Kirjoittaja Aihe: Miksi, Jeesus?  (Luettu 5249 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

santtu-62

 • Vieras
Vs: Miksi, Jeesus?
« Vastaus #15 : 06.03.10 - klo:23:47 »
”Jumalalle soitin, koitin sitä tavoittaa, missä äijä väijyy kun ei sitä kiinni saa, no neuvottelemassa ja toivoo ettei häirittäis... ” (JL)

Mutta eivät he jumalakuviin tyydy. Se vaikuttaa myöskin ihmiskuvaan.
”Rakkaus tekee katkeraa, paatuneeseen omatuntoon, Hän ihmistä satuttaa kun ihmisyyden hoitaa kuntoon, Hän kantaa mukanaan kaiken julmuuden ja pilkan, saa naulat vuorollaan läpi ranteen, läpi nilkan...” (JL)


Usko ja rakkaus kuuluvat luterilaisen teologian mukaan Jumalalle. Jumala antaa itse sitä salaista uskoa ja rakkautta ihmiselle. Mutta miten ihmisessä on uskoa ja rakkautta? Luther sanoo, että ei ihminen tiedä sitä mitenkään. Mutta toivo on inhimillisesti näkyvä. Ajatus on Lutherilta, Ruotsalaiselta ja Leskiseltä.
”Miksi, rakas ystävä, olit niin huikentelevainen silloin, kun sinulta sairastaessasi oli terveempi ymmärrys, että epäilit Vapahtajan rakkautta, joka jumalattoman vanhurskaaksi tekee ilman lain töitä, Raamatun todistuksen jälkeen! Anna kunnia Jumalalle, kerskaa Jobin kanssa: "Vaikka Herra minut tappais, minä en herkeä Herraan uskomasta." — Eikö sinun pidä nöyryyttää itsesi Jumalan väkevän käden alle, että hän sinut ajallaan korottaisi.” (PR)
”Kuta enempi uskoa, sen enempi kiusauksia. Oikea puhdas usko ei pysy koskaan voimassa ilman kiusauksia.”(PR)pastori Juhani Elenius

http://www.h-y.fi/herannaisyys/paavo_ja_juice.html
« Viimeksi muokattu: 06.03.10 - klo:23:50 kirjoittanut Benkku »

Poissa sadetta

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1460
Vs: Miksi, Jeesus?
« Vastaus #16 : 07.03.10 - klo:00:18 »
”Kuta enempi uskoa, sen enempi kiusauksia. Oikea puhdas usko ei pysy koskaan voimassa ilman kiusauksia.”(PR)

Niin.  :eusa_think: Mitä, miksi, Jeesus?
Jeesus vaivaiset syntiset korjaa

Poissa Salis

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4415
 • Körtti
Vs: Miksi, Jeesus?
« Vastaus #17 : 07.03.10 - klo:07:16 »
Niin.  :eusa_think: Mitä, miksi, Jeesus?

Kristus kärsi ja kuoli syntiemme tähden. Siinä on missiota jo riittävästi. Mutta mitä puhtaaseen oppiin tulee, niin sellaisia ei ole olemassa. Ei ole olemassa myöskään niitä, jotka uskovat puhtaasti. Mutta yksi usko on puhdas, se on lapsen usko. Jeesus sanoi: Silloin "Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut. Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen"
Acta, non verba.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 28394
Vs: Miksi, Jeesus?
« Vastaus #18 : 05.04.10 - klo:08:43 »
Eilisissä Pääsiäisseuroissa täällä Lahdessa puhuttiin mielenkiintoiset seurapuheet.
Pääsiäisen tapahtumista ne kaikki juontuivat.

Aloittaja pohti missä ylösnoussut Jeesus liikkuisi tänä päivänä täällä Päijät-Hämeessä ja laajemmaltikin. Hän ehkä mm. tapaisi alatorin metsien miehet, poikkeaisi pubeissa ja viivähtäisi Maija-Siskon pakeilla Imatralla. Rakaudellisesti hän kaikkia puhuttelisi.

Sitten nuori pappimme Miika Hynninen puhui ihmisen ryhmäkäyttäytymisestä(olikohan lukenut foorumimme saittia) ja sitä kuinka tieteellisesti on todistettu että 80 % ihmisistä voi mennä minkälaiseen hulluuteen tahansa mukaan. Anna meille Barabbas. Barabbas nimi on merkitykseltään Isän poika. Juutalaiset halusivat siis itsensä vapautetuiksi.

Rovasti Tuula Laitinen puhui keskeneräisyydestä. Kuinka monenlaista keskeneräisyyttä löytyykään, yhtälailla maallisista kuin hengellisistäkin asioista. Ja meidän keskeneräisyytemme on hyvä, sillä sen täyttää vain Kristus. Kristuksen huuto ristillä:"Se on täytetty". Hänessä olemme valmiit.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa sofia

 • Körttiläisyyden jäljillä
 • Viestejä: 7
Vs: Miksi, Jeesus?
« Vastaus #19 : 06.04.10 - klo:21:50 »
Olen iloinen että Jeesus on ennenkaikkea Vapahtaja.
Siihen on hyvä turvata ja nojata koko elämänsä.  :)

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 28394
Vs: Miksi, Jeesus?
« Vastaus #20 : 07.04.10 - klo:08:11 »
Rakas sofia!

Minulle myös hän on ennenkaikkea Vapahtaja. Ajassa hän vapahtaa paljosta pahasta. Iankaikkisuutta varten tarvitsen Pelastajaa, Puolustajaa.

Uskontunnustuksen lausun niin kuin kirkko sen on opettanut, enkä ajattele sikiämisiä enkä Tuonelassa käyntejä tai ylösnousemisia. Uskon asiat on uskottava, järkeilyllä ei uskoni vahvistunut. Jumala lahjoittaa uskon. Joskus pieninä palasina, joskus kaatosateena.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa sofia

 • Körttiläisyyden jäljillä
 • Viestejä: 7
Vs: Miksi, Jeesus?
« Vastaus #21 : 11.04.10 - klo:18:58 »
 :eusa_angel:

Niin, Vapahtajana on niin hyvä ajatella Jeesusta.

Sovittanut ihmisen Jumalan kanssa ja Tie valmis on, voin löytää sen sanoo virsi 511  :icon_exclaim: