Äänestys

Kuka presidentiksi isänmaahamme?

Niinistö
19 (50%)
Haavisto
19 (50%)
Muuu..
0 (0%)

Äänestäjiä yhteensä: 36

Äänestys päättynyt: 06.02.12 - klo:09:08

Kirjoittaja Aihe: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros  (Luettu 71979 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4874
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #90 : 24.01.12 - klo:22:50 »
Eläminen synnissä tarkoittaa jatkuvaa ja tietoista Jumalan vastaisuutta, josta ei edes tahdota päästä eroon.

Jotta voi elää synnissä, täytyy siis pitää elämäntapaansa Jumalan vastaisena? Koska eihän muuten voi tietoisesti olla Jumalan vastainen. Jos joku homosuhteessa elävä ei suhdettaan sellaisena pidä, eihän hän silloin mitä synnissä voi elää!

Minä elän anteeksiantamattomuuden synnissä paraikaa, eikä ole aikomusta siitä luopua. (Kohteet eivät tietääkseni vaikuta tällä foorumilla eivätkä asiat liity presidentinvaaleihin.)
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4874
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #91 : 24.01.12 - klo:23:07 »
Ei liity kakkoskierrokseen vaan ykköseen, mutta kun se ketju meni kiinni jo: Lipposen heikkoa menestystä olen ihmetellyt. No nyt luin Ilta-Sanomia, ja vähänkö hätkähdin kun siellä joku Kymen vaalipiirin demaripomo totesi ikään kuin uutena oivalluksena, että ei enää saada väkeä liikkeelle työpaikkojen ammattiyhdistysten kautta. Jos demarien kampanja-ajattelu on tuolla tasolla niin en enää pätkääkään ihmettele huonoa menestystä!

Minä, jo tukevasti keski-ikäinen kunnan valkokaulusduunari ja siis ihan potentiaalinen demari, rekrytoidun poliittiseen toimintaan netin kautta, jos mitenkään. Ammattiliitto on väärä mutten tiedä mihin duunissa tarjolla olevaan kolmeen "oikeaan" pitäisi liittyä ja kannattaako näin prekaarina edes vaihtaa kun kohta olisi uusi vaihto edessä. Ei hajuakaan kuka meillä olisi joku luottamusmieskään. Ja minun kaltaisiani on sentään paljon enemmän kuin niitä ikänsä irtisanomiseen asti samassa ammatissa ja jopa samassa tehtaassa puurtavia duunareita, jotka sitä paitsi nykyään äänestävät perussuomalaisia.

Jotta herätkää todellisuuteen, demarit! Vihreät hanskasivat tuon nettihomman, ja jopa perussuomalaiset ovat siinä teitä edellä! Veikkaanpa, että Lipponen sai enemmän ääniä Jampe-tyylisiltä lähinnäkokoomuslaisilta kuin niitä kuvittelemiltanne työpaikkojen ay-aktiiveilta.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #92 : 24.01.12 - klo:23:15 »
Lainaus käyttäjältä: Jampe
Kehottaisin nyt katsomaan tätä ympäröivää maailmaa vähän laajemminkin kuin vain täältä körttiläisten lintupöntöstä. Esim. työpaikoilla ja ympäröivässä maailmassa vallitsee sellainen olotila että ylivoimainen enemmistö kansastamme ja kansoista ympäri maailman suhtautuu homouteen erittäin negatiivisesti ja pitää sitä luonnottomuutena, jotkut jopa rikoksena. Jos aina liikuu vain samanmielisten seurassa, voi käsityksetkin muotoutua yksipuolisiksi. Asia on kuitenkin niin että vaikka me tällä palstalla olemmekin pieni vähemmistö (joka uskaltaa olla eri mieltä), niin esim. koko kansan lukuunottamalla me olemmekin ylivoimainen enemmistö. Sillä tavalla ne asiat skaalautuvat oikeisiin mittasuhteisiinsa.

