Hei !
Ei jäisenä marinoitumaan. Anna sulaa sen huoneenlämmössä yön yli. Sitten marinadiksi esim. 1 dl öljyä, 1 rkl rosmariinia, 1 rkl timjamia, 1 rkl suolaa, 5-6 valkosipulin kynttä murskattuna. Nämä kannelliseen astiaan tai paistopussiin.Käännellään muutama kerta.
Minä pidin omaani 1,5 vrk marinadissa, vähempikin riittää jos on tiukka aikataulu.
Jos paistat vuokassa valele kahvi-kerma seoksella. Jos paistat pussissa, ei tarvitse valella. Paistolientä syntyy pussiin ja siitä saa kastikkeen lisäämällä kermaa ja mausteita maun mukaan.Myös tilkka vahvaa kahvia sopii.Vielä hiukan hunajaa voit laittaa makeutta antamaan vastapainoksi.
Paistolämpötila n. 140 astetta. Kaksikiloinen vaatii ainakin 2,5 tuntia . Mittarin lämpötilan tulee olla 75 astetta., sitten se on kypsä.
Minun lammas oli vanhaa lihavaa uusseelantilaista. Vähän kuivaa siitä tuli, mutta siivutettuna kastikkeeseen+pieni haudutus siinä paransi huomattavasti makua.
Karitsa on aina karitsa. Kallis ja hyvä.