Kirjoittaja Aihe: Onko tanssi syntiä  (Luettu 8225 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa vn

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 19614
Vs: Onko tanssi syntiä
« Vastaus #30 : 05.10.19 - klo:00:02 »
Joskus työelämän aikoihin kunnostauduin rivitanssissa...siitä aikaa...
Nykyisin tyydyn hytkymään musiikin tahdissa sopivissa ja sopimattomissa tilanteissa.
Lauluharkoissa välillä taputtelen reisiäni hänen soittonsa tahtiin...ja pyyhkeitä tulee... :icon_sad:

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10555
Vs: Onko tanssi syntiä
« Vastaus #31 : 06.10.19 - klo:13:53 »
En ole elämän päivänä pitänyt tanssia syntinä. Tosin on kuin Öppiäisellä:  eipä olevetoakaan, kun mun tasoinen baletti oli vielä kaukana tanssimisesta.   

Jos mietin missä pahaa tapahtuu, taitavat olla sitte yökerhot, ja ajattelen tyrmäystippoja, katua jolla käydään kauppaa kaikesta mitä mieli halajaa eli millä saa nuppinsa sekaisin ja kaikki maailman vakavat taudit mitkä vaan katukaupassa tarttuu.

Ja ajattelen ihmiskauppaa ja tiettyjä idänmatkoja. Jos nyt vertaan tuohon suomalaista lavatanssimeininkiä, niin huh hyvää päivää. 

Minä en ymmärrä itsekään mikä minut tuntui erottavan Jumalasta tässä, olen sitä riittämiin täällä ihmetellyt. Yhteen se johti:  Erityiseen varovaisuuteen syntejä nimettäessä. 

Minä olin kirkossa!   Perheeni kanssa, josta pitäisi tuntea moninkertaista kiitollisuutta eikä muuta.  Siellä ei totta vie tanssittu.  Pääsikö minun ja Jumalani väliin pelkkä ajatus:  Kyllä teillä nyt on tarve tänne ryysiä, onkohan kuukauden kuluttua ketään?  Mutta samaa hiljaista ajatusta olin kanniskellut sillä ne Anttolan joulut on vähän liian prameaa  kamaa.  Siellä kun on laulettu jotain köyhään talliin syntyneestä heinille härkien ja juhtien tulleesta Vapahtajasta, on fiilis ollut että jokin ei natsaa vaikka miten saadaan olla yhdessä.

Isältä lipsahti toive ” vähän vaatimattomamnasta” joulusta. Minkäs nyt enää teet. Näillä on menty, ja onhan lapset saaneet pitää yhden paikan joka on kuin meille se kuiva mäki keskellä maalaiskylää, jossa oltiin koko kesä ja noin...
« Viimeksi muokattu: 06.10.19 - klo:13:58 kirjoittanut Leena »
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Paikalla Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4580
Vs: Onko tanssi syntiä
« Vastaus #32 : 06.10.19 - klo:15:54 »
Minua on isä aikanaan opettanut tanssimaan, valssia, jenkkaa, polkkaa ja humppaa. Nuorena olin uskis, joten en käynyt tansseissa. Tanssittiin vaan kotona ja mökillä omissa "hipoissa". Mieheni ei osaa/halua osata tanssia. Niinpä tanssit on minultakin jääneet joidenkin häiden yhteydessä muutamaan tanssiin.
Mutta minkäs teet, kun musiikki menee jalan alle. Hyvää, sopivarytmistä musiikkia on vain mahdottoman hankala kuunnella hiljaa paikallaan. Siihen lähtee väkisin kroppa mukaan. Sitä paitsi se on hyvä liikuntamuoto. Se on ystävällisempi nivelille kuin juoksu. Latinotansseissa tulee hyvin ristiselkä kuntoon. Sitäpaitsi liikunnan pitäisi olla hauskaa, että sitä jaksaa harrastaa riittävästi. Siis kotitöitä tehdessäni tanssin, kun vain sopivaa musiikkia sattuu kohdalle.
Pyryharakka

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 14250
Vs: Onko tanssi syntiä
« Vastaus #33 : 06.10.19 - klo:16:04 »
Kävin nuorra miessä tansseissa joka viikonloppu. Sitten tuli aika jota en tarkoin osaa selittää, olisiko sanonta uskiselämän porstuakivillä pyöriskelyä sinne päin. Minut vedettiin tähän seuraliikkeeseen so rakastettiin. En halua enää tanssia, mutta SEN vanha musiikki on verissäni.