Kirjoittaja Aihe: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa  (Luettu 48740 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34961
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #120 : 04.04.12 - klo:16:54 »
Hei !

Ei jäisenä marinoitumaan. Anna sulaa sen huoneenlämmössä yön yli. Sitten marinadiksi esim. 1 dl öljyä, 1 rkl rosmariinia, 1 rkl timjamia, 1 rkl suolaa, 5-6 valkosipulin kynttä murskattuna. Nämä kannelliseen astiaan tai paistopussiin.Käännellään muutama kerta.

Minä pidin omaani 1,5 vrk marinadissa, vähempikin riittää jos on tiukka aikataulu.

Jos paistat vuokassa valele kahvi-kerma seoksella. Jos paistat pussissa, ei tarvitse valella. Paistolientä syntyy pussiin ja siitä saa kastikkeen lisäämällä kermaa ja mausteita maun mukaan.Myös tilkka vahvaa kahvia sopii.Vielä hiukan hunajaa voit laittaa makeutta antamaan vastapainoksi.

Paistolämpötila n. 140 astetta. Kaksikiloinen vaatii ainakin 2,5 tuntia . Mittarin lämpötilan tulee olla 75 astetta.,  sitten se on kypsä.

Minun lammas oli vanhaa lihavaa uusseelantilaista.  Vähän kuivaa siitä tuli, mutta siivutettuna kastikkeeseen+pieni haudutus siinä paransi huomattavasti makua.
Karitsa on aina karitsa. Kallis ja hyvä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 11625
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #121 : 04.04.12 - klo:17:07 »
Hyvä suursuurkiitos!  Se sitten valmistuu perjantaina.  Minä nuo tuosta otankin ylös saman tien.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6593
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #122 : 05.04.12 - klo:15:39 »
^Tämä on varmaan myöhäistä, mutta ei ainakaan uunissa sulatus. Mahdollisimman hitaasti anna sulaa. Omani sulaa jääkaapissa ja juuri mietin, mitä pistää marinadiksi. Punkkua, kahvia vai cokista?

Mihin ovat kaupoista kadonneet anjovikset? Ajattelin semmoista lampaan soosiin. Tai voisinhan tehdä vinokaskastiketta.
« Viimeksi muokattu: 05.04.12 - klo:15:44 kirjoittanut öppiäinen »
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa AKUANKKA313

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1098
  • x ja y pohtii elämän syvintä olemusta
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #123 : 14.04.12 - klo:18:59 »
Sain eilen kylässä 2 insinöörillä mahtavaa kasvispitsaa,
johon tuli pitsapohjan päälle:
ketsuppia, tomaatteja, sipulia, parsan kukintoja, säilyke-artisokkaa ja
vuohenjuustoa sekä oreganoa.
Pitsaa tarjottiin kivennäisveden ja runsaan hedelmäsalaatin kanssa
Elämä on kemiaa.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34961
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #124 : 15.04.12 - klo:08:20 »
Tein eilen muhimaan Maunon reseptillä sillikaviaarin. Tänään keitän perunat, paahdan uunikasvikset (lanttua, porkkanaa ja punajuurta). Hernemuhennos on valmiina. Ja Matti grillaa kyljykset.
Jälkiruoka on kahvi ja rahkapiirakka.

Muut hörsötykset jätän tuonnemmaksi. Yskäisenä en jaksa tämän kummempaa. Mutta kun pienten perhe on vielä huonompana ajattelin syöttää heitä.

Tiistaina on tarkoitus tehdä voileipäkakku muhevoitumaan. Torstaina on kahvivieraita tiedossa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #125 : 15.04.12 - klo:18:27 »
Mie livoin eilen posiolaisia kampanisuja. Vähän piti pienentää annosta, kun ohje alkoi: 1 kg voita.  :003:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34961
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #126 : 17.04.12 - klo:18:32 »
En ole kyennyt kauppaan sitten perjantain. Leipä on lopussa, mutta hätä keinon keksii.
Otin sunnuntailta jääneet kuoritut perunat jääkaapista, pistin sähkövatkaimella ne hienoksi soseeksi, lisäsin kuumaa vesi-maitoa, suolaa, kuivattua sipulia, hiukan öljyä+ puolet ruis- puolet vehnäjauhoja jossa 1 pss kuivahiivaa.