ja ei, -en ole tehnyt asiasta väitöskirjaa eikä tarvitsekaan tehdä koska pohjanmaallakaan ei kadulla tule montaa ihmistä päivän aikana vastaan jotka homoudessa eivät näkisi mitään ongelmaa. Te tämän palstan h-intoilijat olette pienen pieni joukko tässä maassa ja tässä maailmassa vieläkin pienempi joukko, suorastaan merkityksettömän pieni vähemmistö

En väittäisi katsovani ympäröivää maailmaa körttiläisten lintupöntöstä - itse asiassa työpaikallani ja lähiympäristössä olen hyvinkin tietoinen vallitsevasta ilmapiiristä, jossa presidentin tehtävään hyvin sopiva henkilö teilataan täysin toisarvoisilla seikoilla. Koska ei suurin osa kuitenkaan asiaa tiedä, niin kerrottakoon että työympärstöni koostuu (vielä parin viikon ajan...) taksiautoilijoista ja taksinkuljettajista. En siis todellakaan liiku samanmielisten seurassa, vaan pikemminkin päin vastoin.

Itse asiassa olen itsekin ollut aikaisemmin huomattavasti jyrkempi suhtautumisessani homoihin ja muihinkin vähemmistöihin, moni foorumilainen voinee tämän todistaa. Kuitenkin kun työssäni olen joutunut monenlaisten ihmisten kanssa tulemaan toimeen vaikkei mieli tekisikään, samalla on moni asia kääntynyt mielessä toisinpäin muutenkin. Ehkä liittyy aikuistumiseenkin tämä ajattelun ja mielipiteiden muutos, kuka tietää.

Silti ja edelleenkin olen vakaasti sitä mieltä, että on suorastaan hullunkurista väittää homouden vaikuttavan presidentin tehtävän hoitoon, tai juuri mihinkään muuhunkaan. En minäkään muista valinneeni sen paremmin heterouttani kuin vaikka körttiläisyyttänikään. Ehkä körttiläisyyttä on imetty jo äidinmaidossa ja kotoa, miksei suvaitsevaisuuttakin. En välttämättä pitäisi itseäni kovinkaan homointoilijana, mutta ihmisarvo ja oikeus omaan suuntautumiseensa kuuluu heillekin.

Jukka Takalo sen hienosti toteaa - "sillä avaruudesta käsin nähtynä, me oomme kaikki vain ihmisiä". Hyvää musiikkia kun joku toivoi, niin oheisen linkin takaa Jukan kappale Jokainen on vähän homo: http://www.youtube.com/watch?v=wejE_37dx_A

Poissa Mörtti-57

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1172
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #93 : 24.01.12 - klo:23:18 »
Maa tarvittoo hyvän PH:n uutta kasvaakseen. :109:  Maharoton vääntö eherokkahien pualesta ja vastahan, että muisuu miälehen eräs valinta Raamatusta; "Päästä meille Barabbas!"
Luatan kyllä siihen, että tämäkin vääntö on ihimistä paremmis käsis loppujen lopuksi. Moni joutuu pohtimahan ihimisyyttä tämän asian tiimoolta ja hyvä niin.
Paree ymmärtää pikkuusen oikeen ku palio väärin.

Poissa Mörtti-57

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1172
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #94 : 24.01.12 - klo:23:35 »
Minä äänestin Paavo Lipposta ja aivan miähen erustamien arvojen takia. Paavon harmina oli viäläkin lama-ajan hallituksen poliittinen vastuu ja nyky-yhteiskunnan vallannu ikärasismi.
Paree ymmärtää pikkuusen oikeen ku palio väärin.

Poissa Syterskalet

 • aralla tunnolla
 • Viestejä: 482
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #95 : 25.01.12 - klo:07:26 »
Maa tarvittoo hyvän PH:n uutta kasvaakseen. :109:  Maharoton vääntö eherokkahien pualesta ja vastahan, että muisuu miälehen eräs valinta Raamatusta; "Päästä meille Barabbas!"
Luatan kyllä siihen, että tämäkin vääntö on ihimistä paremmis käsis loppujen lopuksi. Moni joutuu pohtimahan ihimisyyttä tämän asian tiimoolta ja hyvä niin.
Tarkenna vielä, että kumpaa pidät Jeesuksena?

