkuaan, itse toivon sen kulkevan liki Jeesuksen osoittamaa polkua.

uskova

  • Vieras
Keskustelua herännäisjulistuksesta
« Vastaus #121 : 16.02.07 - klo:14:12 »
Lainaus käyttäjältä: "Pena"
Ehkä Pyhä Henki ohjaakin meitä itse käyttämään Luojan meille antamaa järkeä. Kristitty on maailmassa myös toteuttamassa Jumalan tahtoa eikä vain ottamassa kiitollisena vastaan Hänen lahjojaan.


Järki on Jumalan lahja, olen samaa mieltä. Uskon kuitenkin, että syntiinlangenneen luontomme ja maailman muokkaamana järkemme ei ole enää sellainen, jollaisena Jumala, Isämme sen lahjoitti.

Siksi raamatussa sanotaan: "Mutta meillä on Kristuksen mieli", ja "Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, ei tämän maailmanajan mukaan...".

Raamattu puhuu paljon viisaudesta. Salomo pyysi viisautta Jumalalta, tämä oli Hänen sydämensä mukainen pyyntö. Salomo sai viisauden, jota hänellä ei valmiiksi ollut. Raamattu kehoittaa hankkimaan viisautta ja ymmärrystä. Tämä viisaus ja ymmärrys, jota raamatussa kuvataan, ei ole ydinfysiikkaan, matematiikkaan ja politiikkaan käytettävää viisautta eikä kritisoimiseen, vaan asioiden toteuttamiseen Jumalan mielen mukaisesti.

Kun emme käytä lihan, eli syntiinlangenneen luontomme järkeä vaan Jumalasta syntyneen uuden luomuksen järkeä, kuljemme sillä tiellä johon raamattu meitä viitoittaa. Sitä järkeä Pyhä Henki ohjaa käyttämään.

Rakkaus on kuitenkin tärkeintä raamatun mukaan. Rakkaus tulee vain Jumalalta ja kun rakastamme Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistämme kuin itseämme, on laki täytetty, sillä rakkaus ei tee lähimmäiselleen mitään pahaa.

Ohjatkoon Jumala meitä ymmärtämään Hänen läheisyytensä, ymmärtämään ettei Hän istu jossain pilvenreunalla välittämättä maailman tapahtumista tai katsoen sivusta vaan Hän on antanut Pyhän Henkensä meille olemaan kanssamme aina ja iankaikkisesti. Pyhä Henki on persoona, jonka kanssa voimme kommunikoida. Hänen välityksellään Isän ja Jeesuksen kanssa myöskin.

Jumala on rakastava Isämme, joka ei ole vain epätodellisen tuntuinen hahmo jossain kaukaisuudessa vaan läheisempi ja persoonallisempi kuin voimme kuvitella.

Uskommeko, että Jumala on kutsunut meidät yhteyteensä Jeesuksen kautta? Yhteys tarkoittaa lähellä olemista ja sellaista, että voimme tosiaan kommunikoida Hänen kanssansa emmekä vain puhu Hänelle ja pyytele Häneltä, vaan vietämme aikaa Hänen kanssansa ja ihailemme Hänen pyhyyttään, viisauttaan, rakkauttaan, kirkkauttaan ja muitakin ominaisuuksiansa... ja Hän vastaa. Kommunikointimme Hänen kanssansa ei ole tarkoitettu yksipuoliseksi. Jumalan tarkoitus on, että rakastamme Häntä niin että olemme pyyteettömiä ja haluamme vain, että Hänen tahtonsa tapahtuu ja haluamme olla Hänen seurassaan.

Siunausta rakkaat! Olette rakkaita!