Otin taikinasta kakkaroita uunipellille nousemaan ja paistoin n. 225 asteessa 20-25 min.  Hyvää teen ja juuston kanssa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #127 : 10.05.12 - klo:22:24 »
Eilen silppusin eväsruuan päälle vuohenputken ihania, tuoreita, nuoria lehtiä.

Illalla paistoin kevään ensimmäisen nokkospannarin saunakahvin kyytipojaksi.  :023:
Pyryharakka

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22737
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #128 : 11.05.12 - klo:08:21 »
Seuraavaksi tehdään voikukkasalaatti.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34961
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #129 : 11.05.12 - klo:10:07 »
Tein kevään enimmäisistä korvasienistä viime viikolla muhennoksen mökillä.  Se oli supernamia.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #130 : 11.05.12 - klo:19:31 »
Suosittelen voikukkavoita ja kehäkukkavoita. Kehäkukkavoita joutuu vielä odottelemaan pidempään, mutta se on kauniimpaa.
Valmistusohje on yksinkertainen. Otetaan voita pehmenemään. Nypitään kukan terälehtiä ja sekoitetaan voihin. Laitetaan kauniiseen astiaan ja jäähtymään. Maukasta ja kaunista vaikka tuoreen sämpylän päälle.
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34961
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #131 : 18.05.12 - klo:12:11 »
Tauti vei ruokahalut, mutta ei kuin kilon-pari läskeistä. Vieläkään ei oikein mikään maistu, paitsi kahviherkut ja hedelmät.
Kokeilin uusia perunoita, silliä, smetanaa ja kokonaisia paistettuja silakoita. Ruisleipää ja savukaslerleikettä siihen päälle. Jo alkoi tuntua hyvältä .
Katkarapupussikeitto lisättynä pakastetuilla katkanpyrstöillä, sekin maistui jo eilen.
Liha tökkii. Parsaa ei ollut kaupassa, sitä olisin syönyt. Ostin suklaamuffinsseja. :003:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16936
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #132 : 18.05.12 - klo:13:29 »
Tauti vei ruokahalut, mutta ei kuin kilon-pari läskeistä. Vieläkään ei oikein mikään maistu, paitsi kahviherkut ja hedelmät.
Kokeilin uusia perunoita, silliä, smetanaa ja kokonaisia paistettuja silakoita. Ruisleipää ja savukaslerleikettä siihen päälle. Jo alkoi tuntua hyvältä .
Katkarapupussikeitto lisättynä pakastetuilla katkanpyrstöillä, sekin maistui jo eilen.
Liha tökkii. Parsaa ei ollut kaupassa, sitä olisin syönyt. Ostin suklaamuffinsseja. :003:

Siinä viimeisessä lauseessa oli se painon pysymisen salaisuus.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa AKUANKKA313

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1098
  • x ja y pohtii elämän syvintä olemusta
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #133 : 20.05.12 - klo:16:05 »
Oletteko koskaan syöneet toutainta?
Poikaystäväni kalasti tänään Valkealan seudulta 2 toutainta yht. 3kg.
Netin mukaan roskakaloja voi syödä, kun on valmis näkemään niiden laittamiseen ruoaksi
aikaa ja vaivaa. Mm.  Uunikalaksi tai kalapulliksi
Elämä on kemiaa.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34961
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #134 : 04.06.12 - klo:14:53 »
Kummallista kuinka samoista raaka-aineista valmistettu peruna-jauhelihalaatikko maistuu aika erilaiselta jos perunat ovat joko muusina tai viipaleina tai tikkuina. Jauhelihan paistan aina suht kypsäksi, lisään kuivaa sipulia ja lihalientä, kermaa, , suolaa, valkopippuria ja voinokareita ja korppujauhoja päälle.
Jauheliha-perunasoselaatikko maistuu pehmeältä, hiukan imelältä. Viipalelaatikko maistuu hiukan silakkalaatikolta(kuvittelenko koska äidin silakkalatikossa oli viipaleperunat) ja lyijykynän paksuisiksi tikuiksi raastettu peruna-lihalaatikko maistuu kiusaukselta.

Onkohan se perunan rakenteen kypsyminen se juttu ?

Raparperikiisselin päälle juon lasillisen maitoa, muuten hampaitten kiille muuttuu karheaksi. Saman teki viimeisin antibiootti.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)