Poissa Atanasia

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2189
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #96 : 25.01.12 - klo:08:14 »
Lainaus
vähänkö hätkähdin kun siellä joku Kymen vaalipiirin demaripomo totesi ikään kuin uutena oivalluksena, että ei enää saada väkeä liikkeelle työpaikkojen ammattiyhdistysten kautta. Jos demarien kampanja-ajattelu on tuolla tasolla niin en enää pätkääkään ihmettele huonoa menestystä!
no, eilen juttelin just erään demari-pariskunnan kanssa (aktiivisen sellaisen)
joista kumpikaan ei ollut äänestänyt eka kierroksella!
Ihmettelivät silti Lipposen huonoa menestystä  :017:
sanoivat pöö-kamppanjan olleen holmö ja
Lipposen olevan aivan liian vanha presidentiksi,
eikä muita "omia" ehdokkaita ollut.

Mutta mikä oli yllättävintä,
niin nyt sitten hehkuttivat PHn puolesta
aikoen mennä äänestämään
mikä tietysti minun mielestä on hyvä juttu,
mutta ihmettelen silti.

Joten ihmiset äänestyskäyttäytyvät yllättäävästi.
Mitä vain voi tapahtua.
Herra armahda.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16838
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #97 : 25.01.12 - klo:08:28 »
Paitsi raamatullista näkökulmaa (Saulus vai Pietari?) vaaliin voisi ottaa kasvitieteellisen (niinipuu eli metsälehmus vai haapa?).

Poissa Pirska

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 6624
 • Vihaaja
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #98 : 25.01.12 - klo:08:47 »
Me suomalaiset olemme saaneet nauttia vapaasta isänmaasta jo melkein 100 vuotta, kiitos siitä isillemme, jotka ovat pakosta joutuneet laittamaan henkensä alttiiksi turvatessaan sitä. Eivät isämme mielellään lähteneet sotaan, mutta oli pakko. Ei ollut puhettakaan, että olisivat päässeet sivariksi.

Nyt meillä on hirveä Haavisto-huuma ja tuntuu, että hänestä pitäisi aivan välttämättä tehdä presidentti. Nykyinen presidentti on tasoittanut tietä hänelle ja tuntuu, että kaikki Haaviston ominaisuudet ovat suvaitsevaisuutta. Otammeko sitä huomioon, että ei tämä Suomen itsenäisyys ole välttämättä mikään päivänselvyys, kerran saavutettu etu, josta emme halua luopua. Meillä on tuossa aina tuo iso karhu vieressä ja pitkä raja sen kanssa. Armeijan alasajossa ollaan jo pitkällä ja nyt vielä sivaria ollaan ajamassa presidentiksi kuin käärmettä pyssyyn.

Veteraanimme ovat joutuneet kärsimään ensin sodan kauhut. Sitten he eivät saaneet puhua mistään, kaikesta piti vaieta. Heitä on haukuttu sotahulluiksi (mitä menitte sinne?). Moni menetti henkensä tai terveytensä. Nyt kaikesta heidän vaivannäöstään nauttineet vain naureskelevat ja kaikessa huumassaan ovat niin Haavistoa niin Haavistoa. Eihän se Haavisto kuulu edes kirkkoon, mutta sekin kai lasketaan suvaitsevaisuudeksi.

