En ollut kuullutkaan . Selvä porilainen perinneruoka, Örhötys. Pikkutyttöjen isä on noormarkkulais-porilainen, joten saakoon joskus Örhötystä. Reseptihän säilyy linkissäsi.
Söin juuri viimeiset rippeet hapankaalilaatikosta. Se oli niin hyvää että ottaisin vieläkin lisää, jos sitä olisi.
Tarkka resepti:
2 rasiaa (niitä pienempiä) Rasilaisen hapankaalia
2 pkt Rainbow-pekonia
1 tlk kuohukermaa+liraus vettä purkin huuhtomiseksi (tarkka on aina tarkka)
2 kananmunaa.
Sekoita vispilällä munat kermaan. Kaada kaalit laakean vuokan pohjalle, kaada kermaseos päälle. Auta haarukalla niitä vielä sekoittumaan. Sitten pekonisiivut pintaan ja uuniin 225 asteeseen1h. Lopussa käytin vähän aikaa ylälämpöä että pekonista tuli varmasti rapeaa.
Hirvi-sikamureke:
n. 500 gr jauhettua hirvenlihaa
400 gr sika-nautaa
kourallinen kuivattua sipulia
1,5 dl korppujauhoja ja hiukan vehnäjauh.
2 dl kasviskermaa
2 munaa
kuivattua basilikaa ripaus
mustapippuria
valkopippuria
suolaa niukasti
Kermaan seoitetaan jauhot, munat ja mausteet. Ajellaan sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai jollakin hienommalla vempaimella kaikki sekaisin.
Laitan aina taikinan edellisenä ilta suljettuun kulhoon, ja se yön yli jääkaappiin.
Paista 200 asteessa n. 1,5 h aluminifolion sisällä
Makoisia perinneruokahetkiä !