Ruoanlaittopäivä.
Matti keitti omenasoseen, minä sokeroin ja purkitin.
Sitten panin kunnon keittolihan kiehumaan.Mausteeksi suolaa, pippureita, lanttua, porkkanaa, mukulaselleriä, kesäsipulia, kuivattua lipstikkaa. Perunat ovat kuorittu ja odottavat mukaan pääsyä. Lopuksi persiljat ja silputut sipulinvarret. Huomena tulevat syömämiehet kirkkokahvien jälkeen maistamaan.
Seuraavaksi Matti kuori punajuuret. Minä jauhoin ne Moulinettellä. Sekoitin suuressa kulhossa punajuuret, 1,5 dl ohrasuurimoita, 1 pkt. sinijomejuustoa ja tlk. ruokakermaa. Voideltuun vuokaan 200 asteeseen 1h-1,5 h.
Kanan rintafileitä käytin paistinpannussa paprikan ja kesäsipulien kanssa. Lirautin vähän hunajaa ja ruokakermma. Maustoin suolalla ja grillimausteella. Punajuurilaatikon seuraksi uuniin n. 1 h.
Tässä meillä on ruokaa koko viikonlopuksi. Aikaa kului vajaa 2 h.