PS: En ole lukenut kokonaan läpi kaikkia kirjoituksia.
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 27808
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #99 : 25.01.12 - klo:08:53 »
Tikkana tykkään haavasta. Siihen teen pesäkoloni. Saunan lauteet ja haapiot ynnä korkeatasoiset paperit ovat myös suositus.  Haavan hake käy fenolittomana nautakarjan aluseksi ! Tosi vihreää. :109:

Niinipuusta saamme vaikkapa hammastikkuja, terävää. Myös piirustusliiduksi siitä on, mutta ei suurempaan käyttöön. 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mets%C3%A4haapa

http://www.metsavastaa.net/metsalehmus_niinipuu
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa mt

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2621
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #100 : 25.01.12 - klo:09:16 »
A.-P. Pietilä kirjoittaa kolumnissaan Uusimaassa 24.1.2011:
"”Presidenttinä Haavisto ei voi vierailla 77:ssä maassa eikä ainakaan Antonion (puolisonsa) kanssa”, sanoo johtava ulkoministeriön virkamies. Hänen mukaansa kyse ei ole homofobiasta vaan presidentin tehtävistä, ulkosuhteiden hoidosta ja kannatuksen keräämisestä muilta YK-mailta. Esimerkiksi Venäjä, Kiina ja arabimaat eivät hyväksyisi Haaviston Suomea turvaneuvostoon."
http://www.uusimaa.fi/artikkeli/90208-vaalien-varjossa-tapahtuu

Ilmeisesti en ymmärrä kansainvälistä politiikkaa, sillä ulkoministerin henkilö ei estänyt Saksaa  hoitamasta neuvoston kiertävää puheenjohtajuutta.

Mitä vierailuihin tulee, Guido Westerwelle on vuosina 2010 ja 2011 vieraillut muun muassa Turkmenistanissa, Pakistanissa, Agfanistanissa,  Lähi-idässä, Turkissa, Sudanissa, Palestiinassa, Israelissa, Venäjällä, Marokossa, Egyptissä, Abu Dhabissa, Kiinassa, Japanissa, Ukrainassa, Tunisiassa, Valko-Venäjällä, Intiassa, Maltalla ja Ugandassa.
(Lähde: Chronik der Ministerreisen)

Olisi mielenkiintoista tietää, mitkä ovat ne 77 maata, joissa P. Haavisto ei voisi vierailla. Edellä olevan listan maita ne eivät varmaankaan ole.

Mt

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16838
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #101 : 25.01.12 - klo:09:21 »
Myös piirustusliiduksi siitä on, mutta ei suurempaan käyttöön.

Voisiko olla suurempaa käyttöä kuin piirustaminen?

Poissa Pirska

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 6624
 • Vihaaja
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #102 : 25.01.12 - klo:09:26 »
Tikkana tykkään haavasta. Siihen teen pesäkoloni. Saunan lauteet ja haapiot ynnä korkeatasoiset paperit ovat myös suositus.  Haavan hake käy fenolittomana nautakarjan aluseksi ! Tosi vihreää. :109:

Niinipuusta saamme vaikkapa hammastikkuja, terävää. Myös piirustusliiduksi siitä on, mutta ei suurempaan käyttöön. 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mets%C3%A4haapa

http://www.metsavastaa.net/metsalehmus_niinipuu

Entäpä tosi paikan tullessa Putinin kanssa neuvotteluissa. Kyllä siellä taitoa tarvitaan, mutta sopivasti terävyyttäkin.
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 27808
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #103 : 25.01.12 - klo:09:56 »
Voisiko olla suurempaa käyttöä kuin piirustaminen?

Niinhän tuossa wikissä lukkee jotta lämpöarvo on huono. Kukkien sidontaan saadan niintä.

Pirskalle : Parempi olla naapurissa kuten Tarja. Hymyssäsuin ja myötäillen. Terävyys voi käydä kalliiksi kansalle, seuraa nootti.   :icon_rolleyes:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16035
  • http://www.samila.1g.fi
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #104 : 25.01.12 - klo:10:49 »
Entäpä tosi paikan tullessa Putinin kanssa neuvotteluissa. Kyllä siellä taitoa tarvitaan, mutta sopivasti terävyyttäkin.

Meidän sakastin vieressä on niinipuu, jonka rungon ympärysmitta ylittää kaksi metriä. Ikää puulla on tuntematon määrä. Komea on puu.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi